חריימה כרובית

המשפחה שלי לא אוהבת דגים, בדיוק ההיפך ממני. לכבודה המצאתי חריימה שונה, שאהוב ואהוד על כולם. כל מה שנשאר הוא לבצוע חלה, לטבול ברוטב ולהתענג

07/08/2018
אלונה זוהר קבלו עדכונים מאלונה זוהר
  • RSS

 

לקציצות:

כרובית מחולקת לפרחים

1כוס קמח
מלח
1 כף אבקת שום
1ביצה או חצי כוס טחינה (לטבעונים)

לרוטב:

צרור פטרוזיליה קצוץ
5 שיני שום גדולות
1 פלפל אדום פרוס
1פלפל חריף שלם
1/2 כוס שמן זית
חצי כף כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח-לפי הטעם
מים לכדי כיסוי

 

אופן ההכנה:

להכניס את כרובית ל -20 דקות במיקרו ולמעוך אותה בממעך תפו”א – כמו לפירה

לערבב אותה עם שאר מרכיבי הקציצות וליצור קציצות.

 

להניח את הקציצות על נייר אפייה בתבנית מתאימה לתנור. לאפות כ- 20 דק עד שהקציצות ישחימו.

 

בסיר שטוח להניח שכבה של פטרוזיליה, ומעליה את השום והפלפלים.

 

להוסיף חצי כוס שמן זית ולאדות מכוסה על אש קטנה כעשר דקות.

 

להוסיף את התבלינים ומים לכדי כיסוי. להביא לרתיחה.

 

להוסיף פנימה את הקציצות ולבשל יחד עוד 20 דקות בערך.

 

לא לערבב את התבשיל, רק לנער את הסיר.

 

בתיאבון!

 

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה