חצילים מטוגנים בפלפל מתוק

ספר חדש ומרהיב של הדיי עפאים הוא כולו שיר הלל לערבה התיכונה. מתוכו, קבלו מתכון לסלט שמכינים ומייד אוכלים

חצילים מטוגנים בפלפל מתוק מתוך הספר של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

סטיילינג: נורית קריב | צילום: דן פרץ

את הסלט הזה מוכרחים לאכול מיד כשהוא מוכן, לפני שיספגו החצילים את הרוטב ויתרככו. צריבת החציל נמזגת בדבש ובפפריקה המתוקים כאילו מעולם לא הופרדו. אם מכינים את החצילים מבעוד מועד, מוסיפים את הרוטב רק ממש טרם ההגשה.

חומרים ל־8-6 מנות

3 חצילים מוצקים, קלים ומבריקים

1 כף מלח ים

5 כפות קמח לבן

5 כפות קמח תירס

2 כוסות שמן לטיגון

לרוטב:

2 כפות פפריקה מתוקה בשמן

1 כף פלפל שושקה מתוק גרוס

1 כפית שטוחה צ'ילי גרוס (אם אוהבים)

1 כפית שטוחה מלח דק

1 כף דבש

מיץ סחוט טרי מ־1/2 לימון

כוס בירה סטאוט (גינס או מרפי, למשל)

>> מאפה קישואים ובצל ירוק מתוך הספר "ערבה"

>> עוגיות טחינה ושוקולד לבן מתוך הספר "ערבה"

אופן ההכנה:

חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 ס"מ.

מפזרים על הקוביות את המלח ומעבירים למסננת. מניחים להם להגיר מנוזליהם במשך כ־30 דקות ומדי פעם בפעם הופכים בהם.

מייבשים את קוביות החציל על גבי נייר סופג ומעבירים לקערה.

מפזרים מעל את הקמח הלבן ואת קמח התירס ומקפיצים את הקערה קלות כך שהחצילים יתכסו כולם.

מחממים שמן לטיגון בסיר רחב. מנערים את החצילים משאריות הקמח ומעבירים אותם אל השמן, בכל פעם קצת, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן. כשהחצילים מזהיבים היטב, מוציאים אותם לנייר סופג.

בינתיים, מכינים את הרוטב: מעבירים את התבלינים, את הדבש, את מיץ הלימון ואת הבירה לקלחת ומביאים לרתיחה.

מבשלים במשך כ־5 דקות על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך.

מעבירים את החצילים המטוגנים לקערה ויוצקים מעל את הרוטב.

מקפיצים את הקערה בעדינות שלא לפגוע בבשר החצילים, עד שהם מתכסים ברוטב היטב.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

ערבה הדיי עפאים הוצאת לאנצ'בוקס

"ערבה" / הדיי עפאים, הוצאת LUNCHBOX, 226 עמ'