חטיף אגוזים, קרמל ומוקה לפסח

חטיף מתוק בטעם נפלא, שאפשר להכין מראש, להקפיא ולהפשיר לפני ההגשה. מתוך ספר מתכוני הפסח של אפרת ליבפרוינד

03/04/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

חטיף אגוזים, קרמל ומוקה לפסח. צילום: אנטולי מיכאלו

ממתק קרמל האגוזים המוכר והאהוב עבר טוויסט פסחי, והתוצאה – חטיף בטעם נפלא.

החטיף נשמר היטב בהקפאה עד שלושה שבועות, כך שניתן להכינו מראש ולהפשירו כעשר דקות לפני ההגשה. את הממתק שבתמונה הכנתי בתבנית 20X30 ס"מ, אך אפשר להכינו גם בתבנית גדולה יותר – 30X40 ס"מ – ואז הוא מתקבל נמוך ופריך יותר. 

החומרים (לתבנית בגודל 20X30 ס"מ - כ-12 חטיפים): 

לבסיס:

6 ביצים

2 כוסות סוכר

כוס שמן אגוזים

¾ כוס קמח מצה (אפשר להמיר בקמח תפוחי אדמה)

½ כוס קמח תפוחי אדמה

6 כפות אבקת קקאו

2 כפיות אבקת קפה משובח מומסות ב-2 כפות מים

כוס אגוזי מלך או אגוזי לוז קצוצים

לשכבת האגוזים:

½1 סוכר

מיכל שמנת מתוקה (לפרווה: מכל קצפת צמחית או חצי כוס מים)

¼ כוס אגוזי לוז קלויים עם הקליפה הדקה

¼ כוס אגוזי מלך שבורים גס

¼ כוס שקדים קלויים

¼ כוס פיסטוקים – לבחירה

3 כפות דבש

הכנת הבסיס:

שמים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים תוך כדי ערבוב את שאר רכיבי הבסיס, לפי סדר הופעתם ברשימה.

יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם ל- 180 מעלות.

הכנת שכבת האגוזים:

מחממים מחבת על האש במשך כ-3 דקות. כאשר המחבת חמה מאוד, שופכים לתוכה את הסוכר וממיסים אותו לקרמל בהיר.

בזהירות רבה מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים בבחישה עד שכל הגושים נעלמים ומתקבלת תערובת אחידה. אם נותרו גושים קטנים מסננים את הקרמל לפני הוספת האגוזים.

מוסיפים את הדבש לקרמל ומבשלים עוד דקה.

מוסיפים את שני סוגי האגוזים, את השקדים ואת הפיסטוקים, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.

ממתינים 5 דקות.

יוצקים את תערובת האגוזים על העוגה ומחליקים את פניה במרית.

מעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים. חותכים לריבועים או למלבנים ומחזירים למקפיא עד זמן קצר לפני ההגשה.

ניתן לקשט בפירות אדומים קטנים או בחמוציות.

מתכוני פסח נוספים של אפרת ליבפרוינד: 

גלילות חצילים ובשר בציפוי פריךגלילות חצילים ובשר בציפוי פריך

.

.

. 

גפילטע פיש סלמון על קרפצ'יו סלקגפילטע פיש סלמון על קרפצ'יו סלק

.

.

.

אפרת ליברפרוינד מגישה פסח

"אפרת ליברפרוינד מגישה פסח", הוצאת דני ספרים, 102 עמ'

צילום: אנטולי מיכאלו




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה