זמן גליל: יום קליל בכליל

מחפשים מה לעשות בסוף השבוע? סעו ליישוב הגלילי כליל, שם משתולל לו האביב בשלל בלתי נתפס של צבעים ופרחים. חגית אברון ממליצה על כמה מקומות ביישוב

19/03/2015
חגית אברון קבלו עדכונים מחגית
  • RSS

>> מתוך האתר של חגית אברון

סטודיו ג'רה בכליל

"יש רגע קצר בין אדר לניסן שהטבע צוהל בכל פה", כתב גרוסמן בשירו "קצר פה כל כך האביב". זה נכון, ויפה עד כאב. יפה מדי בכדי לפספס. א' ניסן הבא עלינו לטובה בשבת הקרובה, מסמל את תחילתו של שעון הקיץ, אך סוגר באבחה את חלון האביב הקצר והקמצני.

זה אומר שאני מפצירה בכם בכל פה להעמיס עצמכם על טפכם, בני זוגכם או בגפכם ולדהור לעבר היישוב הגלילי כליל, שם משתולל לו האביב בשלל בלתי נתפס של צבעים ופרחים ושדרה עטורה של עצי כליל החורש זוהרים בוורוד.

מי שמכיר אותי יודע שאני מעריצה מושבעת של היישוב האקולוגי הזה, המקיים אורח חיים אלטרנטיבי אמיתי, מתוך מחויבות אמיתית לסביבה ולקהילה.

כבר יצא לי לבקר במקום מספר לא מבוטל של פעמים ובכל פעם אני נפעמת מחדש מהעסקים המקומיים ומשילובם ברוח המקום מבלי להתחנף למבקר.

צריך אופי מיוחד כדי ליהנות מצביונו הייחודי של היישוב. שלטי עץ בסגנון המערב הפרוע מקדמים את פני המבקרים. השלטים מפוזרים בצמתי השבילים ומכוונים לפניני אמנות, קולינריה ורוחניות כאלה ואחרות ברחבי היישוב.

אנחנו נתקלנו בשלט המוביל אל סטודיו ג'רה הצמוד לבית המגורים של בתיה מרגלית ואלון גיל. היא אמנית זכוכית והוא קרמיקאי. אפשר להציץ, להירשם לסדנה אם רוצים, או סתם לרכוש פריט נאה לחג הממשמש ובה.

אצל סמדר בכליל

בראנץ' טעים חייבים כבר לאכול, ואותו מומלץ לטעום אצל "סמדר בכליל". התיישבנו במרפסת המשקיפה אל מראות יפעת הגליל, הנשקפים מכל עבר. ארוחת הבראנצ' של סמדר, כמו גם ארוחת הצהריים, היא בסגנון איטלקי בריאותי וכוללת מבחר משגע של גבינות צאן בשלות, תוצרת מחלבות האזור, סלט רענן ושופע, זיתים מבוקעים, חביתה ולחמי שיאור. ברוח התקופה יש כמובן גם מנות טבעוניות, ולצהריים מנות נהדרות של פסטות, ניוקי ומרקים, הכול תוצרת ידיים אוהבות.

המשכנו לבית של חגית לדרור, בשלנית מהוללת בפני עצמה, שערכה לנו סדנת שוקולד מהסוג הטעים והבריא. חגית גורסת שבריאות משתלבת נפלא בטעם טוב, וכך היא מייצרת פרלינים וקינוחים כולם על טהרת השוקולד הבריא (שוקולד raw).

עם כל הטוב הזה, הגרון מעט התייבש וחפצנו בלגימת יין כדי להרטיב את הגרון. המשכנו ליקב שטרן המופלא בקיבוץ תובל. למי שיבקר באזור בשבת הקרובה, מוטב לו לסור אל יריד היין שיתקיים ביישוב אלון הגליל, שם חברו 5 יקבים מקומיים לחגיגה אביבית משל עצמם.

שבת טובה!

תגיד שחגית:

סטודיו ג'רה

סמדר בכליל - http://smadarbeclil.rest.co.il/

חגית לדרור: סדנאות בישול בריא וסדנאות שוקולד

יריד היין "זמן יין": בשבת ה-21.3.2015 בין השעות 10:00-17:00 במושב אלון הגליל תחת עצי האקליפטוס ביקב יפתחאל.

פרטים נוספים על כל האירועים הקרובים בגליל המערבי - www.westgalil.org.il




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה