השף הפרטי שלי

רשת האוכל הביתי יאמי כבר לא מסתפקת רק במשלוחים, אלא שולחת אליכם למטבח בשלן אישי שיחולל את קסמו. הדס בשן קיבלה ארוחה צמחונית, בריאה ומענגת - לשבוע שלם

14/08/2013
הדס בשן קבלו עדכונים מהדס
  • בדואר
  • RSS

"תגיד", אני שואלת את גבריאל פליישמן, רגע לפני שהוא עוזב את ביתי ומשאיר אחריו כל טוב, "אתה לא חושש שאתה מעודד אנשים להיות מפונקים עם השירות הזה? לא ללמוד לבשל בעצמם?"

"זה לא מטריד אותי, כי מי שפונה אלינו הוא מראש מפונק", פוסק גבריאל. צודק.

ובכלל, מי אמר שבשביל להכין ארוחה צריך לבשל? הרי בכל מה שזללנו עכשיו הייתי חלק בלתי נפרד לא פחות מהטבח המיומן: אישרתי את התפריט, דנתי בלו"ז ההכנה, הצצתי בכל שלבי העשייה, אחסנתי את המאכלים יפה יפה במקרר - מגיע לי לחוש מעט סיפוק, לא?

את יאמי אנחנו מכירים לא מאתמול, וזה לא מפתיע שהיא עומדת מאחורי יוזמת "בשלן עד הבית" החדשה. רשת המשלוחים הזו מצויינת ביצירת חיבורים בין סועדים רעבים ובשלנים ביתיים, ואף נדיבה במתכונים שאפשר למצוא גם אצלנו בסלונה. אבל לא כל קרקור בבטן הוא משהו שאפשר לפתור בהזמנה חד פעמית של קוסקוס או מרק קובה עד הבית. לעיתים הלקוח רוצה יותר, הוא רוצה סירים מלאים וקערות גדושות לשבוע שלם. או אז, הוא יכול להנות משלש שעות עם אחד מהשפים של יאמי, לעצב איתו תפריט שבועי שלם לכל המשפחה, להציץ בעבודת השף ולראות כיצד הוא מאלתר ומלהטט במטבח - וגם משאיר הכל נקי אחריו.

צילום: הדס בשן

"זה הפך לפתרון קבוע לאנשים שאין להם זמן לבשל", מספר גבריאל, "חלקם רוצים ללמוד ממני איך לבשל, ואחרים סתם נהנים לראות את העבודה עם מוצרים טריים, להיות חלק מבניית התפריט". במסגרת השירות, משתתפים שפים שמתמחים במזון צמחוני וטבעוני, בריאותי, דיאטתי, צרפתי אירופאי, ביתי קלאסי, סורי- לבנוני, עיראקי, פרסי, ים תיכוני ורוסי. היות שלא היו לי דרישות מיוחדות, מלבד שיהיה בריא וטעים - שודכתי לגבריאל, המתמחה בבישול צמחוני, עם דגש על השפעות הודיות מעולם האיורוודה, בו הוא גם מטפל. גבריאל התקשר אלי כמה ימים לפני בואוף כדי להבין מה האתגרים שאציב לפניו, וכמעט התאכזב לשמוע שאין לי טעמים מיוחדים, אני אוכלת ה-כל. אבל אז הוא נתקל באתגר מסוג אחר: סיפרתי לו כי תנור האפייה שלי שורף הכל, עדיף להסתמך על הטוסטר אובן הקטן, אין מיקסר, אין בלנדר, אה, וגם אין מצרכים כמעט, מלבד שמן זית וקצת מלח.

את סוגיית המצרכים פתרנו במשלוח שהגיע אלי מהסופרמרקט. "בדרך כלל הלקוחות רוכשים את המצרכים בעצמם לפני שאני מגיע, לפי רשימה שאני משאיר להם, אבל תמורת סכום נוסף אנחנו גם יכולים לארגן משלוח של חומרי גלם", אומר גבריאל. הוא עצמו הגיע עם ארגז קטן, עם כמה דברים שהוא אוהב: תבלינים משלו כמו לימון פרסי ועלי קארי, סכין מיוחדת לחיתוך ירקות, בלנדר ידני, נייר אפייה. אלה הדברים הקטנים שאין לנו, פשוטי העם, בהישג יד - ולעיתים מעכבים אותנו מלבשל.

גבריאל כבר החליט על התפריט שלי, שבהתאם לאיורוודה, יורכב מכל קשת הטעמים: מתוק, חריף, מר, מלוח, חמוץ ומכווץ (טעמים כמו של רימון וכוסברה). ובתרגום למה שנזלול היום: מג'דרה עדשים ותאנים יבשות, קציצות גזר, צ'טני כוסברה ותמרים, צזיקי יווני אמיתי, סלט קינואה ועוגת דלעת.

גבריאל פליישמן, צילום: הדס בשן

בשלב ראשון, גבריאל מצמצם את היוגורט לציזיקי בתוך חיתול בד, משהו שלא קרה מעולם לפני כן במטבח שלי. הוא מסביר שזה כדי להדגיש את הטעם של הצזיקי, שעומד להשתלב באופן מושלם עם שאר מרכיבי הארוחה. העדשים הירוקות, שהוא הביא איתו אחרי שהשרה אותן כל הלילה, כבר על האש עם התאנים, והבית כולו מתחיל לקבל ריח כיפי. "איך המטבח שלי, בסדר?", אני שואלת בעדינות, וגבריאל עונה שבסדר גמור: "בעבודה הזו צריך לדעת להיות גמישים להסתדר עם מה שיש, וזה חלק מההנאה. אני מאמין שמי שלא יכול לבשל בכל מטבח, לא צריך לעבוד בזה. ככל שעובר הזמן, אני  בעצמי משתכלל ולומד דברים. לפעמים אני ממציא מנות לפי מה שיש בבית שאני מגיע אליו. ופעם הגעתי למטבח בלי כיריים - אז עשינו עוף בתנור במקום על האש, ויצא מעולה".

בטוסטר אובן שלי מתפנקות להן קציצות גזר עם קצח, והן נראות מקסים. במקביל, גבריאל חותך מרכיבים לצ'טני ביתי, מעט חריף: כוסברה, תמרים, פטרוזיליה ועוד דברים שנראים טוב. בשלב הזה אני חייבת להודות שהלכתי לבדוק מיילים ונתתי לו להמשיך לבד. הצטרפתי כשהיה צריך לערוך את השולחן לדוגמית מתוך הכמויות הגדולות שהכין. התוצאה המרהיבה להלן, ותצטרכו להאמין לי שהיא טעימה לא פחות מאשר יפה. גבריאל יצר שילוב מרנין של טעמים בכל ביס - מהמתיקות של הפירות היבשים, דרך העידון של היוגורט, הפריכות של הקציצות והצ'טני השובב הזה - פשוט תענוג.

צילום: גבריאל פליישמן

אחרי המנה הזו אני לא מסוגלת לאכול עוד, ובקושי לחשוב, אבל גבריאל כבר על הרגליים עם שתי המנות הנוספות שתכנן. אחרי הכל, מתוכנן כאן תפריט לכל השבוע ולא רק לארוחה אחת. רעשי קיצוץ מכיוונו מסתיימים בסלט קינואה יפהפה עם חמוציות. אני רגילה לאכול קינואה עם טחינה, אבל בהשפעת גבריאל אני מגלה שהשילוב של קינואה-יוגורט, הוא גם כן להיט. להלן ייצוג לכאחוז אחד מהכמות האדירה שהכין:

צילום: הדס בשן

שתי עוגות דלעת מקמח מלא וסוכר חום מחכות להמשך תשומת הלב שלי. מדובר בעוגה גדושה בטעם ובריאה יחסית, אבל גבריאל לא וויתר על חמאה - האיורוודים יודעים לעשות גם חיים, מסתבר. אני מחליטה להקפיא עוגה אחת, ועם השנייה לקנח את אחר הצהריים הזה, בחברת השף, לצד קפה שחור (אה, שכחתי, יש לי גם קפה שחור!).

צילום: גבריאל פליישמן

ועכשיו, לשאלת השאלות: זה משתלם?

ובכן, צריך לזכור שיאמי לא משלמים על המצרכים, אבל השפים שלהם מספיק מוכשרים כדי לעשות נפלאות מחומרים בסיסיים ביותר. אחרי ביקור כזה לא תצטרכו לצאת למסעדות במשך שבוע, ותוכלו גם להביא קופסאות מלאות לארוחת צהריים במשרד. המחיר הוא 100 שקל לשעה, עם מינימום של 3 שעות לשף - אבל מי שהופך את הסידור הזה לשבועי, זכאי להנחה ומשלם רק 85 שקל לשעה. עבור קניית המצרכים, יאמי גובים סכום חד פעמי של 40 שקל, שכאמור כולל רק את הטירחה ולא את המצרכים עצמם.

בממוצע, אם כן, התענוג עולה כ-255 שקל לשבוע, 1,020 שקל לחודש, ועם קניות פה ושם יכול להגיע לקצת יותר. שווה, למי שיש לו את האקסטרא להשקיע, ובכל מקרה בריא ומיוחד יותר מעוד סתם טייק אווי.

בעת כתיבת שורות אלה, שלושה ימים מאוחר יותר, אף אחת מהמנות שהוזכרו לא עושה סימן שהיא מתקרבת להגמר. הכמויות העצומות שיאמי דוגלת בהן בהחלט עושות כבוד לאג'נדת הבישול הביתי. כשאצליח לסיים אותן, עם קצת עזרה מבני משפחה וחברים, יש מצב בהחלט שגבריאל יוזמן לכאן שוב לחולל את הקסם שלו במטבחי הצנוע.

צילום:גבריאל פליישמן

>> שירות בשלן עד הבית של יאמי

>> גבריאל מבשל: עמוד הבשלן של גבריאל ביאמי

>> עמוד הפייסבוק של גבריאל, למידע על טיפולים וסדנאות




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה