המסעדות האסיאתיות הכי טובות

6 מסעדות מצטיינות, עוד 3 שאי אפשר להתעלם מהן, מסעדה אחת חדשה ומבטיחה ועוד 2 שיפתחו בקרוב. כן, אנחנו ממש אוהבים אוכל אסיאתי, ובצדק

21/01/2013
רוני מנדלמן פרת קבלו עדכונים מרוני
  • בדואר
  • RSS

מרק ראמן עשיר באטריות, פאד תאי מלא הפתעות, סלט פאפיה מנצח ועוד ועוד מנות אסיאתיות מיוחדות שמסעירות את החיך, אפשר למצוא ממש כאן ולא במרחק שעות טיסה רבות במזרח הרחוק. מי שיחפש אוכל אסיאתי בארץ ימצא שלל מסעדות סיניות, מסעדות נודלס, יפניות וכאלה שמגישות מדגמים מייצגים של מטבחים מרחבי אסיה.

חובבי הז’אנר בוודאי יצעקו “בית תאילנדי”, ויש אמת בצעקתם. “בית תאילנדי”, המסעדה התאילנדית היחידה והוותיקה בארץ, היא אכן נושאת הדגל ששומרת על אותנטיות תאית בדביקות ועל רמה גבוהה ובלתי מתפשרת. אבל לצד בית תאילנדי קמו כמה מסעדות אסיאתיות ראויות, שנותנות פייט בכל הנוגע לטעמים הכל כך מיוחדים שאפשר לדגום באסיה הרחוקה ובמסעדות בז’אנר ברחבי העולם. להלן סקירה.

בית תאילנדי

המקום: מסעדת “בית תאילנדי” הוותיקה נפתחה ברחוב בוגרשוב בתל אביב ב-1996 והציעה קונספט תאילנדי, חדשני דאז. התפריט מבוסס על מאכלים מסורתיים מחבל איסן בצפון מזרח תאילנד, בשילוב מנות אופייניות מדרום מזרח תאילנד. את האותנטיות הדיוק בבישול מביאים מטבח יניב מלילי ואשתו התאית לק סונן, נצר למשפחת בשנים תאילנדית. המקום מעוצב באווירה תאילנדית נעימה והתפריט המשובח מציע מנות מושלמות ועמוקות המורכבות מחומרי גלם מארץ המקור ומירקות הגדלים בחווה המקומית של המסעדה. המנות מוגשות בדרגות חריפות שונות וטעימות בצורה בלתי רגילה. לא סתם שומרת על מעמדה כאחת המסעדות המוצלחות והיציבות בארץ. בסופי שבוע אגב מומלץ להזמין מקום לפחות שבוע מראש.

מה אוכלים: תבשילי קדירה עשירים המבושלים חלב קוקוס, סום טאם (סלט הפפאיה הראשון והטוב בעיר), סלט קלאמרי ים, טום צ’ט וון סן (עוף קצוץ, טופו, אטריות שקופות, פטריות יער, פטריות שחורות, כרובית, סלרי, כרוב סיני/חסה ותבליני המרק התאי), פאד פיקנג-פה ניאה (בקר עם קארי, חצילים תאים ובזייקום בכמה דרגות חריפות, פאד תאי קלאסי, גנג נומאי נאה (תבשיל חלב קוקוס עם בקר, נצרי במבוק, פטריות, בזיליקום ועלי ליים מתובל בקארי אדום חריף). התפריט כאמור כולל שלל מנות מוקפצות בווק, מנות אורז, מרקים עשירים וסלטים מופלאים.

בית תאילנדי, בוגרשוב 8, תל אביב. 03-5178568

.

האנוי

המקום: האנוי. הכוכבת החדשה בשמי האוכל האסיאתי בתל אביב. המסעדה הוקמה על ידי שלושה יוצאי יועזר בר יין, מה שמעיד אולי על תאוות המזון והמקצוענות שלהם. רק שלושה חודשים בשטח וכבר יצא שמה למרחוק בשל האותנטיות, הטעמים החדים וחווית האכילה שזורקת אותך לטיול קולינרי ברחבי אסיה. העיצוב הפשוט והאקלקטי, חוסר הפורמליות, התפריט הפשוט והמחירים השווים לכל נפש מיצבו את האנוי כדבר הבא ובצדק. התפריט האקלקטי מרכז מנות וייטנאמיות, מליות וסיניות קנטונזיות.

מה אוכלים: בטן חזיר צלויה עם טופו ברוטב שחור ואורז עם בקצ’וי, בקר בבישול ארוך בציר דקלים ואגוז קוקוס חריף, עלי גפן וייטנאמים שמולאו בשייטל ונצלו על גריל, מרק פו עם עוף ופנג’אב באטר צ’יקן לחובבי האוכל ההודי, הספרינג רול המטוגנים והחמוצים הביתים יפתחו לכם את הארוחה והתיאבון כראוי.

האנוי, לילנבלום 18, תל אביב. 03-5337962

.

צפרה

המקום: צפרה, של השף אבי קונפורטי. המסעדה הקיימת מ-2007 משלבת את בין מסורות בישול אסיאתיות מסורתיות לחדשות, בשימוש בגיל ברזל אסיאתי, גריל להבות הודי, תנורי קיטור סיניים ו-ווקים מנדרינים. התפריט עצום בגודלו, משתנה תדיר ובכל עת מקפיד על חומרי גלם איכותיים ואותנטיים. צפרה מציעה את אחת החוויות הקולינריות האיכותיות בארץ, הכוללת עיצוב ששמעו יצא למרחוק ואף הכתיר את המסעדה כאחת המעוצבות בעולם. בר המשקאות יסנוור כל חובב אלכוהול מתנסה וכולל משקאות פירות וירקות טבעיים ואקזוטיים, בירות יוצאות דופן וסאקה יפני באיכות הגבוהה ביותר. והאוכל? שיר הלל למטבח האסיאתי המקורי. אגב, צפרה ידועה באיכות המשלוחים שלה, שווה לנסות (למרות שחווית האכילה במסעדה שווה את היציאה מהבית).

מה אוכלים: מנות סשימי יצירתיות, סלט עוף סצ’ואני, ספרינג רול וייטנמי מטוגן עם ברווז, סאטה פרגית ברוטב בוטנים מלזי, צפרה דמפלינג (כיסוני שורש מלאנג’ו במילוי בלק טייגר שרימפס ותרד מים, בלק קוד מאלסקה עם רסק קנה סוכר גולמי וסויה אדומה, צ’יליאן סיבס עם בצל, שום, צ’ילי כוסברה ושמן פרחי פלפל סצ’ואני. מו גו גאי פאן (נתחי עוף, פטריות אקזוטיות, ג’ינג’ר, שום ויין שאוסינג) מנות קארי עם אורז קוקוס, פאד תאי עם טוויסט ועוד ועוד. יאמר לזכות קונפורטי שלמרות שהמסעדה קיימת כבר כמה שנים טובות, הוא לא מפסיק לגוון את התפריט שלה ולהפתיע, גם את הלקוחות הקבועים שחוזרים פעם אחרי פעם.

צפרה, יגאל אלון 96, תל אביב. 03-6240044

.

The Bun

המקום: “The Bun” היא אחת ההפתעות המשמחות של הקולינריה האסיאתית בישראל. המסעדה, שנפתחה לפני כשנה על ידי שני אחים שפים בוגרי מסעדות מהוללות בעולם, מהווה נקודת מפגש לטעמים מהמזרח הרחוק ומהמערב ומשלבת שיטות בישול יפניות עם טעמים מקומיים. המסעדה, הממוקמת בכניסה לשוק הכרמל מתבססת על חומרי גלם טריים ומעוצבת כך שהמטבח הפעלתני פתוח לקצפיית הקהל הרחב. התפריט מבוסס על שיטות בישול יפניות לצד מנות פיוז’ן אסיאתיות מוקפדות.

מה אוכלים: מנת הדגל של המקום היא לחמניות מאודות במגוון מילוים כשהמומלץ בהם הוא הברוסט עם מלפפון חמוץ ורוטב מיסו ברביקיו. מילויים נוספים ומוצלחים ללחמניות הם שייטל בורגר והאופציה הצמחונית של הטופו טנדורי. עוד בתפריט: מרק ראמן מעולה, סלט אטריות שעועית, קארי טופו תאילנדי בחלב קוקוס ועוד.

The Bun, הלל הזקן 18, תל אביב. 03-6044725

.

אסיה מוניקה

המקום: אסיה מוניקה, בניצוחו של שף דניאל זך. במיקום תמוה בלב קניון בהוד השרון נפתחה לפני שנתיים המסעדה האסיאתית אמריקאית שמציעה תפריט משולב וחווית אכילה מגוונת. השילוב הסקסי בין אסיה לאמריקה בא לידי ביטוי במנות הפאן-אסיאתיות מיפן, תאילנד ווייטנאם, לצד מנות דיינר קלאסיות ומורכבות שעברו התאמה לקהל הישראלי. החלק האסיאתי כולל מבחר של מנות רעננות המבוססות על חומרי גלם טריים כמו דים סאם, נודלס, קומבינציות סושי ומנות קארי. מי שמחפש מסעדה אסיאתית טובה ולא רוצה להיכנס לתל אביב, ימצא יופי של תשובה קולינרית בהוד השרון.

מה אוכלים: קדרת מולים ברוטב קארי הודי, פאד תאי שרימפס וטופו, מרק טום יאם עוף, אגרולס וייטנאמים מטוגנים במילוי ירקות גינה ונבטים, מוקפצים בסויה, שום ושמן שומשום, פופ שרימפס (שרימפס פריך ברוטב יוזו ומיונז פיקנטי על מצע עלים ירוקים), מרק אגדשי דים סאם, נודלס חצילים (אטריות ביצים עם חצילים בטמפורה, פלפלים, בצל וצ’ילי ברוטב סצ’ואן), ומנות סושי מעניינות ומוצלחות.

אסיה מוניקה, הירקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון. 09-7465353

.

מינה טומיי

המקום: מינה טומיי, חיפה. המסעדה האסיאתית בחיפה היא היורשת של גרסתה התל אביבית שפעלה בלונדון מיניסטור עד 2008 ובהצלחה רבה. המסעדה מאגדת בתפריט חמישה יעדים נפלאים במזרח הרחוק. המנות שמקורן בהודו, וייטנאם, קוריאה, יפן ותאילנד, הן מנות מוכרות בדוכני מזון מהיר ובמסעדות של מקומיים. יאמר לזכות מינה טומיי שיש הצלחה רבה בהצמדות למנות המקוריות הן בטעם והן בצורת ההגשה.

מה אוכלים: התפריט מחולק לפי סגנון ומדינה, בתפריט היפני מגוון מנות סושי, דים סאם, מרק מיסו ומנות טמפורה. האגף התאילנדי הוא הרחב ביותר אחרי הפני וכולל מנות מצויינות כמו פאד קאפאו (בקר קצוץ, בצל, שום, עשבי תיבול, ביצת עין, רוטב סויה, אורז לבן), גרין קארי (עוף, בצל, כרישה, תרד צעיר ואפונה ברוטב קארי ירוק וחלב קוקוס), אטייה נודלס (עוף, אווז מעושן, שעועית ירוקה, תרד, בוטנים ובצל ירוק, ברוטב סויה מעושן) וסאטאי עוף (שיפודי פרגית בגריל, רוטב בוטנים וחלב קוקוס). התפריט ההודי המצומצם כולל את מנת החובה של המלאיי כופתא פאקורה (כופתאות תפוחי אדמה מטוגנות במילוי פניר וגראם מסאלה, ברוטב עגבניות חמצמץ, באגף הווייטנאמי צ‘יקן צ‘אי ספרינג רול (רול קריספי במילוי עוף בתה יסמין ודבש, רוטב מונג בין, שומשום, עירית) ומנה קוריאנית מסורתית של לופו (חציל קוריאני, נתחוני בקר, שום, ג‘ינג‘ר, בצל לבן, תרד, פטריות מוקפצים ברוטב צ‘זה ורוטב זסאי קוריאני).

מינה טומיי, מרכז קסטרא, פלימן 8, חיפה. 04-6668080

.

אי אפשר להתעלם גם מ:

ג’ירף נודל בר – רשת המסעדות של הג’ירף הוקמה ב-1996 והצהירה על נטיה אסיאתית, בלי להתחייב לאותנטיות מלאה. במקום אפשר למצוא מנות אלמותיות כמו המנה המלזית, האפגנית והמנה החריפה. מנות ראשונות כמו סלט טונה צרובה ועוד. ברשת הג’ירף חברה גם מסעדת מועדון הקצינים המצוינת שמציעה אוכל אסיאתי מגוון להפליא וחווית אכילה קצת יותר מעודנת ומסוגננת מזו שמציעות חברותיה לרשת.

ריברעוד רשת מסעדות אסיאתיות, יוקרתית קצת יותר מקודמתה ברשימה, והוקמה בשנת 2000. התפריט מורכב ממנות אסיאתיות שהותאמו לחיך הישראלי. התפריט של ריבר כולל, כמובן, סושי, דים סאם, מנות מוקפצות, סלטים ומרקים בניחוח אסיאתי ועוד. יאמר לזכות הרשת שכל מסעדה עומדת בזכות עצמה מבחינת סטנדרט האוכל והעיצוב.

זוזוברהבר אטריות אסיאתי, כך מגדירים את שתי מסעדות זוזוברה של האחים ירזין. הסניף הראשון והוותיק בהרצליה צבר אוהדים רבים ונאמנים שמגיעים לאכול בחווית אכילה משותפת בשולחנות ארוכים , המזכירה את מסעדת ריפבליק הנודעת מיוניון סקוור בניו יורק. טביעת ידם המקצוענית של האחים מורגשת בכל פינה ומבטיחה אוכל ברמה גבוהה ובתימחור הוגן.

.

חדשה ומבטיחה:

טייגר לילי ברמת החייל – השף יניר גרין, בוגר מסעדות הג’ירף, מועדון הקצינים ואחרות, מנצח על מטבח תאילנדי, אותו הכיר בביקורים ארוכים בארץ המקור. אל גרין חוברים טבחים תאילנדים יחד הם מוציאים מנות אסיאתיות מובהקות בטעם ובהגשה. נותר לראות אם המסעדה תעמוד בציפיות הלקוחות והמבקרים.

.

בקרוב:

אנג סו מבית האחים ירזין – במהלך פברואר עתידים לפתוח האחים ירזין מסעדה סינגפורית ברחוב בוגרשוב 34, בשיתוף עם השף הסינגפורי אנג סו. השף שאף לפתוח מסעדה סינגפורית אותנטית כדי לחשוף את המטבח ממנו הוא מגיע. התפריט הצפוי מבטיח תבשילים, סלטים ואוכל סינגפורי אותנטי מחומרי גלם ומרכיבים שייבואו לארץ בלעדית על ידי המסעדה עצמה. במסעדה יהיו כ-85 מקומות ישיבה.

טומפולומפו של אבי קונפורטי – כשמסעדת צפרה תחגוג שש שנות הסעדה, צפויה להיפתח המסעדה האסיאתית החדשה של אבי קונפורטי, בהשקעה גדולה ובקונספט שמגדיר מחדש את האוכל ההכנה של האוכל האסיאתי בארץ. “מסעדת אש אסיאתית” מגדיר אותה קונפורטי ומפרט: “חומרי הגלם עוברים דרך צורות שונות של הכנה מתנורי אבן סיניים, דרך גחלים קמבודיים, עבור בגריל להבות יפני, גריל רובוטה ועד תנור שדה טנדור”. המסעדה החדשה עתידה להיפתח באפריל/מאי ושוכנת “89 צעדים מצפרה”, לדברי קונפורטי. יש בהחלט למה לחכות.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה