המארח או המתארח המושלם

שאלנו אנשים מה הם עושים כדי לעשות לעצמם או לאורחים שלהם את ארוחת החג לקלילה ומהנה. קיבלנו שלל טיפים, החל מסוג המנות ועד למה שבאמת חשוב לאורחים שלכם: הפאן. וליתר בטחון, צירפנו גם מתכון

06/04/2017
וידאו פרסומי קבלו עדכונים מוידאו
  • RSS

הסוד שלנו: אלכוהול איכותי. כזה שגורם לכולם לשתות בלי לשים לב. תודו לנו לקראת 22:00 כזה, כשהעניינים יהפכו מעניינים באמת

חוץ מאביב, חופש ומשפחה, חגים הם גם תקופה אינטנסיבית למארחים ולעיתים גם למתארחים. עם השנים אנחנו מחכימים, אבל אתם מכירים את זה שמגיע איזה טיפ שובר שוויון שאתם אומרים לעצמכם "למה הוא לא בא לפני שנים?" ובכן חברים, הסוד הוא: חכמת ההמונים. אספנו טיפים מקהילת סלונה, וקיבלנו כמה תשובות מעניינות. הנה כל התורה:

אפרת גת מגוונת:

אם אני מארחת – הדבר הראשון שאבדוק הוא אם יש העדפות/רגישויות, וכמובן אאפשר מגוון מנות (צמחוני/בשרי וכו). חשוב גם להשקיע בעריכת השולחן, אפילו חד פעמי אבל מהמושקעים, וכיף לפנק עם פתקים שמציגים עם שמות ואיחולים לחג, קיפול מפית שונה.

כמתארחת, כמובן להציע להביא משהו, להביא שי בנוסף, ולהודיע בזמן אם מגיעים וכמה. אה, ואני אישית אוהבת לשטוף כלים - גם כמארחת וגם כאורחת.

ריבי מגריסו בסיליאן מתכננת:

אצלי הכל מתחיל בלוגיסטיקה: תכנון לו"ז לכל האירוע החל מהקניות בשוק, דרך איסוף השולחנות, התפריט, וגם תנור אקסטרא.

נועה הרניק מפנקת:

העזרה למארחים היא להציע להביא עוד משהו, להוסיף בקבוק יין, ולשטוף כלים בזמן המנה העיקרית - ממילא אוכלים יותר מדי ורוצים למות בסוף הארוחה. ואני מאמינה גם בלהביא מתנה מדליקה ומתכלה – לא עוד קערית שנתקעת בארון יחד עם עוד עשרות כמוה.

ענת שטיינברג סוגרת את כל הפינות:

אני תמיד מכינה תכנית אומנותית, לילדים ומבוגרים, וגם נושאי שיחה מוכנים מראש לרגעים מביכים. מעבר לכך, גם תכנון של מזונות ורגישויות חשוב, ואם אתם מביאים אתכם תבשיל – עדיף שיהיה בכלי הגשה שלכם.

עדה פרידנזון מאמינה בפרקטיקה:

מתכונים קלים שנראים יפה והם מינימום זמן השקעה הם הפתרון האולטימטיבי לארוחות עמוסות. באופן הזה, אפשר להשקיע בארוחה מגוונת ועשירה. אם זה עוגות אז עדיף בחושות, ובפסח אפשר להכין מוס.

והנה דוגמא למתכון קליל שעושה הרבה רושם:

אורנה פילץ פותרת בעיה מוכרת:

הטיפ שאני מוכרת כבר שנים הוא להקדים את המרק והגפילטע לקריאת ההגדה, אחרת זה סיוט. רעיון מעניין.

אירית גלנסקי עלתה על הטיפ המושלם:

במקום לשאול מה להביא, אני מודיעה מה אני אכין בהתאם לצורך של המארחת. חוץ מהמנה, אפשר להביא גם פרחים ומתנה לילדים (אם יש). והכי חשוב – ללכת הביתה בזמן, או לפחות לפני שהמארחת מתחילה את האנחות.

יעל כרמי מצאה את נוסחת הקסם:

אני פשוט מארחת את כולם בחדר האוכל בקיבוץ. הזמנו שולחן, שילמנו, ונהיה מארחים למופת בלי לפתוח אפילו סיר אחד ולעמוד דקה על הרגליים.

מיה מיטב דואגת לילדים:

בענייני ילדים – משחקים קטנים ודפי צביעה לקטנטנים, ואפשר לתת לילדים להכין פתקים עם שמות האורחים. וכמובן, לדאוג שיהיה לילדים דברים שאוהבים לאכול.

תדאגו לילדים - ויהיה לכם שקט

רונית יצחקי רובין משעשעת את האורחים שלה:

אנחנו משאירים פתק עם בדיחה - בדיחת קרש הרבה פעמים - כל אחד קורא בתורו. חוץ מזה אני מקבלת את כולם עם צ׳ייסורים של ויסקי או וודקה. מהנקודה הזו כולם כבר שמחים בכל מקרה.

אורלי כהן, מלכת האירוח, עושה סדר בעניינים:

כחודש לפני ליל הסדר סוגרים את רשימת המוזמנים, בהתאם אליה ולמסורת המשפחתית קובעים את התפריט המתאים. ואז מנהלים הכל בטבלת אקסל כמו בניהול פרויקט:
ראשית, על האורחים מטילים משימות להביא חלק מהאוכל ומסמנים בטבלה וי, זה עושה תחושה של פתיח טוב.
השלב השני הוא לפרק כל מנה למשימות: קניות, בישול, כמה זמן מראש ניתן להכין ועד איזה שלב. מה ניתן להקפיא, וכדומה. קובעים 2 מועדים לקניות: של הדברים שניתן להכין מראש ושל הטריים ברגע האחרון.
במקביל, בודקים האם חסרים כלים? שולחנות כסאות? מפות? הגדות לפסח? גביעי יין?

בוחרים נרות וצבע מוביל לאביזרי השולחן ורוכשים את האביזרים החסרים (ראנר, תחתיות לסירים, מפיות, נרות ושאר קישוטי שולחן).
מכניסים כל מה שחסר וכל מה שצריך לקנות או להכין לתרשים הגאנט ומתכננים את המטלות כך שיתחלקו על פני כמה שיותר זמן. סבתא של בעלי, שנהגה לארח בכל חג 30-40 איש, עבדה מפורים עד פסח בשביל ליל הסדר והיתה לה בקשה אחת: תאכלו לאט. עבדתי על זה חודש!

מורן מישל ממליצה על ארוחת טעימות:

שמעתי המלצה של נירה רוסו, שצריך להתייחס לארוחת ליל הסדר כאל ׳טאפאס פולני׳ - טעימות קטנות מהמנות שמחכים לאכול כל השנה, אחרת מתפוצצים ולא מגיעים לעיקרית.
גם כמארחים אפשר לתכנן את עיצוב המנות בהתאם לקונספט הזה – קטן, טעים, ומשאיר טעם של עוד.

אורית שרת פורטר, בטיפ אחד פשוט:

הכי חשוב זה לשחרר את השאיפה למושלמות. יהיה בסדר!

עירית דגמי עם רעיון שכדאי לכל אחד ליישם:

לפני שאני נכנסת לארוחות חג, למסיבות או למסעדות, אני דואגת לאכול משהו קטן. או אפילו מנת פרי קטנה. זה שומר על ההתנהגות שלי, ורק בזכות רשת הביטחון הזו אני מצליחה לאכול שפוי ולא להתנפל.

אפרת גפן מסכמת את כל התורה

לי הכי חשוב שגם אני אהנה, כי כשהמארחת מבסוטה כולם מבסוטים. אז אני משתדלת לעשות הכל הכי קליל שאפשר. כלים יפים חד פעמיים, חוץ מהמרק, מבשלת הכל בתבניות חד פעמיות ואז מעבירה לכלי הגשה וגם לא את הכל. משתדלת להשתמש בחד פעמי שמתכלה לטובת כדור הארץ.
את התפריט אני מחלקת בין המוזמנים, בדגש על הדברים שצריך להכין באותו יום (סלטים למשל). ככה אני יכולה לבשל את החלק שלי לפחות יום קודם ולעשות כפיות עם בן זוגי בצהריים לפני האירוח.
אני זוכרת שהכי הכי הכי חשוב זה הקשר בין המסובים ולא כמות המנות. אני כילדה זוכרת בעיקר את הצחוקים והאהבה סביב השולחן ואת החרוסת הטעימה של דודה מירה. כל השאר ממילא יורד בבוקר שאחרי.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה