הלביבות של סבתא דורה

הן טעימות להפליא, חרפרפות, בעלות מתיקות עדינה וקילומטראז' ארוך במשפחה שלנו. הן יכולות להיות ארוחה שלמה או תוספת למנה. התוספת שתופסת. צפו במתכון

26/08/2018
אלונה זוהר קבלו עדכונים מאלונה זוהר
  • RSS

 

 

הפעם אחרונה שאכלתי מהן היתה לפני כ-30 שנה, אבל הטעם והריח עוד באפי. פיסה של נוסטלגיה מתוקה.

המצרכים:

 

4 תפוחי אדמה מגורדים על פומפייה גסה

1 בצל מגורד על פומפייה גסה

2 ביצים

1/2 כוס קמח

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ

2 כוסות מים

1 כף פפריקה

מלח

פלפל

1 כף סוכר



אופן הכנה:

לערבב בקערה את תפוחי האדמה המגורדים ואת הבצל ולסחוט אותם היטב.

 

להוסיף את הקמח, הביצה, המלח והפלפל ולערבב.

 

לקרוץ קציצות בידיים לחות.

 

לחמם שמן במחבת ולהוסיף את הקציצות של לביבות שמכינים בידיים לחות. להזהיב משני הצדדים. להעביר לנייר סופג.

 

בסיר שטוח, לחמם שמן, להוסיף בצל ולהזהיב. להוסיף את הפפריקה והמים. להוסיף את מלח, פלפל וסוכר ולערבב.

 

להוסיף את הלביבות ולבשל ביחד עוד 25 דקות.

 

שימו לב - לא לערבב את הלביבות, הן עדינות.

 

בתיאבון!

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה