הכי טעים בדרמסלה

תל אביבית נמרצת בהחלט הולכת לחוגים בדרמסלה אבל גם לא מפסיקה לאכול. המלצות לאוכל מכל העולם עם נוף של צפון הודו

28/06/2011
תל אביבית נמרצת לשעבר קבלו עדכונים מתל
  • RSS

בהמשך לפוסט הקודם על האוכל הטעים בדרמסלה שבצפון הודו, אזכיר שדרמסלה היא פנינת התיירות של צפון הודו. יש כאן נוף של הרים, אוויר חלומי ושלושה כפרי תיירים: BAGSU, MAKLEOD ו- DARAMCOT. יש פה המון דברים לעשות: קורסים (תכשיטנות, בישול, סריגה, קרושה, הכנת דיג' ומסג') רייקי, מדיטציה מכל הסוגים, הילינג, תראפיה בצבעים ובצלילים, פתיחה בטארות, כל סוגי היוגה, שיעורי ריקוד, שיעורי חליל, מפגשי טאי צ'י ואפילו ריקודי בטן וג'ינגול. רק תגידו מה אתם רוצים ללמוד וימצא כאן מי שיוכל ללמד אתכם.

האופציה איטלקית – UNITY PIZA

לא יודעת מי מכין שם את הפיצות ובאיזה תנור, אבל לדעתי בתל אביב עדיין לא למדו להכין כאלה. יש את "הפיצה המיוחדת" של יוניטי עם זיתים סגולים חצילים פטריות יער אקסטרה גבינה, תרד והבצק מתפוצץ בפה מרוב קריספיות! מי שמכין לי כזאת בארץ אני נאמנה לו לעולמים!

האופציה הטיבטית - LASA

במסעדה הטיבטית שאנחנו קוראים לה פשוט "למעלה" כי היא למעלה, אין שום דבר באמת טיבטי אבל השלט שלה מציין שהיא כזאת ועליי לציית לו נאמנה. יש שם טבח ומלצר נפאלים (ושימו לב) ואת האינצ'לדה (כן כן אינצ'לדה מקסיקנית)  הכי טעימה בכל הודו. זה בעצם צ'פטי שממולא בתערובת מדהימה של שעועית פטריות וירקות ומוקרם עם רוטב עגבניות וגבינה. אין סיכוי לאכול את המנה הזאת במסעדה בלי שלפחות פעם אחת תישאלו מה יש לכם שם בצלחת וכיוון שכל הקהילה הצרפתית והישראלית אוכלות שם כל היום נראה לי שאפשר להגדיר את המסעדה כ"הכי טובה בבגסו".

האופציה האנגלית – TREE OF LIFE

בעצם המסעדה הצמחונית שמרכזת את כל הרוחניקים המהודרים, שוחרי השלום ואוכלי העשבים. יש בה דבר אחד שווה הצצה: SUNDAY NUT ROAST אנגלי אמיתי שמוגש לפי המסורת רק בימי ראשון. זה נראה כמו TALI אנגלי כי זאת צלחת אחת מלאה במאכלים בלתי מזוהים ממבט ראשון אבל זה טעים וכולל כרובית ברוטב שמנת, כרוב מבושל, ירקות מאודים, מאפה אגוזים בצורת פשטידה ולחמית נחמדה לטבול בתוך רוטב סמיך ועשיר שדומה לציר בקר.

הקינוח המפורסם של המקום הוא סקרמבל תפוחים שמוגש עם גלידה חמה והוא הכי יקר שפגשתי עד עכשיו בכל הודו (110 רופי למנה). חוץ מזה המקום מתפקד גם כפיק אפ לכל המוזיקאים שהגיעו לכאן מגואה ומרכז את כל המי והמה של הסביבה.

סקרמבל תפוחים עם גלידה

האופציה הצרפתית

התפריט הצרפתי של דרמסלה

המסעדה הצרפתית היא האחרונה שנפתחה כאן ואנחנו קוראים לה כך כי בעלת המקום היא בחורה צרפתייה והיא לימדה את ההודים להכין קרפים צרפתיים (שמוגשים על צלחות ניירוסטה הכי שאפשר הודיות) אמיתיים אבל בגדול זה בית קפה נחמד שהוא גם חנות תכשיטים וגם מאפייה של פאים צרפתיים.

ועכשיו כיוון שאני בטוחה שכבר שחכתם, אני רוצה להזכיר לכם שאני בהודו, כן?

אחרית הדברים

כך יעשה למי שיבשל דייסות בחדר

להגיד לכם את האמת, מרוב השפע, די מאסתי במסעדות (קשה לי לעכל שזאת אני שכתבה הרגע את המשפט האחרון) ואני חייבת לספר לכם סוד קטן. לפעמים אני פשוט מכינה לעצמי דייסת קוואקר בעזרת מזלג חשמלית ובול נירוסטה קטן שקניתי שיהיה לי בחדר. קצת צימוקים אגוזים וריבת תות טעימה וזה גורם לי להתגעגע לבישולים.

אם תסתכלו טוב טוב מאחורי כל הנעליים יש בעצם מסעדה נחמדה

ועוד משהו קטן: עד עכשיו אכלתי מתוך תשוקה, פה התחלתי לאכול מתוך אהבה!

המבורגר כבש הכי יקר ואמיתי של המסעדה הישראלית בדרמקוט
///
לבלוג של תל אביבית נמרצת בהודו




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך