הכינותי מראש: כך תכיני קוקטיילים עם כלי בית פשוטים

בא לך להכין קוקטיילים בבית לערב עם חברות, עם בן הזוג או לארוחת הערב? הנה הציוד שמיקסולוגית מתחילה צריכה שיהיה לה בבית, והדרך להכין קוקטיילים מדהימים גם עם כלי מטבח פשוטים

08/12/2016
דניאל לוין קבלו עדכונים מדניאל
  • בדואר
  • RSS

שייקר, מדלר, פותחן וכפית פריזיאן, ג'יגר, מלקחיים, מסננת וכפית ערבוב, מסתבר שאפשר גם בלי (צילום: שאטרסטוק)

אם בא לך לארח באופן יצירתי, מתוחכם ומפתיע לא רק באוכל, אלא גם בשתיה, הגשת קוקטיילים היא הכיוון בשבילך. אחרי שלמדת קצת על שילובי טעמים וקראת טיפים חשובים, הגיע הזמן לגשת למלאכה, אבל איזה ציוד את צריכה? המיקסולוג אליעד זמיר, יועץ מיקסולוג של שוופס מטעם בר הקוקטיילים האגדי ג׳ספר ג׳ונס מפרט על ציוד מקצועי למאחרת המתחילה, וגם את הדרך לעשות קוקטיילים רק עם ציוד מטבח פשוט בסגנון DIY

1. ג'יגר:

כלי מדידה מקצועי בעל שני צדדים אחד רחב יותר של מנת מידה (40 מיליליטר, שזה 1Oz) והשני של חצי מנה. בשוק קיים מבחר גדול החל מג'יגר פשוט ועד לג'יגר מקצועי.

ומה בבית? קחי כוס של Shot וסמני עליה עם מרקר רבעים, אפשר גם להעזר בכפות מדידה של אפייה, זה עובד מעולה.

ג'יגר מקצועי: אפשר לייצר באמצעים בייתים משוט ועליו סימני רבעים במרקר (צילום: Shutterstock)

2. שייקר:

הכלי בו מנערים את מרכיבי הקוקטיילים שהכנתם דורשת שקשוק. יש כמה סוגים של שייקר, פעם שייקר בוסטון היה מאוד פופולארי והיום השייקר הפופולארי ביותר הוא הקובלר 3 חלקים. אם כבר קונים שייקר, מומלץ להתחיל עם שייקר שלושה חלקים, 3 Piece Shaker, בו למעשה מסננת מובנית ופקק הרמטי והוא הנוח ביותר לעבודה.

מה בבית? למעשה כל צנצנת אטומה היטב יכולה לתפקד כסוג של שייקר, וכמובן תרמוס קטן, עדיף מנירוסטה.

 3. מדלר:

מדלר הוא כותש לקוקטיילים. נשתמש בו על מנת לכתוש קרח, ובעיקר למיצוי של פירות וצמחי תבלין. גם כאן המבחר גדול ומשתנה בהתאם לחומרים, משקל, עיצוב ולנוחות, מדלר מקצועי יהיה יקר משמעותית.

מה בבית? עלי ומכתש, מערוך, כף עץ, ואפילו פטיש שניצלים – כולם יוכלו לעשות את העבודה.

 4. מסננת:

בעת המזיגה של הקוקטייל משייקר לכוס ניעזר במסננת על מנת למנוע מכל דבר חוץ מהמשקה עצמו להימזג לכוס, ונסנן קרח, פירות, גרעינים, תבלינים וכל שארית אחרת מהערבוב המקורי. זאת אומרת שאם יש לנו שייקר 3 חלקים, אין צורך במסננת. אם קונים מסננת ייעודית, אז מומלץ מסננת עם קפיץ כי היא נוחה יותר לעבודה ונגישה.

מה בבית? מסננת קטנה

מסננת קטנה: איננה נחוצה במידה ומשתמשים בשייקר שלושה חלקים (צילום: Shutterstock)

מה עוד כדאי שיהיה לפני שמתחילים לעבוד? סכין שף טוב, קולפן, סוחט לימון, מגרדת, קרש חיתוך, מגבת, פותחן בקבוקים, מלקחיים, כפית ערבוב (כפית ארוכה).

סדר עבודה:

לקוקטייל אסור לעמוד זמן רב מאחר והקרח הנמס מדלל אותו ועלול להרוס את הטעם, לכן כדאי להכין עמדת עבודה עם כל הציוד הדרוש לפני שאתם מתחילים לערבב. הכינו לכם פינת עבודה שמכילה את הכוסות, האלכוהול, התוספות, הגרנישים והקרח בהישג יד. במידה והלכתם על קוקטיילים מורכבים, רשמו לפניכם גם מה אתם צריכים לעשות. תוך כדי ערבוב שימו לב לשני דברים חשובים:

מידות: מדידה מאוד חשובה בקוקטיילים, הדיוק מחייב כדי שהטעם יהיה מושלם ולא מדולל או תפל. הרבה מהמתכונים היום מופיעים גם במילילטרים וגם ב- ounce או בקיצור Oz, המידה האמריקאית. ההמרה פשוטה וכדאי לזכור אותה ounce= 30 מיליליטר.

שקשוק או ערבוב: אם יש משהו שלימד אותנו המרגל האנגלי ג'יימס בונד הוא עד כמה מביני דבר באלכוהול שמים דגש על ההבדל בין השניים ("Shaken, not stirred"). שתי הטכניקות תפקידן לערבב את הרכיבים יחד, לדלל, לקרר ולהכניס אוויר. אבל כל טכניקה מעצימה משהו אחר: השקשוק יותר אגרסיבי ונוטה לשבור את טעמי האלכוהול, בעוד הערבוב נועד בעיקר לקוקטיילים שהם אלכוהוליים בלבד, או עם תוספת מוגזת, ושומר על נוכחות חומרי הגלם בצורה עוצמתית.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה