היפנית בכיכר

הגענו ל"נגיסה" בכיכר המדינה כדי ליהנות מארוחה אסיאתית כיפית, ולא התאכזבנו

25/06/2018
לירון הלברייך קבלו עדכונים מLiron
  • RSS

נגיסה מסעדה אסיאתית (צילום: בן יוסטר, יח"צ)

לא יודעת לגבי שאר העולם, אבל לי קשה מאד לסרב להזמנה לדגום אוכל אסיאתי. זה אחד מהמטבחים האהובים עלי, ולמרות שבארץ אנחנו מקבלים את הגירסה המעוברתת, אני נהנית גם במסעדות עיליות של אוכל אסיאתי, וגם במקומות השווים לכל נפש. הטעמים חמוצים-מתוקים-אוממים, השימוש השופע בירק, והכי הכי: השימוש בצ'ופסטיק, זו הדרך הכיפית ביותר לאכול, באופן חד משמעי.

לכן שמחתי לקבל הזמנה ל"נגיסה", סניף חדש של הרשת האסיאתית, שנפתח לא מזמן בכיכר המדינה. מסעדת "נגיסה", האסיאתית הכשרה, החלה את פעילותה בכפר סבא ב- 2008, והתרחבה לרשת, המציעה מגוון מנות אסיאתיות ותפריט סושי כשרים. הסניף התל אביבי החדש בכיכר המדינה, כולל גם תוספת קוקטיילים אלכוהוליים הייחודיים לסניף.

הגענו לנגיסה בכיכר המדינה בצהרי היום, בדיוק בזמן לארוחת צהריים. המקום מעוצב בפשטות נעימה ומזמינה, ויושב בפינת הכיכר ורחוב תש"ח.

נגיסה מסעדה אסיאתית. צילום: אלבום פרטי

כדי להתחיל, קיבלנו מנת חמוצים יפנים, טסקמונו, הכוללת כרוב, גזר ומלפפון בתחמיץ יפני ושומשום, שהוגשה יחד עם סלט ווקאמה - אטריות שעועית, אצות וואקמה, גזר ומלפפון ברוטב הבית. שניהם היו רעננים ושימשו פתיחה קלילה לארוחה.

 נגיסה מסעדה אסיאתית. צילום: אלבום פרטי

אחריו הגיעה טונה צרובה, מנתח טרי וטעים. מנה שקשה לטעות בה, אם מקפידים על חומר גלם איכותי ועל מידת צריבה מינימלית, ואכן המנה היתה מוצלחת.

בעקבות הטונה הגיעו שני באנים שמנמנים ומאודים במילוי בקר קצוץ, איולי כוסברה וכרוב סיני. באנים מאודים, למרות סכנת ההידבקות לשיניים, הם אחת ממנות הרחוב האהובות עלי במטבח האסיאתי, ולשמחתנו הבקר, שבושל בישול ארוך, היה מלא טעמים ונימוח, והשילוב הכללי היה טעים ביותר.

 נגיסה מסעדה אסיאתית. צילום: אלבום פרטי

לא יכולנו לסיים את הארוחה בלי לנסות את אחד מרולי הסושי המיוחדים של המקום, ולכן ניסינו את ה"אקא טונה רול" שכלל דניס, אבוקדו, בוטנים ושיטאקה, עטופים בטונה אדומה, ומעל שבבי סלמון טמפורה בליווי ספייסי מיונז, טריאקי ובצל ירוק. הדגים היו טריים והקומבינציה ומאוזנת טעמים.

קינחנו ב"סושי קוקו קרים" - רול סושי מתוק שמורכב ממעטפת בצק שוקולד במילוי קרם קוקוס ובציפוי פתיתי קוקוס קלויים, שהיה חביב ביותר.

סיימנו את הארוחה שבעות ומרוצות. "נגיסה" היא תוספת כיפית וטעימה למטבח האסיאתי הכשר. עם תפריט עשיר, חומרי גלם טריים וטובים ותמחור בינוני, היא מהווה אופציה ראויה לארוחה אסייאתית קז'ואלית בתל אביב.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה