הודו-ישראל: תבשיל מלאי כופתא חמים לימים קרירים

מטבחי זיו הזמינו את בלוגרית סלונה פנינה קליין לבשל מתכון חמים וטעים מהמטבח ההודי שמחמם את הלב ואת הבטן, במיוחד בימים קרירים

27/11/2017
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • בדואר
  • RSS

SHY_1432

כשחושבים על מטבח מודרני ובן זמננו, חושבים על קווים נקיים, חומרים חדשניים וצבע, הרבה צבע ומנות גדושות של השראה.

מטבחי זיו הזמינו את בלוגרית סלונה פנינה קליין לבשל מנה מסורתית בדגם SPICE RED שנוצר כקומפוזיציה מורכבת מקורית ונועזת ומצויד בארון עליון (קלפה) בגימור חזית זכוכית מבריקה בגווני כחול ולבן ובאי בישול המחובר לפלטת בטון צרה ומרחפת בשילוב כיריים וחזיתות בגוון כחול עמוק.

SHY_1339

SHY_1363

אז יש לנו מטבח עם שם שכולו השראה מהמזרח הרחוק ומטבח בגוונים שכה מזוהים עם ישראל ומכאן, החיבור לתבלינים מעוררי חושים ולאוכל הודי מסורתי לגמרי מתבקש.

SHY_1354

מלאי כופתא

המצרכים:

5 תפוחי אדמה גדולים ויפים (עם קליפה אדומה)

כוס ושליש גבינת כנען מפוררת

3 כפות אגוזי קשיו קצוצים גס

2 כפות צימוקים בהירים

כף צ'ילי אדום קצוץ

1/2 כפית סוכר

כפית גארם מסאללה

כפית כמון

כפית אבקת צ'ילי/פפריקה

מלח לפי הטעם

3 כפיות שמן קנולה או חמאה

לרוטב:

3 כפות שמן/חמאה

2 בצלים בינוניים קצוצים

2-3 שיני שום מעוכות

כף ג'ינג'ר

כפית אבקת צ'ילי/פפריקה

כפית גראם מסאללה

כוסברה קצוצה

כפית כמון

כפית סוכר

4 עגבניות מרוסקות

1/4 כוס שמנת לבישול

2 כפות פיסטוק קצוץ

SHY_1386

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עד שהם ממש רכים.

מקלפים את הקליפה ומועכים לפירה חלק.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

בקערה נפרדת מפוררים את הגבינה ומוסיפים את כל שאר מרכיבי הכופתאות.

SHY_1370

יוצרים כדורי פירה בידיים משומנות ועם 2 אצבעות יוצרים בהם שקע. ממלאים בתערובת הגבינה ומהדקים מסביב לכדור, ממש כמו קובה.

אופים במשך 10-15 דקות עד שהן משחימות.

ממיסים חמאה בסיר גדול ושטוח.

מוסיפים בצל, שום ושאר המרכיבים ומשחימים.

SHY_1405

מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הכדורים.

מבשלים על להבה נמוכה עוד 15 דקות.

מזליפים מעל את השמנת ומבשלים עוד 3 דקות.

SHY_1422

SHY_1425

הפקה: צילום: שי אדם, סטיילינג: חגית ברנשטיין, ניהול אמנותי: מירב קאופמן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה