הדרך הנכונה להיפרד מבחור

איך נפרדות האיטלקיות מבחור בדרך אלגנטית ולמה כדאי לנו הישראליות לאמץ את המנהג? וגם הצעה לקוקטייל קטן וממזרי ולטראפלס שוקולד לסופשבוע מתוק

29/05/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

"חג חמישי שמח" הוא שמח במיוחד השבוע. זה היה שבוע ארוך מידי ומעייף. יותר מכל אני מחפשת עכשיו את ריח החופש שמלווה כל ערב חמישי תקין. כשחיפשתי את הקוקטייל שילווה אותנו בסופ"ש הקרוב, ניסיתי למצוא משהו שונה - אני עייפה ואין לי כוח לשקשק, לגרוס קרח לקשט כוסות הייבול בקליפות תפוז.

לא רק מקוקטיילים אני עייפה, גם מדייטים. לטובת מגזר ה"אין א ריליישנשיפ" שבינינו אני רק מזכירה כמה זה מעייף להתלבש, להתאפר, למצוא את הנעליים היפות והנכונות, לדגמן בחינניות צניעות וחוש הומור, פעם אחרי פעם, כמו סבב ראיונות עבודה שלא נגמר.

את הקוקטייל שבחרתי השבוע, בחרתי אני מודה, בזכות המסורת שמלווה את מותג השבוע - סמבוקה מולנרי.

בימים ההם, טרם המציאו את היכולת לסנן בחורים בעצמך, היה מגיע בחור נרגש לארוחת ערב בביתה של בחורה נרגשת. בזמן הקינוח, הייתה האמא מגישה לכל הסועדים כוסית קטנה של מולינרי - אם הבחור ראה בכוסו שלושה פולי קפה, הוא היה יכול לחייך לעצמו באושר כי הנה, ימיי הרווקות שלו תמו. אם הוא היה רואה בכוס שלו כל מספר אחרי של פולים, הוא היה צריך לברוח ומהר.

אל תבוא יותר (צילום: שאטרסטוק)רמז דק: זה לא יעבוד בינינו (צילום: שאטרסטוק)

איזה גאונות! איך, איך אנחנו עדיין מגמגמים עם כל ה"זה לא את זה אני" ושלל שקרים, במקום לתת לפולי הקפה לעשות בשבילנו את העבודה? זה הזמן לשינוי: ברמנים, מלצרים, בעלי ברים אפלים - החזירו את המסורת המעולה הזו לחיינו וכבר העולם יהיה יותר טוב.

קוקטייל השבוע: שוט מולינרי

 קוקטייל קטן וממזרי לסופש חלומי (צילום: יחצ)

הבסיס: מולינרי

סמבוקה מולינרי הוא ליקר האניס האיטלקי הטוב בעולם. כמו הרבה דברים טעימים, גם המולינרי התחיל את חייו כתרופה שרקח יצרן משקאות איטלקי, הפופולאריות העצומה שלה זכה המשקה הביאה את ממציאו להעביר את המשקה לייצור המוני. המולינרי מיוצר עד היום במתכון סודי שמצליח למצות מקסימום טעם משמן זרעי אניס, לטעם עמוק ומושלם.

הקוקטייל: שוט שכבות מולינרי

כוסית שוט קפואה (מכניסים את הכוס לפריזר לפחות שעה לפני)

מוזגים את הנוזלים בעדינות, אפשר להיעזר בכפית כדי לקבל שכבות של צבעים

שליש שוט בולס יוגורט

שליש שוט מיץ אננס

שליש שוט סמבוקה מולינרי

הצעת הגשה:

את השוט הזה מורידים עם האחד שקיבל ממך שלושה פולי קפה, ומאז את מתעצבנת עליו מידי ערב שהוא זורק את הנעליים בסלון. אבל היום, בחמישי שמח, שוכחים מהנעליים, מהשגרה, הסידורים והצרות. גונבים כמה רגעים יקרים לקוקטייל קטן וממזרי - סיפתח לערב זוגי וסופשבוע מתוק.

הצעת נשנוש:

לקוקטייל קטן וממזרי, חיפשתי מתכון קטן וממזרי, חטיף מתוק שאפשר לאכול ביחד, ומצאתי בדיוק את מה שחיפשתי בבלוג של רותם ליברזון- קוביות שוקולד בשמפניה.

קוביות שוקולד של רותם ליברזון (צילום: רותם ליברזון)

מצרכים:

60 גרם שוקולד חלב קצוץ דק

200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

150 גרם חמאה לא מלוחה חתוכה לקוביות קטנות

6 כפות שמפניה

3 כפות של ברנדי משובח

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר מומס

חצי כוס של אבקת קקאו משובח

אופן ההכנה:

בתבנית מלבנית (14 ס”מ) מניחים יריעת ניילון נצמד.

ממיסים את שני סוגי השוקולד במיקרו או על באן מרי (קערה עמוקה על סיר עם מים רותחים) מקפידים לא לשרוף את השוקולד אלא רק להמיס אותו חלקית ובעדינות.

בסיר קטן מחממים את הברנדי והשמפניה. אסור בהחלט להגיע לרתיחה אלא רק לחימום עדין. שופכים את האלכוהול על השוקולד ומערבבים היטב עם כף מגומי. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לערבב עד שכל החמאה נמסה היטב לתוך התערובת. זהו מוכן.

שופכים את התערובת לתבנית ומניחים במקרר לפחות ל-3 שעות.

לאחר 3 שעות ממיסים את השוקולד המריר לציפוי (או במיקרו או בבאן מרי) ומניחים בקערה שטוחה. בקערה נפרדת מניחים את אבקת הקקאו. כעת מוציאים את השוקולד על גבי ניר פרגמנט ובעזרת סכין חדה יוצרים ריבועים בגודל של 2 ס”מ. טובלים כל ריבוע בשוקולד המומס ומיד לאחריו באבקת הקקאו ומכניסים שוב לקירור.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה