דלעת ספגטי

מנה איטלקית טיפוסית של דלעת עם רוטב עגבניות עם גבינה מוקרמת בתנור. היא כל כך טובה שתוכלו להחליף בה את הספגטי הפחמימתי המסורתי. צפו במתכון

31/07/2018
אלונה זוהר קבלו עדכונים מאלונה זוהר
  • בדואר
  • RSS

 

 

שלא תטעו, זו דלעת ששומרת על כל ערכיה התזונתיים והיא דלת קלוריות, ממש כמו אחותה הדלעת הרגילה. אבל (ויש אבל גדול) היא מאוד דומה לספגטי אחרי בישולה. לפניכם, מנה איטלקית טיפוסית של דלעת עם רוטב עגבניות עם גבינה מוקרמת בתנור. היא כל כך טובה שיש מצב שתחליף את הספגטי הפחמימתי עתיר הקלוריות.

למצרכים:

1 דלעת ספגטי

למלית:

1 קופסא עגבניות שלמות מרוסקות במזלג עם הרוטב (400 גרם)

2 כפות שמן זית

2 כפות פסטו עגבניות מיובשות

מלח – לפי הטעם

להקרמה:

100 גרם מוצרלה/גבינה צהובה

אופן הכנה:

  1. לשים את הדלעת ספגטי 13 דקות במיקרוגל.
  2. לחצות אותה ולנקות את הגרעינים בעזרת כף.
  3. בעזרת מזלג להוציא את בשר הדלעת על ידי גירוד תוכן הדלעת. לא לזרוק את הקליפה שנשארה ונראית עמו אמבטיה.
  4. להעביר את בשר לקערה, לבזוק שמן זית (בערך כף) ולהמליח, לפי הטעם.
  5. למלא את חצאי הדלעת בחזרה בבשר הדלעת.
  6. בקערה, לערבב את חומרי המלית.
  7. לשים את חומרי המלית מעל הדלעת ולפזר מעל גבינה צהובה.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.

בתיאבון!

 

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה