דברים שלא ידעתם על מדיח הכלים

בכמה בתים יש מדיח כלים, מהו אביזר המטבח המזוהם ביותר, באיזה טמפרטורה עובד המדיח ומה עוד אפשר לשטוף במדיח, חוץ מכלים?

29/11/2018
בית ועיצוב קבלו עדכונים מבית
  • RSS

יום שישי הגיע, כל בני המשפחה אוכלים סוף סוף ביחד ואחרי שסיימנו את הארוחה המשפחתית, נשארו על השולחן כל הכלים שעכשיו צריך לנקות ולסדר. מה יותר חסכוני ומה מנקה יותר טוב, מדיח כלים או שטיפה ידנית?

על פי סקר שערכה חברת BSH, אצל יותר ממחצית האוכלוסייה (60%) יש מדיח כלים בבית, מחצית ממשתתפי הסקר ציינו שההחלטה על קניית המדיח נעשית במשותף עם בן / בת הזוג ו- 40% מהנשאלים, רובן נשים, ציינו שההחלטה על רכישת מדיח התקבלה עצמאית וללא התייעצות.

נשים רבות מקבלות לבד את ההחלטה על רכישת מדיח (שאטרסטוק / tommaso79)

טלי יצחק, מדריכת מוצרים בוש וסימנס בחברת BSH, מפרטת כמה עובדות שאולי לא ידעתם על מדיחי כלים וטיפי מועילים לשימוש מיטבי במדיח:

קודם כל, בניגוד למה שאולי חשבתם, מדיח כלים הוא מכשיר חסכוני במים. בשטיפה ידנית משתמשים ב 8-10 ליטר מים לדקה, בעוד שמדיח כלים משתמש ב-6.5 ליטרים להדחה

מדיח מנקה בטמפרטורה של עד 70 מעלות, זה יתרון משמעותי לעומת שטיפה ידנית, שם טמפרטורת המים מוגבלת לטמפרטורה שבה הידיים שלנו מסוגלות לעמוד. לכן השטיפה במדיח יותר יעילה.

בשטיפה ידנית משתמשים במים פחות חמים (שאטרסטוק / Dmitry Galaganov)

קרש חיתוך הוא אחד הכלים המזוהמים ביותר במטבח, אנו רגילים לחתוך עליו מוצרי מזון רבים מסוגים שונים. בשטיפה ידנית קשה להסיר ביעילות את החיידקים שהצטברו על הקרש, לכן מומלץ תמיד אחרי השימוש להכניס את קרש החיתוך למדיח לקבלת תוצאה נקייה ככל האפשר. חשוב גם להשתמש בקרש חיתוך נפרד ליריקות ולמוצרי בשר ודגים.

כאשר אתם מכניסים למדיח כלים עדינים, כמו כוסות יין או כלים ישנים שעוברים בירושה, אין סיבה לחשוש שניקוי אגרסיבי עלול להזיק לכלים או לנפץ אותם. יש כלים תכניות לשטיפה עדינה ב-40 מעלות אשר שומרות על הכלים שלמים, מבריקים ונקיים.

רגישים לרעש? חפשו מדיח כלים שפועל עם מנוע ללא פחמים ופעולתו שקטה הרבה יותר.

לחובבי הטכנולוגיה והשליטה מרחוק, חפשו את מדיחי הכלים שאפשר להפעיל דרך אפליקציה ייעודית ודרכה גם להתאים את הטמפרטורה, לקבל התראה על סיום הפעולה ולקבל שירות לתיקון בעיות טכניות עם השתלטות טכנאי על המוצר מרחוק.

מפנים קודם את הכלים בקומה התחתונה (שאטרסטוק / Budimir Jevtic)

כאשר המדיח סיים לעבוד ואנו מוציאים את הכלים מהמדיח, כדאי להקפיד להוציא את הכלים קודם כל מהקומה התחתונה ואז לפנות את הכלים מהקומה העליונה. אם נפנה קודם את הכלים בקומה העליונה, טיפות מים שנשארו עשויות לטפטף למטה ולהרטיב שוב את הכלים שבקומה התחתונה.

חשבתם שהמדיח מתאים רק לכלים? תופתעו לגלות שאפשר לשטוף גם פירות וירקות במדיח. ישנן תכניות קצרות של כ- 15 דקות שמשתמשות רק ב- 4 ליטר מים ואינן פוגעות בפירות והירקות. כך הם שטופים היטב ומשתמשים בכמות קטנה יותר של מים מאשר בשטיפה הידנית




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה