גפילטע פיש סלמון על קרפצ'יו סלק

נכון שהגפילטע פיש המסורתי עשוי מדגי קרפיון, אבל אין סיבה שלא לגוון אותו, במיוחד כשהתוצאה מיוחדת כל כך. קבלו מתכון מקורי מתוך ספר מתכוני הפסח של אפרת ליבפרוינד

02/04/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

גפילטע פיש סלמון על קרפצ'יו סלק

מבחוץ נראה הספר החדש של אפרת ליבפרוינד מאוד צנוע. בפורמט קטן יחסית, בלי צילומים ועם טקסט מאוד לקוני: "אפרת ליבפרוינד מגישה פסח". מבפנים, לעומת זאת, עולם ומלואו של מתכונים שווים, ובעיקר יפים (והקרדיט על זה מגיע למאיה לבנת הרוש על הסטיילינג ולאנטולי מיכאלו על הצילום). הספר אמנם מוגדר כספר לפסח, אבל יש שם לא מעט מתכונים שתשמחו לאמץ לאורך כל השנה.

ולענייננו: גפילטע פיש אמנם עשוי בדרך כלל מקרפיון, אבל אין שום סיבה להעלות את הסקס-אפיל שלו בעזרת שימוש בסלמון במקום בקרפיון המיושן. הסלמון מעניק לקציצות טעם מעודן וצבע ורדרד, ובסך הכול מתקבלת מנה מוכרת וגם שונה.

ואם משום מה יתעוררו בכם געגועים לגפילטע פיש המסורתי והשגרתי, תמיד תוכלו להמיר את הסלמון שבמתכון בקרפיון המוכר משכבר הימים.

החומרים (לכ-30 קציצות קטנות):

לקציצות:

1 ק"ג דג סלמון טרי בלי עור ועצמות, פרוס לפרוסות עבות

מלח, סוכר ופלפל שחור – לתיבול הדג לפני הטחינה

½ כוס קמח מצה או שקדים מולבנים טחונים

2 בצלים קטנים קצוצים ומטוגנים עד שקיפות

4 ביצים

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות סוכר גדושות

לציר הדגים:

ראשים ואדרות מדגי הסלמון

3 גזרים פרוסים

2 בצלים פרוסים

5 גבעולי סלרי חתוכים לקטעים ארוכים

2 עלי דפנה

3 שיני שום

כפית מלח

2 כפות סוכר גדושות

כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 ליטרים מים

לקרפצ'יו הסלק:

2 סלקים קטנים קלופים

3 כפות סוכר

4 כפות חומץ

2 כוסות מים

¼ כפית פלפל שחור

הכנת הדגים:

מניחים את פרוסות הדג על מגש גדול וזורים עליהן מלח, פלפל שחור ומעט סוכר.

משהים כחצי שעה, ולאחר מכן שוטפים קלות את פרוסות הדג.

טוחנים במעבד מזון את הדגים עם שאר רכיבי הקציצות.

מעבירים למקרר לשעה, להתייצבות.

בידיים לחות יוצרים מהעיסה קציצות קטנות ומניחים אותן על מגש. לחלופין, יוצרים מהעיסה 4-3 גלילים ארוכים וצרים. מעבירים את המגש למקרר.

בסיר גדול מביאים לרתיחה את כל רכיבי הציר.

מחליקים את הקציצות או את הגלילות אל הציר הרותח ומבשלים כ-40 דקות על להבה קטנה.

מקררים את הקציצות היטב, בעודן בסיר.

מעבירים את הקציצות לכלי אחסון, מסננים מעליהן את הציר ושומרים את הגזרים בלבד לעיטור.

הכנת הסלק:

פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות ומעבירים אותן לסיר.

מוסיפים את הסוכר, החומץ, המים והפלפל השחור ומביאים לרתיחה.

מבשלים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

מעבירים את הסלק לכלי אחסון, יוצקים עליו את התחמיץ ושומרים במקרר עד ההגשה.

ההגשה:

על צלחת נאה מניחים 4-3 פרוסות סלק מוחמץ. זורים עליהן מעט מלח גס ופלפל שחור ומניחים קציצה או 3-2 פרוסות מגלילת הדגים.

מתכוני פסח נוספים של אפרת ליבפרוינד: 

גלילות חצילים ובשר בציפוי פריךגלילות חצילים ובשר בציפוי פריך

.

.

. 

חטיף אגוזים, קרמל ומוקה לפסחחטיף אגוזים, קרמל ומוקה לפסח

.

.

.

אפרת ליברפרוינד מגישה פסח

"אפרת ליברפרוינד מגישה פסח", הוצאת דני ספרים, 102 עמ'

צילום: אנטולי מיכאלו




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה