בראנצ' גורמה הוא השחור החדש

אחרי לילה לבן מגיע בוקר שחור: בשישי הקרוב (29.6) יגישו בכמה ממסעדות הטובות בתל -אביב בראנצ'ים מושחתים במיוחד. אנחנו דגמנו את זה המשובח של יובל בן נריה מ"טאיזו". הכינו את הבטנים

24/06/2018
לירון הלברייך קבלו עדכונים מLiron
  • RSS

בלק מורנינג כתבת יחצ טאיזו. צילום: לירון הלברייך

כבר 15 שנים שאירועי "לילה לבן" ממלאים את ליל חמישי האחרון של חודש יוני בתרבות, אומנות ומוזיקה, משעות הערב המוקדות אל תוך הלילה. גם השנה, מתוכננת תוכנית עשירה ומגוונת שתשאיר הרבה אנשים ערים, רובם לא תל אביביים. אנחנו כבר פקדנו והתרגשנו וחגגנו. היום אנחנו מעדיפים להישאר מבורגנים במזגנים, ולתת לאנשים נרגשים מערים שכנות למלא את העיר בלילה. אבל למען האמת והסדר הטוב, תל אביבים רבים, כמוני, כבר לא מכתתים את רגליהם מהופעה לתערוכה, ומשאירים את החגיגות לעולים לרגל מרחבי הארץ. אנחנו מתעוררים בימי שישי לשיירי המסיבה - ללכלוך שטרם נאסף ברחבי העיר, ולעוד יום שישי הומה ומהביל.

 בלק מורנינג כתבת יחצ טאיזו. צילום: לירון הלברייך

השנה, יוזמה משותפת של BeanZ קפה מבית "שטראוס" ומשרד היח"צ קרבט-וייס הולידה פיצוי שישמח מאד את התל-אביבים המקופחים, וגם חובבי אוכל וקפה משובחים אחרים. תחת השם "BLACK MORNING" תוכלו לפתוח את שישי הקרוב (ה- 29.6) בבראנצ' חד פעמי ומושחת, בכמה מהמסעדות הטובותביותר בתל אביב. מסיבת "אפטר" קולינרית ללילה הלבן, במסעדות שלא פותחות את הסרוויס שלהן לארוחות בוקר, כמו: מחניודה (שמתארחת בתל אביב), מלגו ומלבר, דלילה וקאב קם. וכל זה, כמובן, בליווי קפה משובח.

בני ובנות מזל, ובהם אני, זכו להדגמה מוחשית ביותר בדוגמת ארוחת בוקר מקדימה בשישי האחרון, שבוע לפני שכל הטוב הזה מגיע לעיר. התכנסנו ב"טאיזו" של יובל בן נריה להסבר על פולי קפה משובחים שמגיעים אלינו בחסות הגלובליזציה, במה שנקרא מהפכת הגל השלישי של הקפה, לטעימות קפה משובח ולאחר מכן לבראנצ' מופלא ולא מוסרי בעליל, בטעמים אסיאתים.

התחלנו, כיאה לבוקר שחור, עם בריוש שחור, נימוח במיוחד, לצד ריבת פירות יער שחורים מצוינת וחמאה מתובלת.

 סלט שרימפס רענן. צילום: לירון הלברייך

המשכנו עם 5 מנות פתיחה משותפות:

בלק מורנינג כתבת יחצ טאיזו. צילום: לירון הלברייך

סלט שרימפס רענן עם הולי בזיל ("ריחן קדוש", בעל ריח וטעם ארומטיים וחזקים) לצד ביצה רכה וקרקר שרימפס, שעשה חשק לעוד, שאכן הגיע, בדמות כדורי ארנצ'יני הודי, טוויטס נהדר על המאכל האיטלקי, שהוגש בתוך חסה עם צ'אטני וחוסל בשני ביסים עורגים.

 בלק מורנינג כתבת יחצ טאיזו. צילום: לירון הלברייך

מנת פתיחת משותפת נוספת היתה סשימי טונה טריה ומשובחת ברוטב וואסאבי, תפוחים ויוזו, שחוסלה ברגע, ואחריה הגיעו שני קונוסים יפיפיים של אורז פריך, ממולאים בדג ים, קרם פרש וממעל טוביקו שחור (כיאה לאירוע), אבל מנת הפתיחים הנפלאה מכולם היתה מנת ההר גאו, כיסונים עדינים ורכים, שמולאו בטייגר שרימפס וארטישוק ירושלמי והיו מושלמים, לא פחות.

 בלק מורנינג כתבת יחצ טאיזו. צילום: לירון הלברייך

בשלב הזה הייתי כבר די מלאה ומרוצה, אבל לא התכוונתי לוותר על העיקרית. מבין האופציות, בחרתי בקארי סרטנים עשיר מתובל ומהביל, שהוגש בליווי סופגנייה סינית מתוקה והחביא בתוכו 2 ביצי שליו מטוגנות. לא בחירה שגרתית לארוחת בוקר, אבל לעזאזל, אני מוכנה למנה כזאת בכל שעה של היום.

ע' שסעדה איתי התענגה על גירסת ה"אגז בנדיקט" נטולת הביצים של בן נריה: סלמון בעישון קר על בריוש, ברוטב הולנדייז ויאטנאמי, וחוץ מהן ניתן היה לבחור גם בסטייג אנד אגז בנוסח אסיאתי ומשקשוקה הודית.

את כל השפע הזה סיימנו עם שתי מנות אחרונות שהוגשו לצד הקפה המצוין: "היער השחור" עוגת מוס שוקולד מושחתת שצוותה לקרם קוקוס, אבקת מאצ'ה ורוטב קרמלי עשיר וקינוח כוסות של אוריאו עם קרם שכבות של קרם קוקוס, שברי עוגיות ותחתית שוקולדית.

אחרי שהתאוששנו מהבראנצ' באמצעות שנ"צ כהלכתו, התחלנו כבר לפנטז על הבראנצ' שננסה בשישי הבא. חד פעמי, זוכרים?

**************

BLACK MORNING by BeanZ - שישי ה- 29.6.18, במסעדות עילית נבחרות בתל אביב

המחיר: 199-219 ₪ בהנחה נוספת של 80 ₪ לשולחן לבעלי כרטיס אמריקן אקספרס. הפרטים המלאים כאן

הארוחות מוגשות בליווי תפריט קפה BeanZ מותג  Farmer to Cup בינלאומי, המציע לראשונה בישראל, בחירה בין מהדורות קפה מחוות קפה ייחודיות מסביב לעולם.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה