בסמטי ביוסמיטי

אורז ירוק זה אחלה של דבר - לא בררן, הולך עם כל דבר מתוק, חמצמץ או קציצתי, ומתאים לאווירה סתווית קלילה

01/11/2010
הילה קריב, ביסים קבלו עדכונים מהילה קריב,
  • RSS

רוח סתיו אל הדרכים הביאה הבטחות

של ימים טובים עומדים בפתח


האיש הגה והפיק סופשבוע בטבע. טען שצריך ושזה יעשה לכולם טוב, להתאוורר קצת. אני, כיאה לאצילה פולניה אמיתית, הסתכלתי בעין עקומה משהו על כל עניין ה-'אריזות/פריקות/ נסיעות-ארוכות-שבא-למות', אבל ביני לביני הסכמתי שסיבותי אינן מצדיקות סיכול משימה - אז נסענו. וכמה צדק האיש הזה. אין כמו הטבע לאוורר, בעיקר כשהטבע זה יוסמיטי בסתיו.

את זה שמענו בדרך, ממש ללא בכוונה, כשהצהובים חולפים מולנו בין צלילי נוסטלגיה ומרמורי הטף על הבחירה המוסיקלית. האם חייבים להיות פליטי שנות השמונים בכדי לצחקק בפה מלא מהפתיח ומכל ההעמדה?! כנראה. אני בכל אופן ציחקקתי…

אורז סתווי וירוק של מישהי שהפנימה מאוחר מדי שהיא נוסעת ליוסמיטי

ובמקרר יש המון עשבי תיבול שבחיי כואב הלב

אורז ירקרק זה יופי של דבר, שישמח לקבל כמעט כל עלה שיש לכם במקרר ושבאמת כואב הלב וחבל עליו. המרכיבים שאציין כאן הם מה שהיה בבית ובהחלט ההחלטים לא חובה, או ה'דבר הנכון'. אם אתם לא בעניין של מתקתק, הייתי מותרת על הצימוקים. הולך מעולה עם הקציצות של עופרי ואם אין קציצות, כף או שתיים של יוגורט חמצמץ יסדרו את הכל במקום הנכון.

הבסמטי ואני לא 'אחוקים' מדרגה ראשונה- בדרך כלל הוא יבשושי לי מדי, אבל דווקא כאן טוב לו. עומד בגבורה בתלאות הירוק.

החומרים

  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1 כף שמן
  • 1 כוס עשביה קצוצה- אפשר במגימיקס (פטרוזיליה, נענע, עירית, שמיר וכוסברה)
  • 2 כפות צנוברים
  • 2 כפות צימוקים (לא חובה)
  • 1/8 כפית קינמון
  • מלח
  • זרזיף דבש
  • שלוק נדיב של שמן-זית לסיום

ההכנה

לא שוטפת אורז… אופיר מסאן פרנסיסקו בטח מתעלף בדקות אלו, כי הוא רגיל אחד-אחד וכו', אבל אני לא שוטפת. ככה זה. יוצא יופי גם בלי.

  1. בסיר קטן, מטגנים את האורז קלות בכף השמן.
  2. אחרי כמה דקות של טיגון ובחישה, מוסיפים 1/2 1 כוסות מים רגילים ואת כל שאר המרכיבים.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לקטנה-קטנה, מכסים והולכים לעשרים דקות.
  4. היה והאורז בלע את כל הנוזלים והוא עדיין לא מספיק רך לטעמכם, מוסיפים עוד טיפונת מים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.
  5. כשמוכן, מכבים את האש, מכסים במגבת ומחכים חמש דקות.
  6. מזליפים קצת שמן זית, מערבבים וזהו.

ולכם -

שיהיו דברים טובים בפתח, גם אם נראה שהסתיו עדיין לא קרוב

לבלוג "ביסים"





מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה