בנות, כדורגל וסלט פטריות

שלחנו שבע בלוגריות סלונה לערב של אוכל, שתייה, דיבורים וצפייה במונדיאל. האם הצליחו לעמוד במשימת הצפייה בגבורה? וגם מתכון מהמם לסלט פיטריות שמתאים לכל ארוחה

09/07/2014
סיגל זהר קבלו עדכונים מסיגל
  • RSS

אני מארחת סדרתית, אבל מזמן לא התרגשתי כלכך לארח. אנחנו כידוע, בזמן מונדיאל. בשבועיים האחרונים התארחו כאן חבורות נערים קולניים. חווית הצפייה המונדיאלית כללה: הדי שאגות שמחה לצד קללות עסיסיות. הבית ספג באהבה ואני גם. בבקר שאחרי המשחק, לא נס ליחם. שביל קליפות פיצוחים נשאר אחריהם וסימן את דרכם מהספות לדלת.

כשיזמו כמה בלוגריות של סלונה ערב בנות וצפייה משותפת במשחק, מיד התנדבתי לארח ולהתצטרף לערב של חברות וכדורגל. ציפיתי. ידעתי שהערב הזה , יכניס משב רוח מרענן. את המסך הדלקתי מבעוד מועד, למשחק התורן, ארגנטינה במדיה הכחולים, או יותר נכון מסי מיד נראו לי מוכרים. הערב היה מוכן לצאת לדרך.

מתרגשות מערב של כדורגל (צילום: סיגל זוהר)

צווחות שמחה וחיבוקים חמים, עשר הבלוגריות שהוזמנו לביתי הגיעו בטיפטופים. כולן מגיעות עם משהו טעים ביד וחיוך של "יללה בלאגן" מרוח על פניהן. על המסך ,ממשיכים להתרוצץ מסי וחבריו. סקר קצר גילה לי שהקונצנזוס ,אוהדות ארגנטינה. "למה דווקא ארגנטינה?" שאלתי חושפת את בורותי, ובתחקיר קצר קיבלתי כמה תובנות מאירות: האחת :שהשמות שלהם הרבה יותר סקסיים, השנייה שכדורגל לטיני משוחק עם נשמה, ושלישית, ואולי החשובה מכולם- מסי.

קאווה צוננת נמזגה, גם יין אדום. על השולחן הנחתי פיצוחים משובחים מהסוג המפתה :שקדים, ג'ינג'ר חריף, פיסטוקים אורגניים וקוקוס, לקליפות גרעינים אין זכר בערב הבנות שלי.

המתח התפוגג. אדי האלכוהול עלו והתאחדו לענן נעים סביבנו. המסך ממול ריצד ללא קול. ערב המונדיאל הזה התחיל ממש טוב. שיחות קטנות חיברו ביננו: העבודה ,הילדים, הבעל ,הגרוש, החופש והנסיעה לחו"ל, והמשחק כמעט נזנח לבדו, ורק ווליום נמוך נותר ממנו,מזמזם בסלון.

"תגבירו שנשמע מה קורה" ביקשה אחת משתי ה"מעודכנות המונדיאליות" .צפינו במשך 10 דקות ארוכות. אלה, הספיקו כדי להחזיר אותנו למקום בו הפסקנו קודם: שיחות נשים על נשים ונשים עם נשים.

דיבורים עושים אותי רעבה, וגם מטעמים משובחים, גם שאר הבלוגריות כנראה הרגישו כמוני, :בואי נאכל סביב השולחן", הצעתי, וגם אחרונת הגרופיות המונדיאליות זנחה את המסך לארוחת ערב מפנקת. לפתע ,נשמעה אנחת תענוג קולנית מקצה השולחן. "הגבינה הזו הורסת" מילמלה הנאנחת . "והפטריות? אני יכולה לעבור לגור בתוכן? " לחשה ה"חושקת בפטריות". עוד בקבוק יין נמזג לכוסות ,צחוקים בגלים נעו סביב השולחן, המלצות ומתכונים נזרקים לאוויר .

אוכלות וצופות ונהנות (צילום: סיגל זוהר)

שאגות אדירות מבתי השכנים, החזירו אותנו בבת אחת לסיבה שלשמה התכנסנו- "ישששש ארגנטינה הכניסה גול" צעקה אחת מכוחותינו. התרגשות. ראשי כולנו סובבו אל מסך-אחד המראות הכי חזקים של המונדיאל, הוא ללא ספק יציע אוהדים שואג ושר. הרגע נצרב והסתיים. אפשר להמשיך.

סביב השולחן שוב התלהטו השיחות. כאן מתרחשת הדרמה האמיתית: "מה בדיוק עשינו בחתונה," התפתח לסיפורי חתונות חד מיניות ,משם הפלגנו ל "מה קרה לנישואין שלנו מאז" כולל מתן עצות זהב לרווקות בינינו. בעודנו שמחות וסוערות התקבל אצל אחת מאתנו סמס שכלל גם תמונה, מבעלה שקיפל כביסה שחיכתה שבועיים בגיגיות ונזנחה בשל עומסי עבודה של בעלת הבית. מי אמר שמונידאל הוא לא זמן טוב לשיפור הזוגיות.

mundo_650 3

זמן הקינוחים הגיע. מלון בברנדי ונענע לצד אבטיח צונן ועוגות מפנקות. המשחק כבר נגמר ממזמן, ולפעמים אפשר לשכוח את הסיבה לשמה התכנסנו- לצפות במשחק כדורגל. פתאום זה הרגיש הרבה יותר.

הערב הגיע לסיומו. חיבוקים חמים בשרשרת וצחוקים אחרונים לפרידה.

בלכתן השאירו שבילי ניחוח נעימים והדהודי צחוק ושיח. קליפות גרעינים מסורתיות? ראיתי ערימה לייד הפח של השכן.

מתכון: סלט פטריות חם

סלט פטריות חם שמתאים לכולם (צילום: סיגל זהר)

נשנוש שכיכב בערב המונידאל שלנו, הוא מתפקד כנשנוש, כמנה ראשונה כתוספת, מתאים להכל, וטעים כל כך! מתכון פשוט וכובש(שערים ונשים) ל -פטריות מוקפצות בשום ויין.

מצרכים:

2 חבילות פטריות טריות –רצוי מ 2 סוגים (שמפניון, פורטובלו, אורניות,, פטריות יער וכולי)

1/3 כוס שמן זית

4 שיני שום כתושות

1\3 כוס יין אדום יבש משובח

כפית רוטב סויה

30 גרם צנוברים

מלח אטלנטי

הכנה:

פורסים את הפטריות לפרוסות גסות

במחבט עמידה בחום גבוה – מחממים את שמן הזית ומוסיפים את השום עד להזהבה קלה

מוסיפים את הפטריות הפרוסות – מטגנים כ 10 דקות עד שניגרים מהן הנוזלים והן מצטמצמות בגודלן מעט

מוסיפים את היין עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.

מוסיפים את הסויה כאשר האש גבוהה לעוד 5 דקות

קולים צנוברים עד להזהבה קלה במחבט עם מעט שמן. מוסיפים מלח אטלנטי גס לתיבול

מצננים מעט ומפזרים מעל הפטריות

מגישים עם מעט כוסברה קצוצה או בזיליקום.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה