אתגר ארוחת הערב

כל פעם אותו הפזמון הקבוע: "אמא בא לי משהו טעים!"איך מחדשים כל ערב בלי להיות שף גורמה? כל מה שצריך זה לחם טוב ותוספות מעניינות ומזינות. קבלו את הלהיט החדש בארוחת הערב- סנדוויץ'

30/08/2016
אפרת גת קבלו עדכונים מאפרת גת
  • RSS

אתגר ארוחת הערב אנג'ל אוגוסט 2016

ישנם אתגרים שחוזרים על עצמם בכל יום מחדש. המתיש מביניהם הוא אתגר ארוחת הערב. איך לחדש ולגרות את בלוטות הטעם הקפריזיות של הבנות, בלי לעמול שעות במטבח? אני פותחת את המזווה והמקרר תוך כדי הפעלת הגלגלים בראש, ומנסה להמציא מנות חדשות לתפריט.

לאחרונה, לקראת החזרה לבית הספר, אני מתחילה גם בניסיונות לסנדוויצ'ים פוטנציאלים לשנה החדשה. תוך כדי גיליתי שסנדוויצ'ים מושקעים מלחם איכותי יכולים להיות פתרון מצויין, מזין ובריא לארוחת ערב שונה ובריאה.

 יתרון בולט לארוחת ערב סנדוויץ' הוא שהארוחה יכולה להתקיים גם בלעדיי. הבנות מסוגלות לתפעל אותה בפשטות ובקלות בעצמן. החשיבה היצירתית שלהן, ואפילו יכולת הצילחות גוברים על שלי וכשהן מעצבות ומרכיבות – הן אוכלות.

 לצורך תיבול המנות ויצירת גיוון, לצד ממרחים קנויים (כמו טחינה, מיונז וכו') אני מכינה גם שני ממרחים ביתיים שנשמרים נפלא במקרר, ומתפקדים גם כממרחי ליווי לסנדוויץ' בית הספר שלהן.

 לחם טרי יש בכל יום, ולאחרונה נחשפנו ללחם המלא של אנג'ל שהוא פשוט מושלם לילדים. המרקם שלו רך, הוא טעים וקליל בלי גרעינים ותוספות. בנוסף, והכי חשוב, צבעו בהיר ואין שום סיכוי שהבנות ישימו לב שהוא 100% מלא.

 אתגר ארוחת הערב אנג'ל אוגוסט 2016

אתגר ארוחת הערב אנג'ל אוגוסט 2016

ומה בתוך הלחם? הלהיט החדש שלנו הוא: פסטרמה ביתית.

5 דקות הכנה, יום ושעה המתנה שמשתלמת מאוד. הפסטרמה יוצאת מעודנת, עסיסית, ונחטפת לנשנוש מהיר. אך להבדיל מפסטרמה קנויה - אני יודעת מה יש בה.

מתכון פסטרמה ביתית:

1/2 ק"ג פרפר של חזה הודו נקבה

קושרים את הפרפר לנתח אחד עם חוט שפגט שמתאים גם לאפיה בתנור

משרים במקרר בקופסה את הנתח במרינדה של:

2 כוסות מים פושרים

5 כפות סילאן

1 כפית מלח גס

2 כפות רוטב סויה

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

2-3 עלי דפנה

כף חרדל

1 כף גריל עוף

משרים את הנתח למשך יממה, רצוי להפוך כפעמיים-שלוש בתוך המרינדה במהלך היממה.

לאחר ההשרייה, מוציאים את הנתח מהמקרר, מחממים תנור ל- 220 מעלות, מניחים על הרשת בתנור כשמתחת תבנית מים לאגור נוזלים.

 

בינתיים מכינים בקערה:

1 כף שמן זית,

1 כף חרדל דיז'ון חלק

1 כף חרדל דיז'ון עם גרגירים

2 כפות סילאן

מערבבים ומורחים על הפסטרמה מספר פעמים לאורך הצלייה בתנור.

אחרי 5 דקות צלייה בחום גבוה, מנמיכים את התנור לחום 150 מעלות וצולים לעוד כ- 50 דקות.

זהו מוכן, הפסטרמה נשמרת שבוע במקרר.

לארוחת ערב סנדוויץ' נפרוס פרוסות דקות של פסטרמה על לחם חיטה מלאה, עם ירקות טריים ואפשר גם שני ממרחים ביתיים קלים להכנה וסופר טעימים:

אתגר ארוחת הערב אנג'ל אוגוסט 2016

ממרח פסטו: את הפסטו נכין במג'ימיקס. קחו צרור עלי בזיליקום, 5-4 שיני שום (אפשר פחות), קורט מלח+ פלפל, חופן אגוזי מלך ושמן זית וטחנו יחד בהדרגה עד למרקם של ממרח (לא יותר מידי), תעבדו בפולסים קצרים בכדי להימנע מרוטב נוזלי במקום ממרח.

אתגר ארוחת הערב אנג'ל אוגוסט 2016

ממרח עגבניות: גם אותו נכין במג'ימיקס. קחו צנצנת עגבניות מיובשות (בשמן) או 200 גרם עגבניות יבשות (ללא שמן) מחנויות תבלינים, 3-4 שינישום, קורט מלח+פלפל ושמן זית וטחנו יחד בהדרגה תוך כדי עיבוד במג'ימיקס עד לקבלת ממרח, גם כאן -בפולסים קצרים.

 ***זיכרו: כשהכל זמין במקרר יותר קל להרכיב סנדוויץ' מעניין בכל יום לארוחת ערב או לבוקר.

אתגר ארוחת הערב אנג'ל אוגוסט 2016

המלצות להרכבת הסנדוויץ':

  • מיונז+פסטו/ממרח עגבניות+פסטרמה+עגבניה פרוסה.
    .
  • טחינה+פסטו/ממרח עגבניות+פסטרמה+פלפל ירוק פרוס דק.
    .
  • חרדל+ פסטו/ממרח עגבניות+פסטרמה+מלפפון פרוס דק.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה