ארוחת שקיעה מענגת שכולה בריאות וטעם

אוהבת אוכל בריא ומזין שהוא גם טעים ומשובח, יין איכותי ואווירה טובה? את כל אלו תמצאי באירוע האירוח הבא של אביטל סבג, שיערך בתחילת אוגוסט ביקב טוליפ. ויש גם בונוס - מתכון לסלט פפאיה עם טוויסט

12/07/2018
אביטל סבג קבלו עדכונים מאביטל
  • RSS

עונת הקיץ בשיאה, החום הגדול והכבד מנשוא מורגש כבר משעות הבוקר המוקדמות, הלחות רבה ואת זקוקה לאוויר. הראש מרגיש כבד, כאילו מגבת לחה עוטפת אותו ותחושת כבדות ועייפות משתלטת עליך, עוד לפני שהתחלת את מטלות היום שלך. אם תתבונני בגינת ביתך בקיץ, תוכלי לראות שלאחר שפריחת האביב עברה את שיאה, מגיע השינוי המתון - הפריחה מואטת וניתן מקום לליבלוב הצמח ולהבשלת הפרי. מלוא יופיו של הקיץ בוהק בצבעים שמשובבים את העין והנפש, לאחר שנעלמו הגוונים השקטים של החורף. הצבעים, הריחות, הטעמים והצלילים מביאים הרבה הנאה ושמחה.

דרך עונות השנה אני מתחברת לאמא אדמה ונהנית להזין את הגוף שלי במזונות שנוצרו בטבע המקומי ומקבלת בידיים פתוחות ובאכילה מודעת ותשומת לב מלאה, את מה שגופי מבקש לקבל. אני מקפידה על איכות וכמות מדויקת למה שאני זקוקה להרגיש.

חופשות הקיץ החלו ואני מוצאת הנאה רבה ביצירת אירועים שיכולים לשלב את העשייה הקולינרית שלי יחד עם נהנתנות וערך מוסף. לאחר שנים של בקשות חוזרות ונשנות שאפתח מסעדה, החלטתי לעשות מעשה ויצרתי מיזם נודד, פופ אפ, שישלב בתוכו לוקיישן משתנה ותפריט מגוון. מה שלא משתנה זה השילוב בין איחוד כוחות במיזם: אוכל, יין ושמן זית.

אביטל סבג צילום אלבום פרטי

חשוב לי להעניק חוויה יוצאת דופן, לפנק באירוח של שלוש שעות, בהן את מבלה בשולחן עם אנשים שונים שהזדמנו לאירוע בדיוק כמוך. באירוע שלי תוכלי לבחור מתפריט שיש בו 6 מנות מוקפדות, אותן יצרתי מחומרי גלם מקומיים שמקורם מהטבע ולכל מנה הותאם במיוחד יין שמשתלב בטעם ובניחוח למנה המוגשת. לכל מנה גם הותאם שמן זית מבית "ריש לקיש" שעוטף את המנה בטוויסט נפלא בטעם נהדר. במהלך האירוח עצמו את מקבלת ידע שמעניק גם ערך מוסף לאירוח.

יין אביטל סבג צילום  יחצ

האירוח הבא יהיה ב-2 לאוגוסט, ביקב טוליפ הנמצא בפאתי העיירה טבעון הקסומה. מדובר בלוקיישן עם מסורת משפחתית מפוארת. בשנת 2003 הקימה משפחת יצחקי את יקב טוליפ, יקב בוטיק שנולד מתוך אהבה גדולה ליין ואהבה גדולה לאנשים. היקב ממוקם בכפר תקווה, ישוב לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, היקב מעסיק את חברי הכפר ונותן להם פלטפורמה להשתלב בשוק העבודה כאחד האדם.

יקב טוליפ מייצר יינות איכותיים,ייחודיים ופורצי גבולות. בחירת הכרמים הטובים ביותר, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, חדשנות, יצירתיות ומתן תשומת הלב המלאה לכל אורך תהליך הייצור ואחריו- הביאו את יקב טוליפ למעמד בו הוא נמצא היום.

הצצה לתפריט של אירוע השקיעה שיתקיים ב-2/8 ביקב טוליפ:

מנה שלישית:

חציל מאודה על מצע קרם מיסו טחינה

מוגש עם יין מארה רד – יקב מאיה

יוגש עם שמן זית: שמן רוזמרין ריש לקיש

מנה רביעית:

כדורי טופו אגוזים על מצע קרם כורכום חלק

מוגש עם יין: פרנק מרלו יקב טוליפ

מוגש עם שמן זית: ברנע ריש לקיש

מנה חמישית:

פסטה טרייה ברוטב זיתים ועגבניות שרי מהערבה

מוגש עם יין:  אספרו 2016 יקב טוליפ

מוגש עם שמן זית פשולין ריש לקיש

* ישנה אפשרות להגיע במיניבוס, להגיע לבד או בחבורה. תמי האן מנהלת המותג תשמח לתת לכם את יתר הפרטים: 0548103810

רוצות להגיע לאירוח? לחצו כאן לפרטים

סלט פפאיה צילום יחצ

סלט פפאיה אסייתי ל-4 מנות

לסלט:

2 גזרים

1 סלק

1 פפאיה ירוקה

1 כוס ערמונים

1/2 כוס עלי כוסברה

לרוטב:

מיץ מ-1 ליים

1 כפית שמן צ'ילי

1 כפית מלח גס אטלנטי

1 כפית שמן שומשום

1 כפית שמן קצח

אופן ההכנה:

קולפים את הגזרים, הסלק והפפאיה וחותכים לגפרורים במעבד מזון או בקולפן ז'וליינים.

מעבירים את הירקות החתוכים לצלחת הגשה, קוצצים את הערמונים והכוסברה ומערבבים עם הירקות. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הסלט.

כדאי לדעת:

את סלט הפפאיה המקורי הכרתי מבחורה בשם נוואי מתאילנד, שעבדה איתי במטבח כשנתיים. במתכון המקורי, הוכן הסלט מפפאיה ירוקה ועגבניות שרי בלבד והרוטב היה על בסיס של רוטב דגים. חיפשתי תחליף לרוטב הדגים המסורתי וכך נולד השילוב של שמן השומשום ושמן הקצח. מלבד טעמם המיוחד, זרעוני הקצח הם גם בעלי תכונות אנטי דלקתיות.

** הכותבת, אביטל סבג, היא שפית של מזון בריא ומומחית לתזונה בריאה, בוגרת לימודי רפואה סינית עם התמחות באסכולות שונות של תזונה ומאחוריה שנים של נסיון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה