ארוחת חג טבעונית

שרה הורניק לא תאכל לכם את הראש בנושא הטבעונות ולא תצא בנאומים חוצבי להבות סטייל גארי יורופסקי. במקום זה היא בישלה ארוחת חג בת 3 מנות, שתגרום גם לכם לשקול להפסיק לאכול מוצרים מן החי

13/09/2012
שרה הורניק קבלו עדכונים משרה
  • בדואר
  • RSS

מתוך הבלוג של שרה הורניק - משחקת באוכל

וידוי #1: בכלל לא התכוונתי לעשות פוסט מיוחד לראש השנה, לא בהיקף כזה בכל אופן, אבל התחלתי להרגיש כל כך פארשית שכמעט לא הצלחתי להירדם אתמול בלילה. אז כשהתעוררתי, החלטתי שצריך לעשות משהו בקשר לזה, ורצתי על הבוקר (טוב, נו, ב-11, אני לא טיפוס של בוקר) לחנות הטבע לקנות כמה מצרכים, וביליתי את שאר היום במטבח, במימוש כמה רעיונות שהיו לי בראש.

בתפריט: מרק ברוקולי ושקדים, טבעות דלעת ערמונים אפויות בזיגוג מייפל על מצע פולנטה עם שום ופטרוזיליה, ולקינוח… פנה קוטה קוקוס עם רימונים ופיסטוקים. נשמע לא רע, נכון?

מרק ברוקולי ושקדים

את המרק החגיגי הזה המצאתי פעם בניסיון "לטבען" מרק שמנת ברוקולי מאיזה בית קפה שנורא אהבתי. כאן השימוש בחלב שקדים ותפוחי אדמה מקנה מרקם קרמי וטעם נפלא. אל תוותרו על השקדים הפרוסים בהגשה – הם עושים לברוקולי רק טוב, ומוסיפים למנה קראנץ' נהדר.

רכיבים (8 מנות):

כף שמן זית

שתי כרישות, החלק הלבן בלבד, פרוסות דק

3 גבעולי סלרי קצוצים, העלים בנפרד

2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות

3 שיני שום כתושות

ליטר חלב שקדים לא ממותק (כאן השתמשתי בחלב אורז ושקדים של Vitariz, להשיג בחנויות הטבע)

2 כוסות מים

ראש ברוקולי גדול, מופרד לפרחים (אפשר להשתמש בברוקולי קפוא אם חייבים)

1/4 כוס יין לבן יבש

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

כפית פלפל שחור גרוס

כף מלח

להגשה:

שקדים פרוסים

עשבי תיבול קצוצים (אופציונלי – אני השתמשתי בפטרוזיליה)

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הכרישות עד שהן שקופות. מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ומטגנים דקה נוספת.

מוסיפים את חלב השקדים, תפוחי האדמה, השום והמים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הברוקולי, עלי הסלרי, היין והתבלינים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שכל הירקות רכים.

טוחנים את המרק בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל.

מגישים עם שקדים פרוסים ועשבי תיבול מלמעלה.

וידוי #2: אין לי בלנדר מוט. אני נורא רוצה אחד, במיוחד עכשיו, לקראת החורף – אבל כרגע אין. אז כשאני רוצה לטחון מרק, אני מעבירה נאגלות בבלנדר הרגיל. לא הכי נוח בעולם, אבל בהחלט עובד.

וידוי #3: לפעמים יש לי קטעים מוזרים עם מרקמים של אוכל, במיוחד עם דברים מחיתיים, כך שאני בכלל לא אוהבת מרקים "חלקים" וטחונים לגמרי. את המרק הזה טחנתי רק בכמה פולסים מהירים, כדי שיישארו הרבה "חתיכות". אם אין לכם קטעים מוזרים כאלה, תרגישו חופשי לעשות בו כרצונכם.

.

טבעות דלעת ערמונים אפויות בזיגוג מייפל

במעבר לתזונה טבעונית, קל מאוד לוותר על דבש, כי הוא די מיותר ויש אלטרנטיבות מעולות – סילאן (הקפידו לקנות סילאן שעשוי מ-100% תמרים ולא עם כל מיני תוספות הזויות), נקטר אגבה, והאהוב עליי מכולם – סירופ מייפל. המתוק-מתוק הזה משתלב נפלא בכל מיני סוגים של מאכלים, אז אל תגבילו אותו לפנקייק.

רכיבים (ל-8 מנות):

4 דלעות ערמונים

4 כפות סירופ מייפל אמיתי (אם אין מייפל בסביבה אתם יכולים להשתמש בסילאן, אבל בבקשה, אל תשתמשו ב"סירופ בטעם מייפל" – זה כבר באמת ג'אנק, ואנחנו לא רוצים לקבל את השנה החדשה עם ג'אנק)

2 כפות שמן קוקוס (אפשר להחליף בשמן זית)

כף מלח גס

כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

עלים מ-10 גבעולי טימין (קורנית)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

עם סכין חדה מאוד, פורסים את הדלעות לפרוסות לרוחב, בעובי כסנטימטר. משתמשים בסכין כדי לנקות את הטבעות מהגרעינים ושאר האיכס שיש בפנים.

מסדרים את הטבעות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותן בשמן, מטפטפים מלמעלה סירופ מייפל ובוזקים מלח גס, פלפל, אגוז מוסקט ועלי תימין.

אופים כ-20 דקות, עד שהפרוסות מתרככות.

.

פולנטה עם שום ופטרוזיליה

וידוי #4: הפולנטה בכלל לא הייתה חלק מהתכנון בארוחת-הרגע-האחרון הזאת – היא הייתה החלטה של הרגע האחרון-אחרון, ואני כל כך שמחה שנזכרתי בה פתאום, כי היא קלה מאוד להכנה וכה טעימה. האמת היא שאני לא מכינה אותה לעיתים קרובות, אבל כל פעם שזה קורה, אני חושבת לעצמי שאם הייתי צריכה לחיות רק על פולנטה עד סוף ימי חיי, הייתי יכולה להיות די בסדר עם זה.

רכיבים (ל-8 מנות):

2 כוסות קמח תירס צהוב

8 כוסות מים

4 שיני שום כתושות

כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

כף מלח

1/2 כוס צנוברים קלויים (+עוד 1/2 כוס להגשה)

וידוי #5: לפעמים אני מוצאת את עצמי תוהה אם אני לא משתמשת ביותר מדי פטרוזיליה בבלוג הזה. אבל מה לעשות – אני ממש ממש אוהבת פטרוזיליה.

אופן ההכנה:

מרתיחים 8 כוסות מים בסיר. מוסיפים את השום הכתוש.

מוסיפים את הפולנטה בהדרגה, תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה, למניעת היווצרות גושים.

ברגע שהתערובת מתחילה להסמיך, מורידים מהאש ומערבבים פנימה את שמן הזית, הפטרוזיליה והצנוברים.

להגשה: מוזגים פולנטה לצלחת, מסדרים מעליה כמה טבעות דלעת ובוזקים צנוברים קלויים מלמעלה.

.

פנה קוטה קוקוס עם רימונים ופיסטוקים

וידוי #6: התמונה הבאה קצת גורמת לי לעוף על עצמי.

רכיבים: (ל-8 מנות)

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר לבן

2 כפות פתיתי אגר אגר

פחית (400 גרם) קרם קוקוס

(אני עובדת על מילון מונחים לבלוג, אבל בינתיים, מידע נוסף על אגר אגר וקרם קוקוס ניתן למצוא בפוסט הזה)

1/2 תרמיל וניל

4 כפות גרגירי רימון

להגשה: רכז רימונים, עוד גרגירי רימון, פיסטוקים קצוצים

טיפ:

דרך קלה להפריד בין גרגירי הרימון לכל החלקים הלבנים המרירים, היא הכנסת כל העסק לקערה עם מים.

החלקים הלבנים צפים ואפשר להוציא אותם בקלות.

צריך רק לסנן, ואז יש לכם גרגירים נקיים.

אופן ההכנה:

מסדרים גרגירי רימון בשכבה אחת בתבניות קאפקייקס מסיליקון. אם אין לכם, אפשר להשתמש בתבניות מאפינס, אבל קל מאוד לשחרר את הפנה קוטה מתבניות הסיליקון, והן גם משאירות את הפסים הנחמדים האלה.

חוצים את תרמיל הוניל לאורך וחושפים את הזרעים השחורים הקטנטנים.

שמים את המים, פתיתי האגר והסוכר בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי ערבוב, עד שהאגר והסוכר נמסים. מוסיפים את תרמיל הוניל ואת קרס הקוקוס ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוציאים את תרמיל הוניל ומניחים להתקרר כעשר דקות.

בעזרת מצקת, מוזגים את הקרם לתבניות. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

מגישים עם רכז רימונים, פיסטוקים קצוצים וגרגירי רימון.

ולסיום הפוסט הארוך הזה -

שנה טובה לכל הקוראים!

עוד מתכונים מהבלוג משחקת באוכל:

תבשיל שעועית לבנה עם בטטה ועגבניות

סלט קינואה ואננס

ממרח עדשים, ארטישוק ואגוזי מלך

צילום: שרה הורניק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה