ארוחות הבוקר הכי שוות

יש חיים מחוץ לתל-אביב והם אפילו די טובים. קבלו 4 מקומות מיוחדים ברחבי הארץ שכדאי לאכול בהם ארוחת בוקר

11/02/2015
ליאת עיני קבלו עדכונים מליאת
  • RSS

יום שישי (או כל יום אחר אם אתם לא מאנשי המשרד), פיזרתם את הילדים בגנים ובבתי הספר ויש לכם כמה שעות לעצמכם. נכון, יש לכם המון סידורים וגם בבית לא חסר מה לעשות, אבל אחרי שבוע עמוס במיוחד אפשר לעצור רגע, לקחת חברה או את בן הזוג ולצאת לארוחת בוקר מפנקת.

קבלו את המלצתנו החמה לארבעה מקומות מחוץ לתל-אביב שכדאי לאכול בהם ארוחת בוקר – בזכות האוכל, האיכות, האווירה, המקום והשירות. הנה הם:

מלון אלגרה

אלגרה. צילום: אמיר נאורצילום: אמיר נאור

איפה? עין כרם

למה? ארוחות הבוקר מוגשת במסעדת השף של המלון ונפתחו ממש לאחרונה לקהל הרחב. בכל בוקר נאפים לחמים טריים במקום, מבחר מטבלים וסלטים שנעשים באותו הבוקר בידיו של השף, בהתאם לחומרי הגלם שיש בשוק.

מה אוכלים? לחמניות רוזמרין ופיסטוק, גבינות קשות איכותיות, שקשוקה או ביצים, סלט ירקות עשיר, פסטו כוסברה, סלט פלפלים קלויים וכרובית צרובה על יוגורט כבשים. לקינוח - ריזוטו מתוק עשיר במיני אגוזים וחמוציות בניחוח קינמון ומי ורדים. ואם יישאר לכם כוח כדאי לקנח במימוזה על הגג (מומלץ לא לפספס!).

שורה תחתונה – אמנם יקר לארוחת בוקר אבל מדובר בחוויה קולינרית במקום אינטימי ומדהים. אנחנו יצאנו משם עם חיוך שנשאר די הרבה זמן.

המסעדה פתוחה לקהל הרחב בהזמנה מראש בלבד. ניתן לשלב ימי כיף וטיפולי ספא מקצועיים עם ארוחת הבוקר.

לאתר המסעדה - לחצו כאן

גרציא

גרציא. צילום: ליאת ירון צילום: ליאת ירון 

איפה? קיבוץ העוגן (עשר דקות צפונית לצומת בית ליד).

למה? לגרציא לא מגיעים במקרה, אלא רק אנשים שמכירים את המקום. ואכן בשניה שנכנסים לבית קפה ומריחים את הריח הנפלא של הקפה והמאפים הטריים, ההרגשה היא כאילו הגענו לבית חמים ונעים. מיכל גרציאני, בעלת המקום, עוברת בין השולחנות ודואגת שכולם יהיו מרוצים. אנחנו הגענו ביום חורפי במיוחד אבל בימים חמים יותר יש למקום חצר נחמדה עם בימבות ומשחקים, כך שאפשר לשים את הילדים לשחק ולשתות קפה בנחת (אל דאגה, תוכלו לראות אותם בכל רגע).

מה אוכלים? ביצים עם תוספות לבחירה, סלט קצוץ, זיתים מתובלים, ממרחים וגבינות. הלחמים הנאפים במקום – תענוג אמיתי.

שורה תחתונה – תמורה טובה תמורת המחיר, אווירה כפרית ומאוד נעימה. כדאי להזמין מקום מראש, אנחנו היינו בשישי בבוקר והיה מלא. אפשר לקנות הביתה עוגות שנאפות במקום.

לאתר בית הקפה – לחצו כאן.

מטעים

מטעים. צילום: יח"צ

איפה? רמת הנדיב (ליד זיכרון יעקב)

למה? לפני הכול, הייחוד של המקום הוא בכך שמדובר במייזם חברתי שהוקם ביוזמת קרן דואליס של חנוך ברקת, הפועל בשיתוף עמותת עלם. במייזם משתתפים בני נוער שנפלטו ממערכות חינוך ועובדים במסעדה (בעיקר במטבח) לאחר שעברו הכשרה וליווי על ידי צוות מקצועי. בית הקפה מוקף בדשא ועצים והאווירה מאוד מרגיעה.

מה אוכלים? ביצים, סלט קצוץ, טחינה, זיתים, לבנה, טונה, חצילים, גבינת פטה ולחמים.

שורה תחתונה - בארוחה עצמה לא היה משהו מיוחד במינו אבל המיקום מקסים והידיעה שעוזרים למיזם חשוב לפעול היא לא פחות חשובה מכל לחם אפוי וטרי.

לאתר בית הקפה – לחצו כאן.

קפה המושבה

קפה המושבה

איפה? מושב חיבת ציון (עמק חפר)

למה? בית קפה קטן ואינטימי שממוקם בין מגדל מים וצרכניה, עם מנות המורכבות מחומרי גלם טריים ואיכותיים מאוד מהאזור.

מה אוכלים? ביצים, סלט ירקות אישי, גבינות, מטבלים, חמאה, ריבה, לחמים חמים וטעימים ומיץ טבעי.

שורה תחתונה – אם אתם מחפשים שקט ורוצים ארוחה טובה בלי הרבה בלבולי מוח, זה המקום.

לעמוד בית הקפה – לחצו כאן.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה