איך משתלטים על הרצון לנשנושים?

כמעט לכל אחד עוברת במהלך היום מחשבה על שוקולד טעים, פרוסת עוגה או בורקס חם. קבלו פתרונות פשוטים שיסייעו לכם להימנע מהמכשולים היום-יומיים

23/10/2013
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

השעה הזו ביום ש"חייבים משהו" ומתכוונים לאיזו עוגיה, שוקולד או כל דבר אחר, מוכרת לכולנו ותופסת אותנו בדרך-כלל לא מוכנים. הנשנושים האלה לא מגיעים ממקום של רעב, אלא מכוח ההרגל, כחלק מעידן השפע בו אנו חיים.

"מזמן שברנו את דפוסי האכילה בהם אוכלים רק כשרעבים", אומרת עמלי מסיקה, דיאטנית ראשית, שטראוס. "הרבה פעמים אנחנו חשופים לאוכל ואוכלים מכל מיני סיבות. אם קולגה במשרד חוגגת יום הולדת והביאה עוגה, יאכלו אותה גם אם לא רעבים. לפעמים כשחוזרים הביתה אחרי יום עבודה לחוץ, פותחים את דלת המקרר ברגע שנכנסים הביתה כפיצוי על יום קשה, אבל אין קשר לרעב".

אפשר להשתלט על תחושת הרעב בעזרת מזונות מסויימים שגורמים לתחושת שובע ומפחיתים את הצורך הבלתי פוסק בנשנושים. דוגמה לכך היא מזונות פונקציונליים - סוגי מזונות בריאים שגורמים להרגשה של שובע לפרקי זמן ארוכים. קפה באלאנס של שטראוס הוא מזון פונקציונלי המהווה פתרון לאלו שמחפשים לנשנש בכל הזדמנות. מדובר באבקה להכנת משקה קפה נמס, המכילה סיבים תזונתיים שמקורם בצמח התירס והעולש בשילוב עם חלבונים שמקורם בחלבוני חלב, שילוב התורם לתחושת שובע.

קפה באלאנס לתחושת שובע. צילום: יח"צ

קפה באלאנס לתחושת שובע

"הגוף לא מפרק סיבים תזונתיים באופן מלא ולכן הם עוברים במערכת העיכול, גורמים לתנועתיות ויוצרים תחושת מלאות", מסבירה מסיקה. לדבריה, "אבקת קפה באלאנס מורכבת מסיבי העולש והתירס. אלו סיבים הסופחים נוזלים מהקיבה ומנוצלים במעי הגס וכתוצאה מכך יוצרים תחושת מלאות. לחלבונים יש אפקט המשפיע על הורמוני השובע והשילוב עם הסיבים יוצר אפקט חזק יותר".

7 טיפים להרגשת שובע והפחתה בנשנושים:

1. לפתוח את היום בשתיית איטית של משקה חם - אם שותים לאט התחושה היא ששותים יותר וכך מרגישים תחושת שובע והשתייה גם נספגת לאט יותר בגוף. שובע הוא פעמים רבות הסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו.

להתחיל את היום בשתיית משקה חם

להתחיל את היום בשתיית משקה חם. צילום: Thinstock

2. לשלב מזונות המכילים סיבים תזונתיים וחלבונים - פרוסת לחם מחיטה מלאה עם גבינה, עוף או דג עם דגנים מלאים, קטניות וירקות, וקפה באלאנס

3. לזהות את השעות הקשות - כל אחד מכיר את עצמו ויודע מתי הן מגיעות, לכן כדאי להתכונן מראש ולהכין פתרונות ל"שעות הקשות". מראש להביא למשרד קפה, יוגורט עם כף גרנולה או פרי.

4. לאכול ארוחת צהריים מאוזנת - כשאוכלים ארוחה עשירה בפחמימות יש עלייה מהירה ברמת הסוכר ובהתאם גם ירידה מהירה, ולכן מגיעה תחושת הרעב המהירה או הצורך במשהו מתוק. כשאוכלים ארוחה מאוזנת, הכוללת סיבים תזונתיים וחלבונים, יש תחושת שובע למשך פרק זמן ארוך יותר.

5. שתיית מים - חשוב לשתות בזמן הארוחה או בסופה. מים מסייעים לעיכול ולכן מומלצים.

חשוב לשתות מים

חשוב לשתות מים. צילום: Thinstock

6. קלוריות - שימו לב לכמות הקלוריות במזון שאתם אוכלים בין הארוחות, מומלץ שהוא לא יעבור את ה-100 קלוריות (באבקת קפה באלאנס יש 20 קלוריות. עם תוספת חלב וממתיק - סך הכול מגיעים לכ-60 קלוריות).

7. מודעות - אל תתנו לסביבת האכילה לנהל אתכם. חשוב לאכול במודעות ולא להגיע למצב שאתם אוכלים ללא שליטה מבלי לשים לב מה נכנס לפה. למשל, שעת הערב מול הטלוויזיה עלולה להיות שעה בעייתית, לכן כדאי לשים לב ולתת לה התייחסות מוקדמת. אכילת פחמימות לפני השינה עשויה לגרום לעירנות ולתחושת מלאות של הקיבה, לכן עדיף להימנע ממצבים אלו.

מודעות לשעות בעייתיות

מודעות לשעות בעייתיות. צילום: Thinstock

****

למידע מקיף על משקה קפה BALANCE של עלית - לחצו כאן.

בלוגריות של סלונה ניסו את משקה קפה באלאנס. איך הוא עזר להן? קראו כאן.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה