החדש של איילת

איילת הירשמן, מחברת ספרי הבישול, הוציאה ספר חדש "קיץ שמח במטבח - הורים וילדים מבשלים יחד". 3 מתכונים מתוכו

20/07/2011
ריקי כהן קבלו עדכונים מריקי
  • RSS

פותחת בוידוי, ברשותכם. יש לי רגעים בהם אני מאוד רוצה להיות איילת הירשמן. המבט החיצוני שלי עליה (פגשתי אותה פעם אחת והיא הייתה לבבית ומתוקה, וגם, לעזאזל, רזה), מדמיין אשה שיש לה הרבה ממה שאין לי, שמחת חיים, אנרגטיות ובעיקר - כשרון בישול. "קיץ שמח במטבח, הורים וילדים מבשלים יחד", ספרה החדש של הירשמן, לשעבר עורכת מגזין  "שף" וכותבת ספרי אוכל רבים עוסק בתחביב הבישול המשותף של הורה-ילד. בחופש הגדול יש זמן ומקום לנצל את התחביב הזה, שאינו יקר כמו לאכול במסעדות ויוצר יופי של שעות משותפות. הספר מחולק לקטגוריות שמתחשבות בעולם האוכל של ילדים: ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, אחר צהריים כיפי, אפייה לארוחת ערב, עוגות. "שלושת הילדים שלי גדלים במטבח", כותבת הירשמן בהקדמה, "בין הסירים למיקסר, בין הקערות למקצפים. זה ככה מאז שהם קטנים ממש, בני פחות משנה, וזה המשך טבעי בשבילי". צילומי הספר: יוסי סליס. סטיילינג: נטשה חיימוביץ'.

לחמניות חלב ממולאות שוקולד


12 לחמניות

1 כפית שמרים יבשים או 3 כפיות שמרים טריים

3 כפות סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב חמים

2 כוסות (280 גרם) קמח

1/8 כפית מלח

50 גרם חמאה, רכה

2 ביצים

1/2 קופסה (125 גרם) ממרח שוקולד נוטלה או ממרח שוקולד השחר

לציפוי:

1 ביצה, 1 כף מים, 1/2 כף סוכר

1. הבצק: שמים בקערית את השמרים, הסוכר והחלב החמים, מערבבים ומשהים  10 דקות, עד שהשמרים תוססים – עולות בהן בועות קטנות.

2. שמים בקערה את הקמח, המלח, החמאה והביצים. מוסיפים את עיסת השמרים. מערבבים בכף עץ. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כ-10 דקות. הבצק מוכן כשהוא גמיש וחלק. משמנים קערה בחמאה, ומעבירים אליה את הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה וטופחים עליו בידיים, כדי להוציא ממנו את האוויר.

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

4. מקמחים משטח עבודה. מניחים עליו את הבצק ומחלקים ל-12 פיסות. בין כפות הידיים, יוצרים עיגולים בגודל שזיפים. בעזרת האגודל, יוצרים שקע בכל עיגול, ושמים בתוכו כפית מממרח השוקולד. סוגרים את הבצק מעל השקע עם השוקולד ומגלגלים לעיגול חלק. מסדרים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ.

5. הציפוי: טורפים בקערית את הביצה והמים ומורחים את עיגולי הבצק, במברשת או כף הפוכה. מפזרים מעט סוכר.

6. אופים 12-10 דקות, עד שהלחמניות זהובות ותפוחות. מוציאים. אוכלים חמים.

פסטה פרפרים עם עגבניות וזיתים


4 מנות

לפסטה:

1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה, למשל "פרפרים" או  "צינורות" או כל סוג אחר שאוהבים

1 כף מלח

לרוטב:

1/2 1 - 1 כפות שמן זית

6 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 כוס זיתים ירוקים או שחורים בלי הגרעינים, חצויים

4-2 שיני שום, קלופות וקצוצות גס

מלח, פלפל שחור גרוס

אפשרויות להגשה:

פטרוזיליה קצוצה, גבינת פרמזן מגוררת

1. ממלאים סיר גדול בהרבה מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים כף מלח, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהיא מתרככת ומגיעה למצב "אל דנטה" – כלומר שנעים לנגוס בה אבל היא לא רכה  מדי (אפשר להוציא בזהירות פרפר אחד ולטעום). מסננים.

2. מחממים שמן זית במחבת גדולה (כזאת שתוכל להכיל  גם את הרוטב וגם את הפסטה) ומטגנים את השום, מעל להבה בינונית-גבוהה, כמה שניות (נזהרים לא לחרוך), מוסיפים את העגבניות ומטגנים כמה דקות, רק עד שהן מתבשלות קצת, מוסיפים את הזיתים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס. מבשלים תוך ערבוב דקה-שתיים, מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות. מכבים את הלהבה.

3. מעבירים לצלחת הגשה  ואם רוצים, זורים  גבינת פרמזן או הפטרוזיליה הקצוצה או את שתיהן. מגישים חם.

נודלס עם ירקות


4 מנות גדולות

מנה שטעימה כשהיא חמה, טעימה כשהיא פושרת, ולפעמים, בקיץ, אפילו כשהיא קרה מהמקרר – ואז היא הופכת לסלט משביע וצבעוני, עם המון ירקות.

1 ראש ברוקולי טרי, מופרד לפרחים

1 כוס אדממי (פולי סויה טריים) מוקפאים, מופשרים

400 גרם נודלס (אטריות ביצים)

1 כף שמן קנולה או שמן אורז

3 שיני שום או לפי הטעם, קלופות ופרוסות דק

1 כף שמן שומשום

4 כפות דבש

2 כפות רוטב סויה

1 כוס גרעיני תירס, טריים, מופשרים ומוקפאים או משומרים

1 פלפל אדום, ללא הגרעינים, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

1/2 לימון

מלח, פלפל שחור

1. מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את פרחי  הברוקולי ואת האדממי 4 דקות, רק עד שהם מתרככים קצת. מוציאים בכף מחוררת למסננת (לא שופכים את המים). מרתיחים שוב את המים בסיר ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים

2. מחממים את שמן הקנולה (או האורז) במחבת גדולה או בווק, ומטגנים את השום עד הזהבה קלה. מוסיפים את שמן השומשום, הדבש ורוטב הסויה ומערבבים, מוסיפים את הברוקולי, הפלפלים, את האדממי ואת התירס, סוחטים עליהם מיץ מהלימון ומטגנים-מבשלים ברוטב תוך ערבוב 2 דקות. מוסיפים את הנודלס ומערבבים, בעזרת שתי כפות או מלקחיים, עם הירקות.

3. מעבירים לצלחות (או לכלי קרטון כיפיים כמו בצילום – מצאנו אותם בחנות יצירה!), ומגישים.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה