איה קרמרמן מציגה: מתכון פאדג' שוקו-בננה

איה קרמרמן הספיקה לחזור בתשובה, להביא 6 ילדים לעולם ולהופיע על המסך בתוכניות בישול ("מאסטר שף", "בייק אוף") ובימים אלה היא מקדמת את ספר הבישול הקסום "מתרגשת. המתכונים. הבית. האוכל" ופייר? התרגשנו

05/03/2019
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

איה קרמרמן היא טיפוס מיוחד במינו. בשיא קריירת הזוהר שלה ("גיא פינס") היא חתכה הצדה על מנת לחפש משמעות, אותה היא מצאה הרחק מהשקות נוצצות. כברת דרך ארוכה עברה קרמרמן, שהספיקה לחזור בתשובה, להביא 6 ילדים לעולם, יחד עם בעלה זיו לנגר ולהשתתף בתוכניות בישול ("מאסטר שף", "בייק אוף") על המסך הקטן. את הכל היא עשתה בסטייל, חינניות והרבה צניעות.

בימים אלה קרמרמן משיקה ספר בישול מקסים ומושקע במיוחד: "מתרגשת. המתכונים. הבית. האוכל" והוא מאוד מומלץ לכל מי שחובבת בישול ואסתטיקה. אין מה להוסיף מעבר לדברים היפים שקרמרמן כתבה בעצמה, רק אל תפספסו אחרי הטקסט שלה מתכון מנצח מהספר, אותו בחרנו מתוך שפע המתכונים המעולים שהיא הציעה בספר:

"אני מתרגשת. כל היום. כל הזמן. למדתי שלפעמים צריך להשתיק את השכל ולהקשיב ללב, והלב שלי מדבר. פעם חשבתי שזו חולשה, לתת ללב להוביל, לבטא בגלוי בלי מסננות את מה שהרוב מסתירים. היום אני מבינה שזה בדיוק מה שעושה אותי למי שאני. הספר מתרגשת נולד מאי–מיילים של קוראי הטור שלי בעיתון.

איה קרמרמן צילום יעל אילן

הם אלו שביקשו שסוף סוף אאגד את המתכונים בצורה מסודרת. הספר, כמו הטור, מחולק לשני חלקים: גשמי ורוחני, אוכל ונפש, חיצוני ופנימי. בשני החלקים הלב שלי נמצא, לפעמים אפילו חשוף מדי. אם זה כשאני חולקת רגעים פרטיים, רגעי משבר, שמחות והתרוממות רוח, ואם זה כשאני שוברת את הראש איך להזין את המשפחה שלי באופן הטוב ביותר, הבריא ביותר, בלי ללכלך יותר מדי סירים.

אני לא שפית, ולא מתיימרת להיות. אבל משפט אחד, שמיכל אנסקי אמרה לי בארוחת ערב שבת אצלי בבית מייד בתום צילומי התוכנית 'מאסטר שף', נשאר חקוק בראשי: "אני לא יודעת מאיפה זה מגיע, אבל יש לך ידע עתיק בבישול. כמו הסבתות של פעם." מבחינתי, אין מחמאה גדולה יותר מזו, בעיקר משום שלא היו לי סבתות כאלה שנכנסות למטבח ומלמדות מה שהסבתות שלהן לימדו אותן. המשפט הזה נתן לי אומץ להפיץ את המתנה הזו שקיבלתי, למרות שאין לי מושג מאין צצה".

פאדג' שוקו-בננה מספרה של איה קרמרמן. צילום: יחצ

פאדג' שוקו-בננה / מודאגת

תיוג: פרווה, טבעוני, כשל"פ

אינדקס חומר גלם: בננות, קקאו, חמאת בוטנים

אינדקס מנות: מתוקים

סוג של גלידה. ידידותית יותר לגוף, מרקם מהמם. רק לאוהבי הבננות!

4-6 מנות

מרכיבים:

1/2 כוס חמאת בוטנים (או חמאת שקדים או חמאת אגוזי לוז)

2 בננות בשלות קלופות

1 כפית תמצית ווניל

2 כפות שמן קוקוס

2 כפות מייפל טבעי או דבש

1 כף גדושה קקאו (או יותר לאוהבי המריר)

אפשרות: 1 אספרסו קצר

אופן הכנה:

1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.

2. מעבירים לתבנית אינגלישקייק מנייר או סיליקון (חילוץ קל יותר) ומקפיאים 5 שעות לפחות. להגשה מחלצים מהתבנית ופורסים בעזרת סכין חמה (טובלים במים רותחים).

** המתכון נלקח מתוך הספר "מתרגשת" שיצא לחנויות בימים אלה. מומלץ!

איה קרמרמן צילום יעל אילן

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה