אחריתו של חג ועוגת תמרים

עוגת תמרים מתוקה, שיכורה, לחה וממכרת, סיום אידאלי לארוחת חג מסורתית, עם כמה חידושים

21/09/2010
הילה קריב, ביסים קבלו עדכונים מהילה קריב,
  • RSS

מסורות חג קטנות עושות נעים. כמו הקוקטלים ששותים עם הכבד קצוץ והרימונים, המפה עם הפרחים האדומים (בעצם לא ממש מפה אלא חתיכת בד ארוכה שבאמת הגיע הזמן לרענן), החברים שהיו כאן הפעם וגם בשנה שעברה וגם בזו שלפני, מרק העוף המחבק ועוגת התמרים של יעל. את המתכון של זו הבטחתי כבר בראש השנה הקודם ואיכשהו עדיין לא יצא לי.

ל

ך

ובין מסורת אחת לאחרת רצוי גם קצת חידושים. אלו של השנה כללו פלפלוני Padron ספרדיים שמצאתי במקריות משמחת בחנות והקפצנו בשמן- זית לוהט ומלח ים ואכלנו ככה בלי כלום- חריפים רק טיפונת (חוץ מפה ושם אחד עצבני) וטעימים כל -כך.

ל

ל

וקרעפלך שהכנתי בפעם השניה בחיי ויצאו אחלה- בצל מטוגן, בקר טחון, מלח ופלפל, פטרוזיליה קצוצה ומעט תימין. לזה הוספתי קצת כבד קצוץ וריסקתי הכל במעבד מזון לקבלת מקרם קצת יותר עדין. עיגולי הבצק הטריים שרכשתי בצ'יינה טאון, לא ידעו שיש להם את זה בגנים.

ך

ך

חוץ מזה היה צלי עגל מעולה עם אגסים של אמירי, טירמיסו נאה של זוגתו ומיני ירקות,

וכמובן ההיא-

ף

ך

עוגת התמרים המדהימה שבלעדיה חג הוא לא חג,

שדבר במראה הצנוע והפשוט שלה לא מסגיר ולו שמץ מטעמה האלוהי,

לא פחות.

עוגת התמרים של יעל

אני ומירי מתות על העוגה הזו- מתוקה, שיכורה, לחה וממכרת. בעיקר כשמגישים אותה עם קצפת רכה מדי. אוי אוי כמה טעימה.. א ב ל תחמנית העוגה הזו כי היא אוהבת ברנדי משובח. פעם ניסיתי להכין אותה עם אחד פחות מזה והתוצאה התבייתה הישר בפח הקרוב. אם הברנדי שלכם טוב אבל לא מ ע ו ל ה, כדאי אולי להוריד ל- 1/3 כוס והי, אני לא אחראית.

המרכיבים

  • 250 גר' תמרים לחים מגולענים- מרוסקים במעבד מזון למחית או מחית תמרים מוכנה
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתיה
  • 3/4 1 כוסות מים רותחים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 105 גר' חמאה קרה
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות קמח + 1/2 2 כפות אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס ברנדי משובח
  • קורט מלח

להגשה- 1 שמנת מתוקה + 1/2 1 כפות סוכר.

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס/ 350 פרנהייט ומשמנים תבנית 24 ס"מ עגולה.

מערבבים את עיסת התמרים עם אבקת הסודה לשתיה והמים הרותחים. מניחים בצד. מערבבים את הקמח והמלח ומניחים בצד.

מערבבים במיקסר את 3/4 כוס סוכר עם 75 גר' חמאה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח והתמרים ברוטציה: מחצית מהקמח וערבוב, מחצית מהתמרים וערבוב, מחצית שניה של קמח וערבוב ואז מחצית אחרונה של התמרים וערבוב. משתדלים לערבב כמה שפחות.

מעבירים לתבנית ואופים כ- 40-45 דקות או עד שבדיקת סכין יוצאת יבשה.

בינתיים: מביאים לרתיחה בסיר קטן: 3/4 כוס סוכר עם 3/4 כוס מים. מכבים את האש ומוסיפים: 30 גר' חמאה, תמצית וניל וברנדי. כן, חצי כוס וזו לא טעות!

כשהעוגה יוצאת מהתנור, מרטיבים אותה לאט ובסבלנות באופן אחיד בכל כמות רוטב הברנדי. מצננים ושומרים במקרר.

מגישים עם שמנת מתוקה שהוקצפה מעט עם סוכר ועדיין רכה.

ויש גם מתכון לחלה המושלמת

לבלוג "ביסים"




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

  • Erela Ashkenazi 23/09/2010

    לבשל ולאפות זה תענוג גדול לאשה שאוהבת את זה.

בחזרה למעלה