אוצרות המנזר של מסעדת סנטה קתרינה

מסעדת סנטה קתרינה תפתיע אתכם בשילוב הטעמים המקורי, במנות המדויקות ובקוקטיילים הנהדרים

04/06/2016
קרן רובין קבלו עדכונים מלל
  • RSS

באופן מפתיע, המסעדה שנפתחה בבית הכנסת הגדול נקראה על שם מנזר - מנזר סנטה קתרינה. המנזר עצמו רחוק מאד מכאן ושוכן בהר סיני שבחצי האי סיני, ומכאן השם שכן המסעדה שוכנת ברחוב הר סיני הסמוך לאלנבי.

במתחם השמח של הפורט סעיד, שישקו והתאילנדית החדשה, נחה לה באין מפריע מסעדה שהיא תל אביבית מאד, אבל מצד שני לא פלצנית ולא מתיימרת. החלטנו לדגום את הראשונות ולהתחיל עם בייגלה ירושלמי מהטאבון עם דואה, שמן זית ומסבחת גרגירים (16 שקל) . הבייגלה היו קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים והיינו חייבות להפסיק באמצע כדי להשאיר מקום למנות האחרות, אבל בתור מי שלא אוהבת חריף, החריף היה פיקנטי במידה ונתן ארומה נעימה וטוויסט לכל המנה.

בייגלה ירושלמי וחברים. צילום: קרן רובין

אספרגוס צלוי על הגריל עם יוגורט וגבינת קדוש. צילום: קרן רובין

אחרי הבייגלה המושקע המשכנו לצלחת אספרגוס צלוי על הגריל עם יוגורט וגבינת קדוש (40 שקל) , בתיבול עדין ושמן זית שעוטף את כל המנה.  בסביצ'ה הטונה (54 שקל) שהגיע כסלט, עטוף בעשבי תיבול טריים וציזיקי הייתי מופתעת מהמנה ומעצמי. כמי שלא אוהבת סביצ'ה, הסכמתי לטעום ומצאתי את עצמי מחסלת את כל המנה עד הביס האחרון. הירקות הצלויים בטאבון (42 שקל) היו נהדרים, וכל ירק הוכן בנפרד והושקע בו מאמץ ודרגת עשייה אחרת.

סלט סביצ'ה ועשבי תיבול וירקות צלויים בטאבון בטחינה. צילום: קרן רובין

לצד המנות הראשונות התפנקנו עם קוקטיילים שהיו שניהם מצוינים בדרכם שעליהם המליץ לנו תומר. לילט (44 שקל), קוקטייל המבוסס על יין צרפתי מתובל, טוניק ופלח תפוז, מתקתק ומתאים לטענת תומר ל"מי שלא אוהב אלכוהול", וגורדונס מלפפונים (44 שקל) שאפשר למצוא גרסה שלו במקומות שונים בעיר, אבל הכוס הזו היתה מרעננת, עם עקיצת אלכוהול נעימה ומדויקת שהכילה ג'ין גורדונס מלפפונים, טוניק, פרוסות מלפפונים ונענע.

מעורב עגל מצוין עם פיתה מהטאבון של סנטה קתרינה. צילום: קרן רובין

תומר אגאי, השף של המסעדה גם פתח אותה ביחד עם שותף נוסף מבשל ומנהל את המטבח ביד רמה אך בעיקר מקצועית, רכה ומדויקת. מרגישים את זה בכל מנה, בכל תיבול ובכל בחירת כמויות במנות. מנת המעורב עגל (44 שקל) עירבה פילה בקר משובח, כבד עגל, שקדי עגל מנגו, צנונית ועשבי תיבול, עוד מנה שבדומה לסביצ'ה נעטפה במין סלט והרגישה רעננה וקלילה אפילו שמכילה בעיקר בשר. בשם המשכנו בשארית כוחות קיבתנו למנת ניוקי פראי, גס ומעולה (74 שקל) . הניוקי נעשה בעבודת יד ומצטרף לתרד קולורבי, גבינת המאירי ומעין קרעי לחם צלויים חלומיים שמעניקים למנה שילוב של מרקמים וטעמים.

ניוקי בעבודת יד, תרד קולורבי, גבינת המאירי וקרוטונים. צילום: קרן רובין

אגאי מבשל שנים בסצינה הקולינרית הישראלית. יצא לו לבשל בפריז ובאיטליה, במסעדות מובילות בת"א, בהן הרברט סמואל וטוטו, ובהשנים האחרונות, עבד במסעדת יפו-תל אביב, לצידו של השף חיים כהן. אגאי מבשל אבל הוא בעיקר מאכיל. אתה רואה את התשוקה שלו בעיניים כשהוא ממליץ ומספר על המנות ומרגש שכולן היו ילדיו. ואילו ילדים מוצלחים יש לו כאן.

מוס שוקולד, פנקוטה ומשמש צלוי ובסבוסה. די. צילום: קרן רובין

סיימנו באפיסת כוחות עם קינוחים: המועדף והמיוחד שלי מבין השלושה - פנקוטת יוגורט כבשים עם משמש צלוי (32 שקל) שמשתלבים בהרמוניה נהדרת, מוס שוקולד עשיר (32 שקל) עם קצפת אוורירית ולא מתוקה מדי ובסבוסה  - עוגת סולת עם גלידת וניל (28 שקל).

החרטה היחידה היתה שלא הזמנו גם פיצה, אבל זו כבר סיבה טובה לחזור. מומלץ בחום, ובעיקר לבוא עם כמה אנשים להזמין ביחד ולטעום מהכל.

8.5 בסולם שוודית.

סנטה קתרינה, הר סיני 2, ליד בית הכנסת הגדול בתל אביב, 058-7820292. 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה