אופות הבלוגים

משפע הבלוגים של אפיה בעברית, בחרנו 4 מוצלחים במיוחד, פלוס כמה מתכונים קלים ומתאימים לעונה ובונוס גברי

12/02/2012
ריקי כהן קבלו עדכונים מריקי
  • RSS
» טארט שוקולד וקרמל מלוח, רחלי סוזימן

משהו מבורך קורה לבלוגים בתחום האפייה ברשת העברית. רבים מכותביהם הבינו שצריך לפנות לקהל כמוני, בורים וחסרי אוריינטציה למדעי האפייה המדויקים, והם מייעדים את התוכן והמתכונים בהתאם. מתכונים קלים, הדרכה מפורטת ומצולמת, לעתים בוידאו, ורעיונות מהירים לביצוע בסדר היום שלנו. ומעל כל זה, חשוב בעיני, שהכותבות מביאות את עולמן הפרטי לכתיבה, שגם כשהיא עוסקת באפייה היא מדברת על חייהן ועל האהבות והמאווים שלהן. אמת, זה עוד לא הפך אותי לחזקה באפייה, אבל תמיד אפשר לקוות או לפחות להגיר שפע ריר מול התמונות המגרות ההן.

קבלו את הבלוגריות-אופות המוצלחות ברשת העברית

עוגיו.נט

נטלי לוין כותבת את הבלוג עוגיונט ובו מתכונים מגוונים מאוד באפייה וקינוחים. לאחרונה החלה גם היא לשתף מתכונים באמצעות רשת חברתית לשיתוף תמונות שהפופולאריות שלה גואה גם בארץ, pinterest. היא מצהירה שהיא חסידתו של האופה פייר הרמה הצרפתי והרבה ממתכוניה בהשראתו. לאחרונה ציינה שלוש שנים לקיום הבלוג. אחד המתכונים המשמחים בין הרבים שפרסמה לאחרונה הוא מיני בראוניז עם מחית פרלינה (או נוטלה) בתבנית שקעים. גם חתול רחוב ישתלט על המתכון הפשוט נפלא הזה.

"אי אפשר להתחיל בפרויקט של מתכונים מהירים בלי מתכון שווה אחד לבראוניז. אמנם פזורים ברחבי הבלוג מספר מתכונים לבראוניז מכל הסוגים ובטעמים שונים, אבל מה שאני הכי אוהבת בבראוניז האלה הוא העובדה שאופים אותם בתבנית שקעים (ואפשר גם בתבנית מיני מאפינס). האפייה בתבנית כזאת ולא בתבנית מרובעת רגילה חוסכת לחסרי סבלנות כמוני את הקירור המוחלט של הבראוניז לפני החיתוך. לא עוד בראוניז שצריך להתאפק בשביל ליהנות מהם – אלא בראוניז שאפשר לאכול ממש דקות לאחר שהם יצאו מהתנור!

הבראוניז האלה אולי נראים תמימים למראה, אך הטעם שלהם משלב בתוכו מרירות שוקולדית נפלאה ביחד עם מתיקות של מחית פרלינה, שהופכים אותם מסתם עוגייה פשוטה לפינוק מושלם. במקום מחית פרלינה, שאני יודעת שלא לכל אחד יש בבית, אפשר להשתמש בממרח נוטלה. הטעם אמנם יהיה מעט עדין יותר, אבל הבראוניז יהיו נהדרים גם כך. הסוד הגדול לקבלת הרכות והפאדג'יות הוא בזמן האפייה; אופים את הבראוניז רק עד שהם מתחילים להתייצב, והמרכז עדיין מעט רך, מה שמותיר אותם עסיסיים ופאדג'יים גם לאחר הקירור.

מיני בראוניז פרלינה


2 תבניות שקעים קטנים

125 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה
2 ביצים
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
כף ליקר פרנג'ליקו
40 גרם (3 כפות) מחית פרלינה
70 גר' (חצי כוס) קמח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבניות.
  2. ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה במיקרוגל או על בן-מארי.
  3. בקערת מיקסר בינונית עם מטרפה מניחים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח ומקציפים יחד עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית.
  4. מוסיפים את הפרנג'ליקו ומחית הפרלינה, וממשיכים לעבד במהירות נמוכה יותר, עד שהם נטמעים בתערובת.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס וטורפים פנימה.
  6. מנפים פנימה את הקמח, ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהתערובת אחידה.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת; אפשר ע"י שק זילוף או בעזרת שתי כפיות.
  8. אופים את המיני בראוניז במשך 10-12 דק', או עד שהם יציבים למגע, אך עדיין רכים מעט במרכזם.
  9. מצננים לחלוטין ומגישים.

הערות, הארות ותוספות

  • מחית פרלינה ידועה גם בשם מחית נוגט. זוהי למעשה מחית של אגוזי לוז מקורמלים, עם טעם וריח נפלאים. ניתן להשיג בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה וחומרי גלם.
  • אפשר לאפות את הבראוניז גם בתבנית מלבנית רגילה. הכמות הרשומה תתאים לתבנית ריבועית בגודל 20*20. אם מכינים את הבראוניז בתבנית אחת גדולה, זמן האפייה יתארך לפחות פי שניים. העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים, אך עדיין מעט רכה במרכזה.
  • אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים לתערובת, מה שיעצים את הטעם האגוזי ויוסיף קראנץ' טעים בין ביס לביס.
  • ליקר פרנג'ליקו הוא ליקר אגוזי לוז וניתן להשיגו בכל חנות אלכוהול וגם ברשתות השיווק הגדולות. אם אין לכם אפשר להשתמש בברנדי במקום.
  • אני השתמשתי בשוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו, שהוא מריר יותר משוקולד מריר רגיל וטעם הקקאו בו הרבה יותר מודגש. אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר רגיל.
  • אם אין לכם תבנית שקעים כמו התבנית בתמונה, אפשר להשתמש גם בתבנית מיני-מאפינס רגילה, ופשוט למלא עד למחצית הגובה.
  • שומרים את הבראוניז בקופסא אטומה היטב עד שבוע במקרר. מומלץ לאכול אותם חמימים או בטמפרטורת החדר.

רחלי זוסימן - פשוט מבשלת

בבלוג הבישול הותיק והפופולארי של רחלי זוסימן יש קטגוריות שונות שדורשות תנור: פשטידות ומאפים, עוגות יום הולדת, קינוחים, עוגות בחושה, עוגות שוקולד, גבינה, שמרים, טארטים ועוד ועוד. רבים ממתכוניה נראים קלים ונגישים, במיוחד לאמהות עסוקות כמוה. יש לה חיבה מיוחדת לקאפקייקס שהיא הוגה ומצלמת באופן מרהיב, וגם עוגות היום הולדת שלה קלות ומוצלחות.  לא מזמן אפיתי לפי מתכון שלה עוגת תפוזים בחושה והיא יצאה נימוחה ונהדרת. גם לה יש עמוד אוהדים פופולארי, 4355 אוהדים, וכדאי לעקוב אחריו. עוד פעילות שלה ברשת היא ברשת החברתית הכי חמה בתחום שיתוף התמונות, pinterest שבה היא משתפת מתכוני עוגות וקינוחים מבלוגים בעולם.

טארט השוקולד והקרמל המלוח שלה מפתה במיוחד, שילוב טעמים מסעיר חושים.

"השבוע הייתי מצוננת קשות, תוצאה ישירה של חשיפת יתר למזגנים בעבודה. זה לא פגע במצב רוחי, שלאחרונה הוא די מרומם. ביום רביעי שאלו אותי כמה קולגות איזו עוגה אני מתכננת להביא ביום חמישי שלמחרת. כל מיני הצעות נזרקו לאוויר – אגסים, שזיפים, טירמיסו, פירות קיץ… אבל אני פנטזתי דווקא על טארט שוקולד. בדרך הביתה עלה לי לראש השילוב של שוקולד וקרמל, וזה סקרן אותי. החלטתי ללכת על קלתית פשוטה – מעוגיות "לוטוס" (שקיבלתי מחב' דיפלומט), ולשלב מלית גנאש שוקולד של מרת'ה סטיוארט (שחיזקתי עם ליקר ריבת חלב, לתוספת תת טעם קרמלי…) עם רוטב קרמל מלוח מהבלוג bakingdom. השילוב של שוקולד וקרמל מלוח (salted caramel – באנגלית זה נשמע יותר סקסי!) הוא שילוב קלאסי ומיוחד – המליחות והמתיקות של הקרמל ביחד עם הטעם העשיר של השוקולד.

כצפוי, העוגה יצאה פשוט משגעת וטעימה בטירוף. זהו טארט עשיר עם מלית שוקולד קטיפתית, שחיתותית וקטלנית ביותר… כל כפית היא עונג אמיתי. מומלץ להכין לאירועים מיוחדים ולאנשים שאוהבים

מתקבלת כאן כמות לא קטנה של רוטב קרמל, ואפשר להשתמש בו גם כתוספת לגלידה או מוס. אני הנחתי קערית עם שאריות הרוטב ליד העוגה, והזמנתי את כולם ליצוק על העוגה כמה רוטב שירצו

אפשר להחליף את ליקר ריבת החלב בליקר אחר (זה כמובן ישנה את טעם העוגה) או להשמיטו לחלוטין.

המצרכים:

לקלתית:

200 גרם עוגיות "לוטוס" (עוגיות בטעם קרמל. אפשר להחליף בביסקוויטים)

100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

280-285 גרם שוקולד מריר (3 חבילות שוקולד מינוס שורה אחת של קוביות)

2 כפות ליקר ריבת חלב (לא חובה)

1 ביצה, טרופה

לרוטב קרמל מלוח:

1 כוס סוכר

1/4 כוס מים

1 כף סירופ תירס בהיר (אפשר להחליף בדבש)

1/2 כוס שמנת מתוקה

30 גרם חמאה

1/2 1 כפיות מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 160 מעלות, ומשמנים תבנית טארט מסולסלת בקוטר 24 ס"מ.

להכנת הקלתית, טוחנים את העוגיות במעבד מזון. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב. משטחים את התערובת על תחתית ודפנות התבנית.

להכנת המלית, שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה והחלב, עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד וממתינים 2 דקות. טורפים היטב במטרפה ידנית לתערובת אחידה. ממתינים 10 דקות, עד שהעיסה תתקרר מעט. מוסיפים ליקר ריבת חלב וביצה טרופה, וטורפים היטב.

יוצקים את המלית על הקלתית. אופים במשך 25 דקות, עד שהטארט יציב.

בינתיים מכינים את רוטב הקרמל: מערבבים בסיר קטן סוכר, מים וסירופ תירס. מביאים לרתיחה (בלי לערבב). ממשיכים להרתיח, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהתערובת מגיעה לצבע חום קרמלי. מסירים מהאש, ובזהירות רבה (העיסה תעלה בועות ועלולה להשפריץ!) יוצקים את השמנת המתוקה לסיר בזרם איטי ותמידי, תוך כדי ערבוב, עד שהעיסה אחידה. מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין והתערובת אחידה. מניחים לרוטב להתקרר לטמפרטורת החדר.

יוצקים את רוטב הקרמל על הטארט.

מרים גרון טהר - iBake - אפיה ביתית

עם קורות חיים כילידת צרפת, נסיון כאופה בבולנג'רי בפאריס אותו היא מציגה בדף ה"אודות", ולימודים בבית הספר "עושים בישול" של השף אורן גירון, הפכה מרים לאופה בביתה, עוגות ומאפים שאותם היא מוכרת לקהל הבלוג ולקוחותיה, ובדרך לתעד, ולשתף את המתכונים בבלוג הפרטי שלה ובעמוד הפייסבוק שלו.

הנה פאי הפקאן שהגישה לרגל ט"ו בשבט

החומרים לפאי של 23 ס"מ

לתחתית בצק פריך:

150 ג קמח

קורט א.אפיה

75 ג סוכר

75 ג חמאה רכה

1 ביצה

כף מים לפי הצורך.

למלית הפקאנים:

200 ג סוכר חום

120 מ"ל גולדן סירופ (בחנויות מתמחות) או דבש איכותי.

60 ג חמאה

1/4 כפית מלח

3 ביצים

60 מ"ל שמנת מתוקה

200 ג אגוזי פקאן קצוצים גס +מספר פקאנים שלמים לקישוט.

כפית של רום (לא חובה)

אופן ההכנה:

לבצק:

1-מערבבים את הקמח,מלח,אבקת אפיה בקערת המערבל עד לקבלת תערובת פירורית.

2- מוסיפים את הביצה ומערבבים קצרות עד שהבצק מתאחד ואם צריך מוסיפים כמה טיפות מים.

3- מרדדים את הבצק לתבנית הפאי (אם הבצק מתפרק אפשר להוסיף טיפה קמח וללוש אותו קצת).

4-אופים את הבצק 10 דקות אפיה עיוורת.

למלית ואפיה:

1-מכניסים לקערה את הסוכר, גולדן סירופ חמאה ומלח, וממיסים מעל באן מרי עד שמקבלים תערובת נוזלית לגמרי.

2-מוסיפים לתערובת הסוכר את הביצים בהדרגה, את השמנת ובסוף את הפקאנים הקצוצים גס (ואת הרום אם רוצים)

3-שופכים את המלית לתחתית הפאי ואופים כ45-50 דקות בחום של 180 מעלות.

4-אחרי כ20 דקות אפיה מוסיפים מעל את הפקאנים השלמים לקישוט (בשלב זה פני הפאי כבר התחילו להתקשות)

5-בתום האפיה מקררים ומגישים עם כדור גלידה וניל או קצפת ביתית:) ולא! זה לא משמין,למי ששואל!!! :)

ולסיום, הפתעה משמחת: שימו לב לבלוג החדש של עופר צרפתי בסלונה, שמגיש מתכונים קלים במיוחד לעוגות ביתיות. עוגת מיץ התפוזים הכי קלה בעולם שלו, היא מהפופולאריות בנצפים בסלונה בתקופה האחרונה.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה