הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 76

עוקבים: 33

החל מיוני 2016

השבוע הוצאתי מהמקרר מגוון ירקות ומצרכים, הנחתי על השיש והתלבטתי מה להכין, קציצות טופו הן מנה שאנחנו מאד אוהבים, הן מלאות חלבון ומאד טעימות, אז החלטתי להכין ולשדך אותן לתבשיל עשיר בירקות. תוך זמן קצר התבשל לו בסיר תבשיל ריחני, עשיר בצבעים שרק חיכה לקציצות השמנמנות שיצטרפו לחגיגה.

05/01/2018

Picture_20180101_141735431

אני בנאדם של תבשילים, אוהבת לזרוק כמה דברים לסיר אחד, לתבל ולקבל תבשיל עשיר ומגוון שכל אחד מהרכיבים מעניק את הצבע, הטעם והערכים שלו לתבשיל כולו.

תבשילים כאלה תמיד הולכים אצלנו, ובמיוחד בחורף.

השבוע הוצאתי מהמקרר מגוון ירקות ומצרכים, הנחתי על השיש והתלבטתי מה להכין, קציצות טופו הן מנה שאנחנו מאד אוהבים, הן מלאות חלבון ומאד טעימות, אז החלטתי להכין ולשדך אותן לתבשיל עשיר בירקות.

תוך זמן קצר התבשל לו בסיר תבשיל ריחני, עשיר בצבעים שרק חיכה לקציצות השמנמנות שיצטרפו לחגיגה.

ההוראות נראות קצת ארוכות, אבל זה רק נראה ככה, מדובר בתבשיל דיי פשוט וההכנה מהירה.

אז מוזמנים לנסות ולספר איך יצא.

לקציצות:

1 חב’ טופו קשה (300 גר’)

1 בצל בינוני

1 בטטה בינונית

1/3 צרור פטרוזיליה

1/3 כוס פירורי לחם

1/3 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה מתוקה

לרוטב:

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

2 גזרים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ

2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים/שישיות

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1 חופן שעועית ירוקה (אופציה)

פטרוזיליה/כוסברה קצוצה

 1 כף כורכום

 1 כף פפריקה מתוקה

 2 כפות רסק עגבניות

 2-3 כפות שמן

להכנה:

הקציצות:

במעבד מזון מעבדים את הטופו, הבטטה והבצל עד לקבלת מרקם פירורי דק, מוסיפים את השמן, תבלינים, והפטרוזיליה ומעבדים לעיסה חלקה ואחידה, מוסיפים פירורי לחם ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, במידה ועיסה רכה מידי ולא יציבה אפשר להוסיף עוד פירורי לחם, פורסים נייר אפיה על תבנית, מניחים כל כדור על נייר האפיה ומשמנים מעט בעזרת מברשת.

אופים כחצי שעה -40 דקות, בחום 180 מעלות עד שהקציצות מתייצבות ויבשות.

התבשיל:

מחממים את השמן בסיר רחב, כשחם, מוסיפים בצל וחצילים ומטגנים עד שהחצילים מתרככים מעט (אם צריך אפשר להוסיף עוד שמן), כשהירקות מתרככים, מוסיפים תבלינים ומערבבים כמה שניות, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים בהדרגה כוס מים עד ליצירת רוטב.

מוסיפים את הגזר, גרגרי החומוס ותפוחי האדמה, מערבבים לתוך הרוטב ומוסיפים עוד מים בגובה כפול מגובה הירקות.

מבשלים עם מכסה סגור עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים עוד מס’ דקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מים כדי שיהיה הרבה רוטב.

מתבלים במלח (בין 1/2 כפית ל-1 כפית) וטועמים.

כשהרוטב והירקות מבושלים אפשר להוסיף את הקציצות לבישול של  כדקה (לא יותר) ולהסיר מהאש. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים.

 Picture_20180101_141630821

אוהבים תבשילים? הנה עוד כמה מתכונים שמתאימים בול לחורף:

פקיילה טריפוליטאית משגעת

ירקות אפויים בסגנון הודי

קציצות משגעות ברוטב אדום

סינייה טבעונית נהדרת

נהניתם, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם.

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות וטיולים קולינרים מגניבים, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם .

אם אתם מעוניינים לקבל את הניולטר החדש שלי, להתעדכן על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצים לארח סדנת בישול בביתכם (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמנים למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1  ואשמח להיות בקשר. 

ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU

 תודה :)

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

לביבות עדשים כתומות וכרובית בניחוח הודי

פתאום באמצע השבוע חשקה נפשי בלביבות חמות ושמנמנות עם ניחוח של הודו (אבל עם המזגן) וכמובן שצריך שיהיו גם בריאות ומזינות ויכילו חלבון.... אז יצאתי למשימה: המצרכים: כרובית אחת מבושלת בצל גדול 2 כוסות עדשים כתומות מושרות...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה