הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 62

עוקבים: 28

החל מיוני 2016

מיכל החליטה באמצע החיים שהיא רוצה לייצר טחינה ממש מעולה, אז רצינית ומקצועית כפי שהיא, היא לקחה את הפרוייקט הכי ברצינות, חקרה את הנושא, פתחה עסק לבד ב 10 אצבעות, פיתחה מכונות מיוחדות והכל כדי לייצר טחינה יחודית ושונה – טחינה נאה (RAW) משגעת.

15/12/2017

טחינה היא אחד מחומרי הגלם האהובים על טבעונים, לא יודעת ממש להסביר למה, אולי בגלל שהיא מתאימה כמעט לכל תבשיל, או בגלל שהיא משמשת לחיבור בין מרכיבים (כמו קציצות), או פשוט אולי בגלל שהיא משדרת חיבור לבסיס, לאדמה, לשורשים.

לאחרונה יצא לי להחשף לטחינה המיוחדת של טחינא. מיכל מלמד, החליטה יום אחד באזור גיל 40 שהיא כל כך אוהבת טחינה שהיא רוצה להיות טחינאית.

טוב, לא בדיוק, אבל מיכל החליטה באמצע החיים שהיא רוצה לייצר טחינה ממש מעולה, אז רצינית ומקצועית כפי שהיא, היא לקחה את הפרוייקט הכי ברצינות, חקרה את הנושא, פתחה עסק לבד ב10  אצבעות, פיתחה מכונות מיוחדות והכל כדי לייצר טחינה יחודית ושונה – טחינה נאה (RAW), טחינה שהשומשום ממנו היא מורכבת הוא שומשום איכותי במיוחד, מלא, ללא תוספים, שלא נקלה ונטחן בכבישה קרה ובאיטיות.

המוצר החדש שהתקבל, הוא “טחינא” טחינה מיוחדת, ארומתית, סמיכה וטעימה מאד.

את הטחינא של מיכל ניתן להשיג היום בחנויות המובחרות ברחבי הארץ. – כדאי לכם לנסות. אתם מוזמנים לבקר בדף הבית של טחינא ולקרוא קצת יותר וגם לראות היכן ניתן לרכוש אותה.

אז היום, לכבוד מיכל, “האמא של טחינא”, הנה מתכון סופר פשוט וקל לטראפלס שמורכב מ 2 רכיבים בלבד: טחינה ושוקולד.

מדובר בקינוח “למבוגרים” כיוון שהוא קצת מריר.

20171215_153837

טראפלס שוקו-טחינה

3/4 כוס טחינה (אני השתמשי בטחינא)

1/2 כוס קוביות שוקולד מריר (אני השתמשתי בשוקולד 48% מוצקי שוקולד כיוון שהוא יותר מתוק משוקולד 70-90%)

אפשר להוסיף טיפה מייפל או סילאן אם אוהבים יותר מתוק

אפשר לגוון ולהוסיף טיפה קינמון, הל, ברנדי, וניל או גרידת תפוז – אני השארתי את זה הכי פשוט.

איך מכינים:

ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם (לא יותר שלא יחרך) – עושים זאת 2-3 פעמים עד שנמס.

מערבבים את השוקולד עם הטחינה, במידה ורוצים לגוון אפשר להוסיף טיפה גרידת תפוז/קינמון/וניל/הל , מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפיה, משטחים את התערובת ומכניסים להקפאה של כשעתיים.

מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות או מלבנים.

מפזרים קקאו על צלחת, מעבירים את הטראפלס לצלחת, מפזרים עוד קקאו מלמעלה ומזיזים את הטראפלס בזהירות כדי שיתכסו מכל הכיוונים בקקאו.

מעבירים לקופסא ומאחסנים במקפיא עד להגשה.

בתיאבון.

לדף של טחינא בפייסבוק

לאתר של טחינא

20171215_153842

נהניתם, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם.

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, וסיורים קולינרים, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם .

אם אתם מעוניינים לקבל את הניולטר החדש שלי, להתעדכן על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצים לארח סדנת בישול בביתכם (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמנים למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1  ואשמח להיות בקשר. 

ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU

 תודה :)


עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

שמן זית, שום טרי, פול וארטישוק - מתכונים שמחים וטבעוניים לפסח

פסח, הוא חג נהדר, אביב, פריחה, המון ירקות מגניבים כמו ארטישוק, פול ושום טרי ממלאים את השווקים, אפשר לטייל בכיף והכל פורח ומריח כמו  חנות פרחים. אני אוהבת את ההתרגשות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

2 מתכוני פסטה קלים עם המון חלבון

לאחרונה אני מקבלת פניות רבות מהורים שילדיהם עברו לטבעונות. הם חוששים שהמעבר לטבעונות יגרום לילדים לסבול מתזונה לקוייה ויפגע בבריאותם. האמת היא שתזונה טבעונית מאוזנת ומגוונת יכולה לספק לנו את כל הצרכים התזונתיים להם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה