הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 111

החל מיוני 2016

בצמוד לבית הקפה חונה משאית שפתח פעור מצידה ודרכו אפשר לקבל פיצות מגניבות, חמות מהתנור עם בירה מהחבית או יין … על הביקור ששינה לנו את תדמית האוכל הקיבוצי וגם מתכון לסיניה טבעונית קלה להכנה.

30/08/2017

חופשת הקיץ אוטוטו מסתיימת, אז החלטנו לארוז את עצמנו וטפיינו ולצאת לכמה ימים של שקט ורוגע בצפון לפני החזרה ללימודים ולשגרה.

בילינו כמה ימים רגועים וכיפיים, קצת על הערסל, קצת על החוף, רפטינג כיפי ואוכל….

אחת הארוחות הייתה בקפה מסעדה קטנה ונחמדה בשם קוקיה בקיבוץ דפנה.

מדובר בבית קפה מקסים עם מקומות ישיבה בחוץ על הדק הפורח או בפנים במזגן, עם שולחנות וכסאות מקסימים, ריח של קפה טחון טרי ועוגות מגרות מכוסות בפעמוני זכוכית שקופים ואוירה של חו”ל.

6312fafcb6d54cbbb56279df71d49e7f

זהו קפה-מסעדה חלבית עם זיקה איטלקית המציעה תפריט אוכל המוכן במקום: ארוחות בוקר, שקשוקה ופנקייקים, מנות עיקריות, סלטים, כריכים קינוחים ועוד.

בצמוד לבית הקפה חונה משאית שפתח פעור מצידה ודרכו אפשר לקבל פיצות מגניבות, חמות מהתנור, כולל פיצות טבעוניות עם גבינת סויה, הפיצה דקה וקריספית ונילוות לה בירה מהחבית או יין

2e9cb1db898d417bbb7fb4ab9d4dbdc2

אז הזמנו 3 מנות: פיצה שהגיעה לוהטת מהמשאית, מנה של סיניה מקסימה טבעונית וללא גלוטן, ומנה של פאי רועים, גם היא טבעונית וללא גלוטן.

הסינייה הלוהטת כללה ירקות בתנור – כרובית, עגבניות, פטריות ובצל סגול ומעל הכל טחינה, והוגשה עם סלט קטן (49 שח), מנת פאי הרועים כללה פטריות, זוקיני, בצל ובזיליקום מוקפצים ומעל פירה תפו”א וסלט בצד (54 ש”ח).

20170717_161540_resized

המנות היו טעימות מאד, אם כי קצת קטנות לטעמי (ואולי סתם הייתי רעבה), האווירה במקום מקסימה ומהווה מפלט מרגיע מהחום הקופח והבאלגן בחוץ, השירות לבבי ומקצועי והאוכל טעים.

לסיכום: “קוקיה” מקום מקסים וטעים.  הכתובת: בכניסה לקיבוץ דפנה. טלפון: 053-9440907

ולא נסיים בלי מתכון, אז הנה המתכון שלי לסינייה:


20170717_155402_resized

סינייה עדשים פטריות וסויה

מצרכים (לתבנית בינונית)

כוס פתיתי סויה

2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות

סלסילת פטריות (אפשר ורצוי לשלב סוגים)

בצל גדול

4-5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם

כרובית קטנה

טחינה גולמית

תבלין לשווארמה

מלח

לעבודה:

פורסים את תפוחי האדמה ומסדרים בתחתית תבנית הגשה חסינת אש.

מכינים את המלית: משרים את פתיתי הסויה במים רותחים עם 1 כפית תבלין שווארמה, ממתינים עד שיספחו נוזלים ומסננים מנוזלים מיותרים, מטגנים קלות בצל ופטריות. מוסיפים את פתיתי הסויה, מערבבים היטב ונותנים לכל התערובת להיצרב מעט, ממליחים ומסירים מהאש.

מעבירים לבלנדר את תערובת הפטריות יחד עם העדשים המבושלות ומרסקים בפולסים לקבלת תערובת גסה, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

מפרקים את הכרובית לפרחים, ומבשלים כמה דקות במים רותחים עד לריכוך קל (שלא יתפרקו) ומעבירים לתנור לצריבה קלה של כ-5-דקות בחום של 200 מעלות.

מכינים רוטב טחינה מטחינה גולמית, מים, לימון ומלח.

להכנת המנה: מפזרים את תערובת הפטריות ועדשים על שכבת תפוחי האדמה בשכבה עבה, מניחים מעל את הכרובית המסוננת מנוזלים, מפזרים טחינה מעל הכל ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לכחצי שעה עד ששכבת הטחינה אפויה.

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. מגישים בטמפרטורת החדר.

שיהיה בתיאבון!

רוצים עוד מתכוני פשטידות?

מגדל תפוחי אדמה, תרד ופטריות

קיש ירקות ים תיכוניים

סינייה טבעונית

קיש כרובית וקרם גבינה

קיש בצל מקורמל וקרם קשיו

אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק 

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות).

 

מי שמעוניין שאעדכן אותו על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצה לארח סדנא בביתו (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמן למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1  ואשמח לעדכן אתכם על התאריכים הרלוונטים.

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU

 תודה :

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

שמן זית, שום טרי, פול וארטישוק - מתכונים שמחים וטבעוניים לפסח

פסח, הוא חג נהדר, אביב, פריחה, המון ירקות מגניבים כמו ארטישוק, פול ושום טרי ממלאים את השווקים, אפשר לטייל בכיף והכל פורח ומריח כמו  חנות פרחים. אני אוהבת את ההתרגשות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה