הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 76

עוקבים: 33

החל מיוני 2016

בסופו של דבר התקבלה מנה מקסימה: כדורי תפוחי אדמה וחומוס בתיבול עדין של קארי וקוקוס, מנה מחממת, מנחמת (כן, אוכל לפעמים מנחם) וטעימה מאד שמזכירה עולמות רחוקים. מוזמנים לנסות.

26/09/2017

תמיד כשאנחנו יושבים במסעדה הודית, יש מן הרגשה של חו”ל: משהו באווירה הכללית, הנימוס המוקפד של המלצרים, הכלים, המוזיקה, והריחות והטעמים שעוטפים את המקום וגולשים להם מן הצלחת אל חלל הפה ובמורד הגרון.

מידי פעם אני משחקת עם חומרים ותבלינים ומעלה תחת ידיי כל מיני מנות עם ניחוחות מעולמות אחרים, כך קרה גם במקרה של המנה הזו, שהזכירה לי מנה שאכלתי כבר פעמיים במקומות שונים, ניסיתי לאלתר ולשחק עם החומרים בלי לדעת מה בדיוק יצא….

בסופו של דבר התקבלה מנה מקסימה: כדורי תפוחי אדמה וחומוס בתיבול עדין של קארי וקוקוס, מנה מחממת, מנחמת (כן, אוכל לפעמים מנחם) וטעימה מאד שמזכירה עולמות רחוקים.

מוזמנים לנסות.

נמסטה.

כדורי חומוס


500 גר’ תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם ומקוררים (כ 5 תפ”א בינוניים) אפשר לגוון ולהחליף חלק מהתפ”א בבטטה או דלעת

1/2 כוס קמח חומוס

3/4 כפית כפית מלח

1 פחית (400 גר’) קרם קוקוס 17% שומן לפחות

1/2 כף אבקת קארי הודי (אפשר יותר אם אוהבים)

1 כף קורנפלור

1/2 כוס מים

1 כפית מלח

לקישוט : כוסברה/שקדים/בוטנים קצוצים/קצח

 

לכדורים:

מקלפים את תפ”א ומרסקים בעזרת מזלג, הם צריכים להיות יבשים ומקוררים. מוסיפים את קמח החומוס והמלח ומערבבים יחד עד לקבלת עיסה בצקית לא דביקה, במידת הצורך מוסיפים מעט קורנפלור עד שהעיסה לא דביקה ונוחה ליצירת כדורים. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים אותם ברוטב.

 

לרוטב:

שופכים את קרם הקוקוס לסיר רחב, מדללים קורנפלור במים ושופכים לסיר, מוסיפים קארי ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

כשהרוטב מבעבע מכניסים אליו את הכדורים.

מבשלים כ 15 דקות ומגישים עם אורז לבן  ובעיטור כוסברה קצוצה/ שקדים

spices541974

נהניתם, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם.

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם .

אם אתם מעוניינים לקבל את הניולטר החדש שלי, להתעדכן על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצים לארח סדנת בישול בביתכם (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמנים למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1  ואשמח להיות בקשר. 

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU

 תודה :)

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים כתומות וכרובית בניחוח הודי

פתאום באמצע השבוע חשקה נפשי בלביבות חמות ושמנמנות עם ניחוח של הודו (אבל עם המזגן) וכמובן שצריך שיהיו גם בריאות ומזינות ויכילו חלבון.... אז יצאתי למשימה: המצרכים: כרובית אחת מבושלת בצל גדול 2 כוסות עדשים כתומות מושרות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

נדיבות, זה שם הסיפור - או לחמה בעג'ון בגרסה טבעונית משגעת

נדיבות. כפי שאתם כבר יודעים, סבתא שלי, הייתה בשלנית בחסד. היה לה מטבח קטנטן שבו היא אפתה, בישלה ורקחה מאכלים מופלאים שלמדה מאמא שלה וגם מהשכנות. ואנחנו, הנכדים נהננו תמיד כשהגענו אליה מתבשילים ומאפים מעולים בלי ממש לדעת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה