הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 95

עוקבים: 38

החל מיוני 2016

לאט לאט תוך כדי למידה וחקר המטבח הטבעוני גיליתי חומרי גלם חדשים ומופלאים ומתכונים טעימים ומרגשים והיום אני מכינה ומלמדת בסדנאות הבישול הטבעוניות שלי מגוון מתכונים “חלביים” שלא נופלים בטעמם מהמתכונים המקוריים ואולי אף עולים עליהם. הנה דוגמא למתכון שכזה: עוגת גבינה פירורים מדהימה שכל מי שטועם אותה מתמוגג.

17/06/2017

כשהייתי צמחונית התזונה שלי התבססה על מוצרי חלב וביצים, תמיד נהניתי מפשטידות, פסטות, גבינות מסוגים שונים, כשיצאנו לחופשה והתארחנו במלון, הארוחה האהובה עליי ביותר הייתה ארוחת הבוקר ושבועות היה החג שלי….

כל זה השתנה כשעברתי לטבעונות מטעמי מצפון, החלטתי שהסבל של הפרות והעגלים לא שווה את כל המעדנים, הפסטה בשמנת, הגבינות המשובחות והפשטידות שבעולם – והחלטתי באחת לוותר עליהם.

לאט לאט תוך כדי למידה וחקר המטבח הטבעוני גיליתי חומרי גלם חדשים ומופלאים ומתכונים טעימים ומרגשים והיום אני מכינה ומלמדת בסדנאות הבישול הטבעוניות שלי מגוון מתכונים “חלביים” שלא נופלים בטעמם מהמתכונים המקוריים ואולי אף עולים עליהם.

פעמים רבות אני נתקלת בקריאות התפעלות בסגנון “מה? זה טבעוני” או “מה, זה לא חלבי?”

אז לא, זה לא חלבי, אף עגל לא נפגע בעת הכנת המתכון והכל טעים טעים טעים.

הנה דוגמא למתכון שכזה: עוגת גבינה פירורים מדהימה שכל מי שטועם אותה מתמוגג – אז תיהנו ואשמח שתספרו לי איך היה.

עוגת גבינה לימונית

לבסיס:

250  גרם (שרוול) ביסקוויטים (פתי בר) מרוסקים לפירורים

3 כפות שמן קוקוס/קנולה

כ-4-5 כפות חלב צמחי (חלב אורז/שקדים/סויה/אגוזי לוז/שיבולת שועל או כל חלב צמחי אחר)

לקרם גבינה לימוני

קופסת קרם קוקוס ששהתה במקרר לפחות לילה (400 גר)

שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

2/3  כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)

1 חבילת טופו משי

1/2 כוס סוכר

מיץ מחצי לימון

גרידה מחצי לימון

איך מכינים?

הבסיס:

שמים בצד כ-3 כפות מפירורי הביסקוויטים לקישוט, מערבבים את יתרת הפירורים עם 3 כפות שמן קוקוס ו-4-5 כפות חלב צמחי, משטחים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מכסים היטב ומכניסים למקפיא להתייצבות, לקבלת בסיס פריך במיוחד אפשר לאפות את הבסיס אפיה של כ 5-7 דקות ולצנן היטב לפני הוספת הקרם.

קרם גבינה:

פותחים את קופסת קרם הקוקוס בזהירות מבלי לטלטל, מסירים את מוצקי הקוקוס מהחלק העליון של הקופסא, מעבירים לקערת הקצפה עמוקה, יחד עם החלב הצמחי ואינסטנט פודינג.

מקציפים עד שהקצפת יציבה – מתחילים במהירות נמוכה, ובהדרגה מגבירים למהירות גבוהה.

מוסיפים את גרידת הלימון.

בכלי נפרד מקציפים את הטופו עם הלימון והסוכר עד לקבלת קרם חלק ומוסיפים אותו בתנועות קיפול עדינות לקצפת.

מורחים את הקרם בעזרת לקקן על הבסיס ומיישרים. מכסים ומכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות להתייצבות.

מקשטים ממש לפני ההגשה במעט גרידת לימון או פירורי ביסקוויטים.

 IMG_1422s

(צילום: הדר טליוסף)

לעוד מתכוני קינוחים:

טארט גבינת קשיו ותפוחים

כנאפה מתוקה

עוגיות שוקולד צ’יפס

טראפלס שוקולד טחינה

כדורי תמרים ואגוזים

מאפין תפוחים מופחת קלוריות

שטרודל תפוחים דל קלוריות

פנקייק פצפוצי שוקולד

פנקייק כוסמת וקמח טף סופר בריא

מאפינס עם הפתעה

 

אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק 

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות).

 

מי שמעוניין שאעדכן אותו על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצה לארח סדנא בביתו (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמן למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1  ואשמח לעדכן אתכם על התאריכים הרלוונטים.

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU

 תודה :)

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

קדירת קציצות טופו בטטה ברוטב ירקות וחומוס ארומתי

אני בנאדם של תבשילים, אוהבת לזרוק כמה דברים לסיר אחד, לתבל ולקבל תבשיל עשיר ומגוון שכל אחד מהרכיבים מעניק את הצבע, הטעם והערכים שלו לתבשיל כולו. תבשילים כאלה תמיד...

תצוגה מקדימה

לביבות רבותי, לביבות

לביבות ירקות דלות קלוריות    המצרכים: 1  כרובית קטנה 1  תפוח אדמה גדול (או 2 קטנים)  1 כוס קמח עדשים (אפשר גם חומוס אם אין לכם עדשים) גזר, קישוא – 1-2 מכל אחד 1 בצל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה