הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 52

עוקבים: 22

החל מיוני 2016

לפעמים רגעים שלא רוצים לשכוח אפשר לשחזר בעזרת טעמים וריחות. הקיש הזה ימלא את הבית בניחוח ואווירה רומנטית שתרצו להכין שוב ושוב

11/09/2017

לפני שנים רבות, כשעוד היינו צעירים, יפים, חטובים ונטולי ילדים, החלטתי יום אחד להפתיע את בנזוגי במתנת הפתעה ליום הולדתו,  באחד הבקרים, כמה ימים לפני יום ההולדת תוך שהוא מתארגן ליציאה לעבודה, הושבתי אותו לרגע, הגשתי קפה וקרואסון ומסרתי לו מעטפה (נשמתו כמעט פרחה).

במעטפה היו כרטיסי טיסה לאותו בוקר, בעצם – לעוד 3 שעות!

הכל כבר היה מוכן, רק להכניס למזוודה ולצאת לשדה התעופה.

זו הייתה החופשה הטובה ביותר שהייתה לנו, טסנו ללא כל תכנון מוקדם (את ספר ההדרכה קנינו בשדה), נחתנו בניס שבריביירה הצרפתית, קיבלנו את הרכב ששכרתי מראש ומאותו רגע טיילנו לנו ברחבי הריביירה ודרום צרפת במשך שבוע מבלי לתכנן כלום, פשוט נסענו מעיירה לעיירה עפ”י המלצות המדריך, הסתובבנו בין כפרים קסומים, ישנו בבתי אירוח שיצאו כאילו מהאגדות, כאלה שפותחים בבוקר את החלון ופוגשים מפל שוצף ונוף משגע וקונים קרואסון טרי בבולונז’רי המקומי…

בכל פעם שהיינו רעבים נכנסנו למסעדה מקומית, בלי לדעת מה מצפה לנו ונהנינו מכל רגע.

אז כשאני רוצה להזכר בחופשה הרומנטית ההיא בפרובנס, במסעדות המקומיות בסמטאות הכפרים הקטנים, בריחות שדות הלבנדר הפרושים על פני האופק ומתערבבים עם מאפים טריים ועשבי תבלין… אני מכינה לנו קיש עם ירקות ים תיכונים בניחוח צרפתי-איטלקי – מומלץ למזוג כוס יין אדום, לעצום עיניים ולדמיין…..

20170624_131719s

 קיש ירקות ים תיכוניים

(לתבנית בקוטר 24 סמ)

לבסיס:

3.5 כוסות קמח כוסמין (אפשר בהחלט גם קמח לבן רגיל או חצי לבן חצי מלא)

3/4 כוס שמן קוקוס / שמן קנולה / או חצי חצי

1/2 כוס מים

קורט מלח

 

למלית:

1 חציל קטן, מוצק

1 גמבה אדומה או צהובה

1 קישוא

בצל בינוני

7-10 עגבניות שרי

1 שן שום

מעט טימין (כחצי כפית)

2 ענפי בזיליקום (עלים בלבד)

מלח

פתיתי שמרי בירה (אופציונלי)

 

אני תמיד אוהבת לקצר תהליכים בבישול ולכן השתמשתי במתכון הזה במעבד המזון שלי, לאחרונה קיבלתי את מעבד המזון של סאוטר, המכשיר כולל גם מעבד מזון, גם בלנדר (הולכת לחגוג על שייקים בבוקר) וגם מטחנה קטנה – הכל במכשיר מקסים אחד, קומפקטי, נוח לעבודה, קל במשקל ומתנקה בקלות.


21277662_10208401172821884_580321640_o

את הבצק לשתי באמצעות אביזר הלישה המקסים המצורף למכשיר, פשוט מכניסים את כל הרכיבים למיכל מעבד המזון ומפעילים לכמה שניות עד לקבלת בצק אחיד.

21277958_10208401172941887_743436738_o

את הירקות קצצתי באמצעות סכין הקיצוץ, והפעלתי את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת חתיכות בגודל הרצוי.

20708329_1949556175313084_3892535188585633098_n

נתחיל בקלתית:

מערבבים יחד, עם אביזר הלישה,  או בידיים, את כל רכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יותר מידי, רק עד התאחדות הבצק), רצוי להעביר את הבצק למקרר לכשעה כדי שיהיה נוח יותר לעבודה, אבל אם ממהרים אפשר לדלג, לרדד אותו בעדינות רבה על משטח מקומח, להעביר לתבנית פאי ולהצמיד לתחתית ודפנות התבנית בשכבה דקה. (אם מתפרק אפשר פשוט לקחת חתיכות בצק ולהצמיד כמו פאזל לתחתית ולדפנות).

מחוררים את הבצק במזלג, מניחים עליו נייר אפיה ומפזרים שעועית או חומוס יבשים ליצירת משקולת כדי שהבצק לא יתפח, אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד שהבצק אפוי למחצה.

בנתיים נכין את הירקות:

חותכים את כל הירקות לקוביות או חתיכות בינוניות, ומטגנים קלות במחבת חמה עם מעט שמן זית, מתבלים במלח, טימין ובזיליקום,  במידת הצורך מוסיפים מעט מים, קולים עד לקבלת תערובת ירקות קלויים אך עדיין נוקשים מעט.

מסירים מהאש ומצננים מעט.

 מוציאים את הקלתית מהתנור, מסירים את נייר האפיה והשעועית (אפשר להשתמש בה שוב באפיה הבאה), שופכים אל הקלתית את מלית הירקות ומחזירים לאפיה נוספת של כ-20-15 דקות.

שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שהבצק לא יתייבש.

בסיום האפיה אפשר לפזר מעט פתיתי שמרי בירה מעל, יש בהם הרבה מאד ערכים תזונתיים והם מעניקים טעם שמזכיר פרמז’ן.

בתיאבון

20170624_132134s

נהניתם, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם.

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם .

אם אתם מעוניינים לקבל את הניולטר החדש שלי, להתעדכן על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצים לארח סדנת בישול בביתכם (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמנים למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1  ואשמח להיות בקשר. 

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU

 תודה :)

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפין תפוחים וקינמון מופחת קלוריות - או איך לאכול קינוח ולא להרגיש שחטאנו

הנה עוד מתכון קל להכנה באופן פלילי, לקינוח קליל ומופחת קלוריות שאפשר להתפנק איתו בערב, לקחת לעבודה או לבית הספר ולא להרגיש מושחתים. אז בהמשך למגמת הפחתת השומן והקלוריות שנכנסה אל ביתנו בסערה, החלטתי לנסות להפחית...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה