הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 126

החל מיוני 2016

שבועות בפתח ואני כבר מתכננת את שולחן החג שלי. אז הבוקר התייצבתי להכין כדורי גבינה מגניבים במגוון ציפויים. קלים להכנה ונהדרים לאירוח. טבעוני. פרווה. ללא גלוטן.

13/05/2017

שבועות בפתח ואני כבר מתכננת את שולחן החג שלי.

בשנותיי הרבות כצמחונית זה היה החג האהוב עליי: שולחנות עמוסים במאכלי  חלב עשירים ועתירי קלוריות – ממממ…

כשעברתי לטבעונות והבנתי שמוצרי חלב הם כבר לא אופציה עבורי, החלטתי שאני לא מוותרת על ארוחת שבועות משובחת, ואכן בשנים האחרונות, שולחן החג שלנו לא נופל בעושרו ומגוון טעמיו משולחן שבועות של פעם, רק שעכשיו המאכלים שלנו בריאים יותר והכנתם לא פוגעת באף אחד.

אז הבוקר התייצבתי להכין כדורי גבינה מגניבים במגוון ציפויים.

קלים להכנה, נהדרים לאירוח, טבעוניים, פרווה, ללא גלוטן  - פשוט תענוג.

Picture_20170513_115350409s

“גבינת” טופו קרמית

150 גרם טופו קשה (חצי חבילה)

1 כף מיץ לימון, סחוט טרי

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

חותכים את הטופו לקוביות לתוך הבלנדר, מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח, מבלנדרים היטב עד שמתקבל מרקם חלק. טועמים, אם יש צורך מתקנים תיבול.

מעבירים את הגבינה לקערה, ומאחסנים במקרר לשעה לפחות כדי שהעיסה תתקשה ותתיייצב.

מוציאים מהמקרר, אוספים כפית מהעיסה ומגלגלים בעדינות בעזרת הידיים.

מניחים את הכדור בקערה עם הציפוי שבחרנו ומגלגלים בעדינות עד שהציפוי מכסה את הכדור.

מניחים במקרר להתייצבות נוספת עד ההגשה.

הגבינה נשמרת 4 ימים בערך.

 Picture_20170513_115253203
Picture_20170513_115133853s

“גבינת” שקדים

1 כוס (בערך 100 גר’) שקדים טריים מקולפים וטחונים (רצוי לקנות טחונים – זה מקל על העבודה)

1/4 כוס מים (מוסיפים בהדרגה)

1 כף מיץ לימון טרי

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים מס’ דקות, עד שהעיסה הופכת משחתית (אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט), את התערובת מעבירים לחיתול בד, או בד גאזה(אם אין חיתול אפשר להשתמש בשתי שכבות של נייר סופג), מניחים במסננת ואת המסננת מעל קערה. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות.  מוציאים מהמקרר, אוספים כפית מהעיסה ויוצרים כדור בעדינות בעזרת הידיים.

מניחים את הכדור בקערה עם הציפוי שבחרנו ומגלגלים בעדינות עד שהציפוי מכסה את הכדור.

מניחים במקרר להתייצבות נוספת עד ההגשה.

הגבינה נשמרת 4 ימים בערך.

 

ציפויים אפשריים: שמיר קצוץ/זיתים קצוצים/ אגוזים קצוצים/קצח/ פפריקה מעושנת/ זעתר ועוד

Picture_20170513_114821119s

 

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

קדירת קציצות טופו בטטה ברוטב ירקות וחומוס ארומתי

אני בנאדם של תבשילים, אוהבת לזרוק כמה דברים לסיר אחד, לתבל ולקבל תבשיל עשיר ומגוון שכל אחד מהרכיבים מעניק את הצבע, הטעם והערכים שלו לתבשיל כולו. תבשילים כאלה תמיד...

תצוגה מקדימה

קינוח קרם קשיו פירורים פריכים ופירות חגיגי

איזה כיף להכיר אנשים חדשים! לפני כמה שבועות פגשתי ממש במקרה את מירב יצחקי המקסימה מ Veggiez ואחרי שהכרנו קבענו להיפגש ולבשל קצת יחד, מפה לשם יצא סשן קינוחים מטורף. היה לנו כיף לאפות יחד, הכנו...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה