הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 90

עוקבים: 36

החל מיוני 2016

שבועות בפתח ואני כבר מתכננת את שולחן החג שלי. אז הבוקר התייצבתי להכין כדורי גבינה מגניבים במגוון ציפויים. קלים להכנה ונהדרים לאירוח. טבעוני. פרווה. ללא גלוטן.

13/05/2017

שבועות בפתח ואני כבר מתכננת את שולחן החג שלי.

בשנותיי הרבות כצמחונית זה היה החג האהוב עליי: שולחנות עמוסים במאכלי  חלב עשירים ועתירי קלוריות – ממממ…

כשעברתי לטבעונות והבנתי שמוצרי חלב הם כבר לא אופציה עבורי, החלטתי שאני לא מוותרת על ארוחת שבועות משובחת, ואכן בשנים האחרונות, שולחן החג שלנו לא נופל בעושרו ומגוון טעמיו משולחן שבועות של פעם, רק שעכשיו המאכלים שלנו בריאים יותר והכנתם לא פוגעת באף אחד.

אז הבוקר התייצבתי להכין כדורי גבינה מגניבים במגוון ציפויים.

קלים להכנה, נהדרים לאירוח, טבעוניים, פרווה, ללא גלוטן  - פשוט תענוג.

Picture_20170513_115350409s

“גבינת” טופו קרמית

150 גרם טופו קשה (חצי חבילה)

1 כף מיץ לימון, סחוט טרי

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

חותכים את הטופו לקוביות לתוך הבלנדר, מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח, מבלנדרים היטב עד שמתקבל מרקם חלק. טועמים, אם יש צורך מתקנים תיבול.

מעבירים את הגבינה לקערה, ומאחסנים במקרר לשעה לפחות כדי שהעיסה תתקשה ותתיייצב.

מוציאים מהמקרר, אוספים כפית מהעיסה ומגלגלים בעדינות בעזרת הידיים.

מניחים את הכדור בקערה עם הציפוי שבחרנו ומגלגלים בעדינות עד שהציפוי מכסה את הכדור.

מניחים במקרר להתייצבות נוספת עד ההגשה.

הגבינה נשמרת 4 ימים בערך.

 Picture_20170513_115253203
Picture_20170513_115133853s

“גבינת” שקדים

1 כוס (בערך 100 גר’) שקדים טריים מקולפים וטחונים (רצוי לקנות טחונים – זה מקל על העבודה)

1/4 כוס מים (מוסיפים בהדרגה)

1 כף מיץ לימון טרי

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים מס’ דקות, עד שהעיסה הופכת משחתית (אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט), את התערובת מעבירים לחיתול בד, או בד גאזה(אם אין חיתול אפשר להשתמש בשתי שכבות של נייר סופג), מניחים במסננת ואת המסננת מעל קערה. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות.  מוציאים מהמקרר, אוספים כפית מהעיסה ויוצרים כדור בעדינות בעזרת הידיים.

מניחים את הכדור בקערה עם הציפוי שבחרנו ומגלגלים בעדינות עד שהציפוי מכסה את הכדור.

מניחים במקרר להתייצבות נוספת עד ההגשה.

הגבינה נשמרת 4 ימים בערך.

 

ציפויים אפשריים: שמיר קצוץ/זיתים קצוצים/ אגוזים קצוצים/קצח/ פפריקה מעושנת/ זעתר ועוד

Picture_20170513_114821119s

 

אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק :)

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים.

https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

 תודה :)

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פנקייק פצפוצי שוקולד משגע

החופש הגדול עוד כאן, אז הנה מתכון לפנקייקס מעולים שאפשר להכין יחד עם ילדים ולהתענג עליהם בארוחת בוקר כיפיית (או ערב).  פנקייק פצפוצי שוקולד משגע המצרכים לכ -12 פנקייקס קטנים: 1.5  כוסות קמח כוסמין (אפשר גם לבן או חצי לבן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה