הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 111

החל מיוני 2016

פקיילה היא תבשיל טריפוליטאי מסורתי, שמכינים באירועים חגיגיים או לכבוד אורחים חשובים. אז הפשלתי שרוולים וניגשתי להכין את הפקיילה בגרסה שלי: טבעונית ומהירת הכנה – לאלו מאיתנו שחיים במרוץ המטורף של החיים. מוזמנים להצטרף וליהנות ממנה נהדרת מלאה בחלבון וברזל משביעה ומשמחת. ואם מגישים אותה עם אורז זו מנת חלבון מלא.

11/03/2017

פקיילה היא תבשיל טריפוליטאי מסורתי, שמכינים באירועים חגיגיים או לכבוד אורחים חשובים.

חברתי עדי דה ליאון הביאה לי מנת פקיילה שאמא שלה הכינה ואני פשוט התאהבתי: מדובר במנה של שעועית ותרד בבישול ארוך, במתכון המקורי יש גם בשר אבל אמא של עדי הכינה מנה טבעונית וכמובן שגם אני.

20170311_141931s

אז הפשלתי שרוולים והחלטתי לנסות להכין את הפקיילה בגרסה שלי, טבעונית ומהירת הכנה, לאלו מאיתנו שחיים במרוץ המטורף של החיים.

מוזמנים להצטרף וליהנות ממנה נהדרת מלאה בחלבון וברזל משביעה ומשמחת.

ואם מגישים אותה עם אורז זו מנת חלבון מלא.

המצרכים:

1 בצל גדול

1/2 חבילה תרד (רצוי מהסוג עם העלים העבים כמו הניו זילנדי)

2 כוסות שעועית מבושלת מראש – איזה שאוהבים (אני השתמשתי בשעועית שחורת עין-לוביה)

1/3  צרור כוסברה טריה

3 כפות שמן זית

2-3 שיני שום קלופות

2 כפיות פפריקה מתוקה

מלח (בערך כפית)

1 כפית כמון

להכנה:

מחממים את השמן במחבת רחבה, קוצצים את הבצל ומוסיפים למחבת, שוטפים וקוצצים את התרד (אני השתמשתי במעבד מזון כדי לקבל תרד קצוץ דק) ומוסיפים לבצל. נותנים לבצל ולתרד להיטגן יחד, מוסיפים את השעועית המבושלת ואת שיני השום.

מוסיפים מים עד לגובה השעועית, כוסברה קצוצה ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה-שעה על אש נמוכה.

זהו! פשוט נכון?

לאחר כחצי שעה טועמים ומתקנים תיבול.

אם יש צורך מוסיפים מעט מים.

 20170311_142006s

הערה לגבי השעועית: אני תמיד משרה ומבשלת כמות גדולה של קטניות מראש, מחלקת למנות ומקפיאה, כך תמיד יש לי בשלוף קטניות שונות למגוון שימושים ואין צורך לפני כל תבשיל, לתכנן מראש, להשרות ולבשל…

היום יש גם קטניות מבושלות וקפואות שניתן לרכוש בכל סופרמרקט.

את התבשיל הזה מגישים  באופן מסורתי עם קוסקוס, אבל אם יכולים בהחלט להגישו עם אורז לבן (ני השתוללתי היום והגשתי אותו עם פולנטה – יצא פיגוז)

מוזמנים לנסות, ולעדכן אותי איך יצא לכם.

20170311_142025s

 

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים.

https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

חוץ מזה, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק

 תודה :)

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

עוגת "גבינה" פירורים טבעונית מהממת

כשהייתי צמחונית התזונה שלי התבססה על מוצרי חלב וביצים, תמיד נהניתי מפשטידות, פסטות, גבינות מסוגים שונים, כשיצאנו לחופשה והתארחנו במלון, הארוחה האהובה עליי ביותר הייתה ארוחת הבוקר ושבועות היה החג שלי.... כל זה השתנה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה