הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני. מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי איך לבשל טעים ובריא בקלות. סרטוני הדרכה, טיפים ומתכונים נוספים בדף הפייסבוק... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני. מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי איך לבשל טעים ובריא בקלות. סרטוני הדרכה, טיפים ומתכונים נוספים בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מיוני 2016

מה דעתכם על קציצות עגולות ברוטב אדום, כאלו שמניחים על ערימת ספגטי או תלולית של פירה? הנה מתכון קל להכנת קציצות בצ’יק צ’ק, הן מלאות בחלבון ונטרפו בשניות.

07/03/2017

פתאום באמצע השבוע נורא התחשק לי לפנק את הילדים (ואת עצמי) בקציצות ברוטב אדום, כאלו שמניחים על ערימת ספגטי או תלולית של פירה….

Picture_20170306_205953696

במקרר היה לי גוש סייטן (הסייטן הוא גוש חלבון גולמי שעשוי מחיטה ואפשר להשתמש בו למגוון מנות דמויות בשר או עוף, יש להשיגו במקפיאים בצורה גולמית או במקררים כשהו מתובל וחתוך – כדאי לכם לנסות), חצי סלסלת פטריות שמפיניון ושעועית שחורת עין (לוביה) מבושלת שרק חיכתה לרעיון יצירתי…

אז הכנסתי לבלנדר: 

  • 1/2 גוש סייטן טבעי
  • 1 בצל בינוני
  • 1.5 כוסות שעועית מבושלת (איזה שיש לכם, זה לא ממש משנה)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה תבלין לקציצות (או בהרט, או ראס אל חנות)
  • 3/4 כוס שיבולת שועל (קוואקר) – לא משנה מאיזה סוג

 

איך מכינים:

הכנסתי את כל הרכיבים למעבד המזון עם סכין הקיצוץ וריסקתי הכול יחד לתערובת קצוצה היטב אבל לא חלקה כמו קרם.

לקחתי מעט מהתערובת, בערך כף וגילגלתי לכדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג או אפילו פחות.

הנחתי את הכדורונים בתבנית אפיה על נייר אפיה וליטפתי אותם קצת בשמן זית בעזרת מברשת.

אפיתי בחום של 180 מעלות כחצי שעה מצד אחד ועוד 10 דקות מהצד השני.

הכדורים צריכים להיות יבשים כדי שלא יתפרקו בתוך הרוטב.

 

לרוטב:

  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל חריף קטן
  • 1/2 סלסלת פטריות (לא חובה)
  • 3-4 עגבניות בשלות קצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות 400 גר’
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית מלח
  • חצי כפית סוכר (לאזן את חמיצות העגבניות)
  • שמן זית
  • מים – בערך 2 כוסות

Picture_20170307_094328379

איך מכינים את הרוטב:

מחממים שמן זית בסיר רחב, מניחים את השום, הפלפל החריף והפטריות, נותנים להם להתפצפץ בשמן כמה שניות, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב עד שנוצרת משחה סמיכה, מזלפים בהדרגה כשליש כוס מים ומערבבים ליצירת רוטב אחיד.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות, וכוס מים נוספת, מתבלים במלח וסוכר ומחכים שהרוטב ירתח.

טועמים ומתקנים טעמים (אם חמוץ מוסיפים טיפה סוכר) במידת הצורך מוסיפים עוד מים.

 

איך מחברים:

לאחר שהרוטב מוכן מכבים את האש ומניחים בזהירות את הקציצות הקרות (!) בתוך הרוטב.

הופכים אותן כך שיטבלו מכל הכיוונים ברוטב ומגישים מיד עם קערת ספגטי ענקית או פירה ריחני (כן, כן, אפשר גם עם אורז או קינואה…)

2 הערות חשובות:

  • הקציצות לא מתבשלות בתוך הרוטב! הן צריכות להיות יבשות וקרות כשהן נכנסות לרוטב, כדי לצמצם את ספיגת הנוזלים, אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות.
  • אם נשארו קציצות בתוך הרוטב אפשר לחמם חימום קל מאד ולהגיש מיד.

תיהנו!!

Picture_20170306_205953696

 

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים.

https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

חוץ מזה, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק

 תודה :)

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

מקושקשת טבעונית מעלפת - או: למה לא חייבים ביצים לארוחת הבוקר

כשעוברים לטבעונות פתאום יש איזה חור בתפריט והמון סימני שאלה; אז מה אוכלים למנה עיקרית? מה אפשר למרוח בכריך? ומה לעזאזל אוכלים טבעונים בארוחת הבוקר? ואחרי כל השאלות הללו, לאט לאט מתחילים הדברים להתבהר ומגלים שהתפריט...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קציצות טופו ברוטב רוזה קוקוס קרמי

אני כל הזמן מנסה ומאלתרת במטבח, לפעמים יוצא תבשיל נהדר ולפעמים - לא משהו. הפעם מהנסיון החדש, התקבלה מנה יפייפיה וטעימה בטירוף שלא יכולתי להפסיק לנשנש. הקציצות האלו נולדו ביום חורפי אחד, בעצם כשילוב של שני מתכונים אחרים...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה