הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 79

עוקבים: 33

החל מיוני 2016

גם אם עד עכשיו נאבקתם עם בצקים פריכים ולא הצלחתם להנדס אזני המן מדוגמות, הנה מתכון קל ופשוט לאזני המן טבעוניות וטעימות עם שלושה מילויים מגניבים שירגשו וישמחו את הילדים וגם את המבוגרים. חג שמח!

05/03/2017

אז פורים בפתח וכל ההורים במתח…

טירוף הענק והגמד בעיצומו, ומה נכניס למשלוח המנות? ומה עדיף אזני המן קנויות או מוכנות בבית?

אז בעיקרון אני מעדיפה להכין בבית (אם יש זמן), ראשית, אנחנו יודעים מה יש בפנים ויכולים להמנע מכל מיני חומרי שימור ומשפרי טעם למינהם, שנית, זו פעילות נחמדה שאפשר לשתף בה את הילדים (אפילו בן ה 13 התנדב לקפל כמה אזניים בחדווה)

בקיצור – פעילות תרפויטית עם עצמנו  או עם הילדים ובסופה יש לנו מאפים טעימים במגוון מילויים לנשנש ולהתפנק עם הקפה (או התה).

אז שנתחיל?

 Picture_20170304_180140618s

לבצק:

1 קילו קמח כוסמין או לבן

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות חלב סויה או כל חלב צמחי אחר שאוהבים (או מיץ תפוזים)

1.5 כוסות שמן (אם רוצים בצק פריך במיוחד מוסיפים עוד חצי כוס שמן)

3 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

לעבודה

מערבבים את כל חומרי הבצק  יחד, עד לקבלת בצק אחיד, שימו לב מדובר בפעולה ממש קצרה, לא לשים את הבצק, מערבבים טיפה עד לקבלת גוש אחיד וזהו.

יוצרים 6-8 עיגולים, מניחים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומאשפזים במקרר לחצי שעה לפחות.

חשוב לעבוד עם בצק קר.

לאחר הקירור, מוציאים מהמקרר, כל פעם 2 עיגולים, מגלגלים טיפה עם הידיים ליצירת גוש מאורך ואז מרדדים עם מארוך ליצירת מלבן דק.

באמצעות כוס בינונית יוצרים עיגולים ובמרכז כל עיגול מניחים כחצי כפית מהמלית.

Picture_20170305_084637873s

מצמידים שני צדדים של העיגול אחד לשני עד המרכז, מהדקים אותם יחד ואז מצמידים את הצד השלישי אליהם.

את הבצק הנותר, מסביב לעיגולים שקרצנו, אוספים לגוש חדש, יוצרים עיגול ומרדדים מחדש.

מלית שוקולד אגוזים

1 כוס אגוזי לוז לא קלויים (רצוי קלופים)

3 כפות אבקת קקאו

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

רבע כוס שמן קנולה/שמן ענבים/שמן קוקוס

משרים את האגוזים כחצי שעה במים רותחים, מסננים ומעבירים את כל הרכיבים לבלנדר, טוחנים עד לקבלת ממרח חלק, טועמים ומתקנים טעמים. ניתן גם להשתמש בבלנדר מוט.

מלית מרמלדת תפוחים ואגסים

תפוח עץ קצוץ לקוביות קטנות

אגס קצוץ לקוביות קטנות

1/2 כפית קינמון

1-2 כפות סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)

2 כפות מים

מערבבים את כל הרכיבים ומבשלים יחד כמה דקות עד שהסוכר מתקרמל והפירות מבושלים (אפשר גם כמה דקות במיקרו, במקרה כזה, לוותר על המים). מצננים מעט.

מניחים חצי כפית מהמרמלדה במרכז כל עיגול וסוגרים את האזניים.

מלית תמרים ואגוזים

תמרים בואקום/ממרח תמרים

אגוזים קצוצים (אופציה)

קוקוס טחון (אופציה)

מניחים גוש קטן של תמרים בואקום, או חצי כפית ממרח תמרים במרכז כל עיגול בצק, מניחים מעל קצת אגוזים קצוצים או קוקוס טחון וסוגרים את האזניים.

 Picture_20170305_084837575s

אופים:

אופים ב 180 מעלות כ-20-25 דקות. שימו לב לא לאפות יותר מידי כי אז האזניים מתייבשות. הן צריכות ממש להתחיל להשחים אבל עדיין להיות בהירות.

מוציאים מהתנור ומניחים על השיש להתקרר.

אם אוהבים מפזרים אבקת סוכר (אני אוהבת J )

מאפסנים בקופסא אטומה ומתענגים עם כוס קפה או חליטת צמחים טובה.

בתיאבון וחג שמח.

 

 

Picture_20170304_180503234s

אם נהניתם ואתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכםאתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (אפשרי במחשבים בלבד) ולהיות הראשונים לקבל מתכונים חדשים

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים.

https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

חוץ מזה, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק

 תודה :)

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

נדיבות, זה שם הסיפור - או לחמה בעג'ון בגרסה טבעונית משגעת

נדיבות. כפי שאתם כבר יודעים, סבתא שלי, הייתה בשלנית בחסד. היה לה מטבח קטנטן שבו היא אפתה, בישלה ורקחה מאכלים מופלאים שלמדה מאמא שלה וגם מהשכנות. ואנחנו, הנכדים נהננו תמיד כשהגענו אליה מתבשילים ומאפים מעולים בלי ממש לדעת...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה