הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 119

החל מיוני 2016

סבתא שלי הייתה בשלנית בחסד, היא נולדה במצריים, אבל ההורים שלה הגיעו מסוריה, והשכנות שלה הגיעו ממרוקו, טוניס ואלג’יר וסבתא שלי בישלה ממגוון מטעמי המזרח התיכון וצפון אפריקה בלי להפלות אף עדה ותמיד הגישה אוכל מעולה בנדיבות רבה. ואנחנו, הנכדים נהננו תמיד כשהגענו אליה מתבשילים ומאפים מעולים בלי ממש לדעת שמקורם בעצם בעדות ותרבויות אחרות שהיא אספה בכשרון רב מכל עבר ושילבה במטבח שלה בטבעיות.

21/01/2017

נדיבות.
כפי שאתם כבר יודעים, סבתא שלי, הייתה בשלנית בחסד.
היה לה מטבח קטנטן שבו היא אפתה, בישלה ורקחה מאכלים מופלאים שלמדה מאמא שלה וגם מהשכנות.
ואנחנו, הנכדים נהננו תמיד כשהגענו אליה מתבשילים ומאפים מעולים בלי ממש לדעת שמקורם בעצם בעדות ותרבויות אחרות ושסבתא שלי בכשרון רב אספה שיטות ומתכונים מכל עבר ושילבה במטבח שלה את כל המאכלים המדהימים מבית אמה וגם מכל שכנותיה.
סבתא שלי נולדה במצריים, אבל ההורים שלה הגיעו מסוריה, והשכנות שלה הגיעו ממרוקו, טוניס ואלג’יר וסבתא שלי בישלה ממגוון מטעמי המזרח התיכון וצפון אפריקה בלי להפלות אף עדה ותמיד הגישה אוכל מעולה בנדיבות רבה.
לרגל פרוייקט מיוחד למען הפליטים מסוריה אני מציגה כאן מתכון לאחת המנות האהובות ביותר שסבתא שלי הייתה מכינה: לחמה בעג’ון.
20170121_184525s
הפרוייקט: מטבח ללא גבולות – אנשי אוכל ישראלים חברו יחד למיזם קולינרי-הומני-התנדבותי שמטרתו סיוע לפליטים סורים. במשך שבועיים (31-16 בינואר) יועברו הכנסות של מנה בהשראת המטבח הסורי – או מנת דגל מתפריטן של מסעדות, בתי קפה, ברים וחנויות יין ברחבי הארץ – לקרן כראם. קרן כראם, שפירוש שמה הוא “נדיבות” בשפה הערבית, מסייעת לילדים, לנשים ולעקורים, הקבוצות המוחלשות ביותר באסון ההומניטרי המתחולל סמוך אלינו. הקרן, ארגון ללא מטרות רווח, נבחרה בקפידה על מנת להבטיח שהכנסות המיזם יגיעו ישירות לידי הנזקקים. אתר הקרן:https://www.karamfoundation.org/ למעלה משלושים מסעדות ובתי אוכל ברחבי הארץ כבר הצטרפו ליוזמה, בין המסעדות והגופים המשתתפים: השף ישראל אהרוני (עם סדנת בישול פרטית); אדום; אואזיס; אוזריה; אונזה; בוזה; ברוט; גדרה 26; ג’יאקונדה; דא דא ודא; דוק; דיאנה; האנוי; הבסטה; הדסון; חוות צוק; לבן; מאייר; משיה; משק עפאים; סבידה; קזינו זה פריז; רולא; תיתה; ;M25ועוד. רשימת המסעדות והמנות תתעדכן באופן סדיר בעמוד הפייסבוק “מטבח ללא גבולות Kitchen without borders” - goo.gl/Dr3s6H
סבתא שלי הייתה מכינה את המאפה המדהים הזה בגרסה בשרית, וכשאני הפכתי לצמחונית בגיל 12 היא הסבה חלק מהמנות המקוריות והמוכרות שלה למנות צמחוניות במיוחד בשבילי.
אז הפעם לכבוד סבתא שלי ובמסגרת הפרוייקט למען הפליטים הסורים אני מציגה מתכון של לחמה בעג’ון בגרסה טבעונית:
המצרכים לכ-12 יח’
לבצק
1 קילו  קמח כוסמין (אפשר גם לבן או חצי מלא חצי לבן)
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 שקית שמרים יבשים/ שמרית
1/3 כוס שמן זית
כ 2 כוסות מים
.1.5 כפות מלח
למלית
1 כוס עדשים שחורות/ירוקות מבושלות
1 סלסלת פטריות מסוגים שונים
1 בצל -  קצוץ דק
2 עגבניות - מקולפות וקצוצות דק.
1 כפית רכז רימונים
חופן צנוברים
1/2 צרור פטרוזיליה  קצוצה.
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
1/2 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית שטוחה תבלין לקציצות/בהרט
קורט כמון טחון

לעבודה:

מערבבים את כל מצרכי הבצק יחד (מלבד המלח) ולשים מעט, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך ואחיד (כ 10 דקות). מניחים בקערה מכוסה לתפיחה של כשעה. לאחר התפיחה חובטים בבצק להוצאת האוויר ומניחים לתפיחה נוספת למשך כחצי שעה . בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל והפטריות, מערבבים עם עדשים, מרסקים מעט יחד בעזרת מזלג, מוסיפים תבלינים, עגבניות, פטרוזיליה וצנוברים, טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים את הבצק לכדורים. כל כדור מרדדים לעיגול (כמו פיתה) אם רוצים, אפשר להגביה מעט את השוליים. על כל פיתה מניחים 3-2 כפות  מתערובת העדשים והפטריות, משטחים  ובשוליים מורחים מעט שמן זית .

20170121_181143s

מחממים את התנור ל- 190 מעלות, מניחים את הלחמה בעג’ון לתפיחה נוספת בתבנית לכ- 20 דקות ומכניסים לאפייה בתנור למשך כ- 20 דקות. מוציאים מהתנור, אוכלים מיד ומרגישים כאילו אתם בחופשה על גדות הנילוס (או לפחות שחקנים בסרט ערבית…)

20170121_184551

אם נהניתם ואתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכםאתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (אפשרי במחשבים בלבד) ולהיות הראשונים לקבל מתכונים חדשים

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים.

https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

חוץ מזה, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק

 תודה :)

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה