הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 119

החל מיוני 2016

והפעם פוסט עם מגוון שיטות לגלגול, מילוי וקיפול של מאפים אישיים מקסימים או כאלה שמגישים למרכז השולחן וסוחטים קריאות התלהבות והמהומי הנאה. נסו אותן וספרו מה אהבתם.

30/12/2016

אמנם אני לא אופה הרבה, יותר טיפוס של בישולים אבל חברתי נעמי גרשברג הכירה לי את  דף הפיסבוק של Catalog Retete ואני שמחה לחלוק אתכם חלק מהשיטות לקיפולים, גלגולים ועיטופי בצק שמצאתי שם.

נסו אותן וספרו מה אהבתם.

facebook_1483124955534

את השמש המקסימה הזו הכנתי פעמים רבות בסדנאות הבישול שאני מקיימת והיא תמיד מתקבלת  בהתלהבות, מדובר במאפה מבצק פריך, ממולא בירקות, גבינות, ממרחי קטניות או כל מה שאוהבים ותמיד נראה מרשים במיוחד.

לדוגמא, מלית של תרד ו”ריקוטה” טופו

חבילת טופו קשה(300 גר)

חצי חבילה תרד (יש לשטוף ולנער מעודפי מים)

שמן זית

מלח

איך מכינים:

מכניסים את הטופו לבלנדר ומעבדים, תוך כדי עבודה מוסיפים בהדרגה כחצי כפית מלח וכ 3 כפות שמן זית.

כשנוצר מרקם גבינתי (אל דאגה, זה יקרה) טועמים ומתקנים תיבול.

 

 facebook_1483124811011

הנה שיטה נהדרת להכנת מאפים אישיים מתוקים או מלוחים. אפשר להשתמש בבצק שמרים, פריך או עלים, כרצונכם ולמלא במלית של “גבינה” ותרד, או בטטה או כל מלית אחרת שאתם אוהבים.

לדוגמא, מלית האגוזים והעגבניות המיובשות הזו:

כוס אגוזי מלך לא קלויים ולא מומלחים

שן שום קלופה

1/2 כפית לימון

2-3 עגבניות מיובשות מושרות בשמן

1/4 כוס מים

 

איך מכינים:

משרים את האגוזים במים לשעתיים לפחות, מסננים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות, שום ומים ומעבדים עד לקבלת ממרח חלק. למי שאין מעבד מזון ניתן להשתמש בבלנדר מוט, זה לוקח טיפה זמן אבל בסוף מצליח.

אפשר לגוון ובמקום העגבניות להוסיף עשבי תיבול או זיתים.

 

 @@@@@

 facebook_1483124868757

כאן דוגמא לפרחי בצק מקסימים במלית מתוקה (אפשר מלית של קרם קשיו וקוקוס, או קרם וניל או תפוחים) מפזרים אבקת סוכר ומגישים פרחים טעימים ומקסימים.

למלית קרם קשיו וקוקוס

כוס אגוזי קשיו לא קלויים ולא מלוחים, מושרים מראש

חבילת טופו משי רך (יש 3 דרגות קושי בטופו הרך, רצוי כאן להשתמש בדרגה הקשה ביותר FIRM למרות שההבדלים לא גדולים)

פחית קרם קוקוס 400 מ”ל (17% שומן לפחות)

50 גרם קורנפלור

מיץ מלימון שלם

גרידת לימון מלימון שלם

1.5כפיות תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

מרסקים את הקשיו היטב בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים בהדרגה מעט מקרם הקוקוס כדי לסייע לריסוק, עד שמקבלים ממרח חלק, מוסיפים את שאר הרכיבים, טועמים ומתקנים טעמים.

 

@@@@@@

 

עוד דוגמא לעוגיות ממולאות יפיפיות במלית תפוחים, אגסים, או תאנים, מגלגלים, אופים , מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

אפשר להשתמש בבצק פריך או עלים.

facebook_1483124922251

 

@@@@@@

הנה עוד דוגמא למאפה חגיגי שמוגש למרכז השולחן ומאד מרשים.

אם משתמשים בבצק שמרים, השושנים תופחות ומתנפחות ומתקבל מאפה חגיגי ומרשים. במלית של קינמון וסוכר חום או שוקולד זה בכלל שיחוק.

facebook_1483125056236

 

 @@@@@@@

הנה רעיון למאפי פיצה אישיים שמכינים בצ’יק צ’ק ובלי הרבה מידי עבודה, מרדדים בצק שמרים לעיגול, מסדרים במרחקים שווים ערמות קטנות של רוטב, פסטו, או תרד וגבינה מגורדת (יש גבינות צהובות טבעוניות נהדרות להשיג בסופרים ובחנויות הטבע), מכסים בעיגול בצק נוסף, וקורצים עיגולים בעזרת כוס. אל תשכחו להצמיד את השוליים כדי שהמלית לא תברח החוצה, אופים ומגישים.facebook_1483125109439

@@@@@@

את הקיפול הזה אני אוהבת במיוחד, פשוט מחלקים את מלבן הבצק ל-3 חלקים, מניחים את המלית במרכז, חורצים פסים בשני החלקים החיצוניים ומקפלים כל פעם פס אחד מעל המלית. אני אוהבת להשתמש כאן בבצק פריך, והמלית משתנה לפי החשק: תערובת של פטריות מטוגנות ועדשים או תפוחים וקינמון – פשוט שחקו עם זה.

facebook_1483125626137

עוד תמונות תוכלו למצוא כאן בקישור הזה

 

אם נהניתם מהרעיונות ואתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם, אתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (במחשבים בלבד) ולהיות הראשונים לקבל מתכונים חדשים. 

 בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים.

https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

 

חוץ מזה, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק

 תודה :)

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה