הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מיוני 2016

סבתא שלי הייתה בשלנית משובחת ותמיד אהבה לקנות את המצרכים המשובחים ביותר, וכשהייתי באה לבקר הייתה נהנית לשלוף מהמקרר מטעמים ולפנק אותי. אחד מהמטעמים שהיא התרגשה לקנות היה דואה שזו תערובת תבלינים עם ריח משגע, מפזרים אותה על לחם עם פרוסה עבה של גבינה צפתית או בולגרית ונהנים מכל ביס.

25/11/2016

כשסבתא שלי,  עליה השלום, נולדה, היא קיבלה את השם ג’וזפין, החברים והמשפחה קראו לה בחיבה פיפי ,וכשהגיעה לארץ, הפקיד בשדה התעופה  נתן לה את השם יוספה וכך היא נדה לאורך כל שנותיה בארץ, פיפי בפי המשפחה והחברים, ג’וזפין בפי מכרים רחוקים, ויוספה במסמכים הרשמיים.

אז סבתא פיפי הייתה בשלנית בחסד, כל דבר שהוציאה תחת ידיה היה פשוט מעולה. היא בישלה אוכל בייתי, במטבח קטנטן שאני היום לא הייתי מצליחה לעבוד בו, והוציאה תחת ידיה מטעמים. ממנה למדתי את אהבת הבישול ועד היום אני שומרת חלק מכלי המטבח שלה, נזכרת בה כשאני מבשלת ומשתמשת בהם ומזכירה אותה בסדנת התבשילים הביתיים שאני מעבירה.

סבתא שלי הייתה בשלנית משובחת ותמיד אהבה לקנות את המצרכים המשובחים ביותר, וכשהייתי באה לבקר הייתה נהנית לשלוף מהמקרר מטעמים ולפנק אותי. אחד מהמטעמים שהיא התרגשה לקנות היי דואה שזו תערובת תבלינים עם ריח משגע, מפזרים אותה על לחם עם פרוסה עבה של גבינה צפתית או בולגרית  ונהנים מכל ביס.

כשסבתא שלי הייתה משיגה דואה, היא הייתה מספרת בהתרגשות כממתיקת סוד: “קניתי דואה” ופורסת לי פרוסה עבה של לחם לבן טרי, מניחה עליו פרוסה של גבינה ומפזרת בנדיבות דואה, ואני הייתי נועצת שיניים, נזהרת שהדואה לא תתפזר לכל עבר, עוצמת עיניים ומתענגת.

ולמה רציתי לספר על סבתא פיפי? כי השבוע גיליתי לא רחוק מהבית  חנות קטנה ומטריפה לתבלינים, קטניות, אגוזים ועוד ועוד ועוד חומרי גלם ומצרכים שהיא חלומו של כל בשלן מקצוען או חובב.

במרכז המסחרי ישפרו סנטר שבפאתי מודיעין נפתחה חנות המפעל של תבליני “נעמה” והביקור בה הוא חוויה בפני עצמה. מדובר בחברה קטנה ומשפחתית שהוקמה בשנת 1963 על-ידי נעמה עובדיה  והחלה בחנות קטנה בשוק התקווה. החברה התרחבה עם השנים והיא מתמחה בייצור ושיווק תבלינים טריים, פיצוחים,  פירות יבשים קטניות ועוד. בנוסף מתמחים בחברה בהכנה של תערובות תבלינים מיוחדות למסעדות ולמטבח הביתי העשויות מתבלינים משובחים הנטחנים במפעל הביתי של החברה.

לאחרונה העתיקה החברה את מפעלה למודיעין ופתחה בסמוך למפעל חנות רחבת ידיים ומלאה מכל טוב. פגשתי את לימור, בת המשפחה שנהנתה לעשות לי סיור מודרך, לספר לי על המשפחה ולהראות לי בגאווה את המבחר האדיר של תבלינים, פירות יבשים, קטניות, אגוזים ועוד ועוד ועוד

נעמה (1) נעמהr (3) נעמה (2)

ואני, שרק נכנסתי לקנות תבלין לשווארמה (מתכון בהמשך) אספתי לעגלה בהתלהבות עוד ועוד מוצרים, טחינה, ותבלינים ושקדים ועוד ועוד… ואז בקצה השולחן הארוך ארוך המלא בתבלינים פתאום גיליתי את מה שלא ראיתי כבר שנים – דואה!  והלב שלי קפץ, קצת משמחה והתרגשות וקצת מתחושת החמצה כי בעצם לא היה לי בשביל מי לקנות את הדואה.

חשוב לומר: הגעתי לחנות בהמלצת חברה כדי לרכוש תבלינים. עבור כל המוצרים שרכשתי שילמתי מחיר מלא.

ועכשיו למתכון (הרי נכנסתי לקנות תבלין לשווארמה)

מצרכים:

1 כוס נתחי סויה יבשים (בחנויות הטבע או אצל המשווקים)

הרבה מים לבישול

3-4 עלי דפנה

1 בצל קטן קלוף (לבישול הסויה)

1-2 גבעול סלרי עם עלים

2 סלסלות פטריות שמפיניון ופורטובלו

1 בצל גדול פרוס

תבלין לשווארמה

אין כמויות מדוייקות, בעיקרון כמות הפטריות צריכה להיות דומה לכמות נתחי הסויה המבושלים, ואפשר לשחק עם זה.

 

לעבודה:

20161117_140522

מבשלים את נתחי הסויה בהרבה מים רותחים, מוסיפים למים, בצל קטן, גבעול סלרי, כמה עלי דפנה וכף מלח ונותנים לנתחים לספוג את הנוזלים ולהתנפח. מבשלים כ 15 דקות, מסננים ומועכים מעט להפתר מנוזלים מיותרים

20161117_143257

בנתיים פורסים בצל ופטריות.

מחממים מחבת כבדה ומוסיפים מעט שמן זית, מוסיפים למחבת החמה נתחי הסויה ומקפיצים עד שמשחימים מעט, מוסיפים את הפטריות והבצל, מקפיצים במשך כמה דקות, מוסיפים כחצי כפית תבלין לשווארמה וחצי כפית מלח, אם התערובת יבשה ונדבקת למחבת מוסיפים מעט מים וממשיכים לערבב.

המטרה היא לצרוב את הפטריות הבצל והנתחים ולאפשר להם לספוג את הטעמים.

מסירים מהאש ומגישים

בפיתה או לאפה עם טחינה טובה וסלט.

IMG_20181112_190134s

פשוט וקל. בתיאבון

20161117_150315 (1)IMG-20161126-WA0022

רגע רגע, יש לי משהו חשוב לספר:

לאחרונה פיתחתי קורס בישול בריא:

הקורס מיועד לכל מי שמעוניין לעשות שינוי תזונתי, לבשל בריא, להכיר חומרי גלם חדשים, ללמוד כיצד להתארגן במטבח, ולהרחיב את יכולותיו לבשל אוכל בריא, מזין ומגוון. כל הסדנאות מבוססות על בישול טבעוני.

 בקורס נלמד יחד לבשל אוכל מגוון בריא וטעים, נשתמש במגוון חומרי גלם טריים, עשבי תיבול, ירקות, קטניות ודגנים. בכל שלב בקורס נתמקד בתחום שונה ונלמד מגוון מתכונים ושיטות להתארגנות נכונה ובישול בריא.

תכנית המפגשים:

1. מתכוני סתיו וחורף
2. פיוז’ן אסיאתי
3. המטבח האיטלקי
4. תבשילים ביתיים בריאים
5. אוכל רחוב בריא
6. ארוחות בוקר בריאות
7.מרקים וקדרות
8. בישול ערבי טבעוני ובריא
9. טאפסים ומנות לאירוח
10. קציצות ולביבות
11. מנות בריאות שילדים אוהבים
12. פשטידות ומאפים

הקורס גם מוכר לשבתון ותכנית מפורטת יותר ניתן לקבל בפרטי.

קורס מלא בן 12 מפגשים בעלות מוזלת של 1,700 ש”ח
חצי קורס (6 מפגשים) 1,000 ש”ח
סדנא בודדת (על בסיס מקום פנוי) 200 ש”ח

הקורס מתקיים בבייתי במודיעין.

מספר המקומות מוגבל.

 עוד פרטים על הקורס והסדנאות אפשר לראות בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח
לשאלות נוספות והרשמה אתם מוזמנים להשאיר לי הודעה כאן או בדף הפייסבוק
לסרטוני מתכונים נוספים הצטרפו לערוץ היוטיוב שלי בישול טבעוני שמח

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

עוגת "גבינה" פירורים טבעונית מהממת

כשהייתי צמחונית התזונה שלי התבססה על מוצרי חלב וביצים, תמיד נהניתי מפשטידות, פסטות, גבינות מסוגים שונים, כשיצאנו לחופשה והתארחנו במלון, הארוחה האהובה עליי ביותר הייתה ארוחת הבוקר ושבועות היה החג שלי.... כל זה השתנה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה