הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 106

החל מיוני 2016

יש אנשים שלא אוהבים  מרקים מרוסקים, זה מזכיר להם אוכל של תינוקות – וזה נכון, לפעמים, אם לא יודעים בדיוק איך להכין.

אז היום הכנתי מרק קרם כתום במרקם מדוייק שמתאים בדיוק לימים סגריריים, אפשר להכין בקלי קלות בלי הרבה הכנות ולהרגיש שיושבים במסעדה בדרום צרפת.

20161105_132038 -s

הסוד הוא במידת הריסוק ובסמיכות המרק,  והפעם נפתור אחת ולתמיד את הקו הדק הזה שבין אוכל לתינוקות לבין מרק קרמי אלגנטי.

וצירפתי בסוף גם סרטון למי שאוהב לראות איך אני עושה זאת בדיוק.

20161105_105711_Dualאז מה צריך (ל 6-8 מנות):

חתיכת דלעת יפה

2-3 גזרים

1 בצל גדול

1 כוס עדשים כתומות שטופות

כ 1/2 כוס קרם קוקוס

2 כפיות אבקת קארי

1 -2 כפיות מלח (מתחילים עם אחת וטועמים)

כוסברה קצוצה להגשה

אפשר בהחלט לשחק עם הכמויות.

20161105_110732_s

לעבודה:

חותכים את הבצל לרבעים, את הדלעת לחתיכות בגודל דומה, מניחים בסיר ומוסיפים, גזרים ועדשים שטופות ומסוננות.

מוסיפים מים רותחים בגובה כפול מגובה הירקות, מוסיפים מלח וקארי, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים לגמרי והעדשים נמסות.

בעזרת בלנדר מוט מרסקים את כל הירקות עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין, וכאן הסוד בקבלת מרק קרמי ולא מרק לתינוקות: צריך לרסק עד למרקם חלק ובמידת הצורך לדלל במים, אנחנו רוצים מרקם חלק ומידת סמיכות דומה לשמנת, או קצת יותר סמיכה.

לאחר שקיבלנו מרק חלק מוסיפים את קרם הקוקוס. אם אתם שומרים על המשקל תסתפקו בחצי כוס, אם ניחנתם בגנטיקה מעוררת קנאה של רזים תוכלו להשתולל עם כוס שלמה.

המרק הנהדר הזה מאד משביע וטעים וגם עומד בסטנדרטים של שומרי משקל: 1 נקודה למנה (בגרסה עם 1/2 כוס קרם הקוקוס)

בהגשה מוסיפים לצלחת כוסברה קצוצה (אם אתם לא אוהבים לא נורא)

זהו. המרק מוכן. קלי קלות, אמרתי לכם.

רוצים לראות איך אני מכינה את המרק הזה ב-ד-י-ו-ק?

הנה זה כאן בסרטון

אבל רגע רגע, לפני שאתם עוברים לסרטון יש לי משהו חשוב לספר:

בשבוע הבא יחל קורס בישול בריא:
בקורס נלמד יחד לבשל אוכל מגוון בריא וטעים, נשתמש במגוון חומרי גלם טריים, עשבי תיבול, ירקות, קטניות ודגנים. בכל שלב בקורס נתמקד בתחום שונה ונלמד מגוון מתכונים ושיטות להתארגנות נכונה ובישול בריא.

למי מיועד הקורס:

לכל מי שמעוניין לעשות שינוי תזונתי, לבשל בריא, להכיר חומרי גלם חדשים, ללמוד כיצד להתארגן במטבח, ולהרחיב את יכולותיו לבשל אוכל בריא, מזין ומגוון.
כל הסדנאות מבוססות על בישול טבעוני.

תכנית המפגשים:
1. מתכוני סתיו וחורף 24/11/16
2. פיוז’ן אסיאתי 9/12/16
3. המטבח האיטלקי 22/12/16
4. תבשילים ביתיים בריאים 6/1/17
5. אוכל רחוב בריא 19/1/17
6. ארוחות בוקר בריאות 3/2/17
7.מרקים וקדרות 16/2/17
8. בישול ערבי טבעוני ובריא 3/3/17
9. טאפסים ומנות לאירוח 16/3/17
10. קציצות ולביבות 31/3/17
11. מנות בריאות שילדים אוהבים 20/4/17
12. פשטידות ומאפים 5/5/17

הקורס גם מוכר לשבתון ותכנית מפורטת יותר ניתן לקבל בפרטי.

קורס מלא בן 12 מפגשים בעלות מוזלת של 1,700 ש”ח
חצי קורס (6 מפגשים) 1,000 ש”ח
סדנא בודדת (על בסיס מקום פנוי) 200 ש”ח

הקורס מתקיים בבייתי במודיעין.

מספר המקומות מוגבל.

 עוד פרטים על הקורס והסדנאות אפשר לראות בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח
לשאלות נוספות והרשמה אתם מוזמנים להשאיר לי הודעה כאן או בדף הפייסבוק
לסרטוני מתכונים נוספים הצטרפו לערוץ היוטיוב שלי בישול טבעוני שמח

20161105_132013s

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

ביקור הגברת - ביקורת מסעדות: קפה ציונה - פינה קטנה של רוגע

השבוע מצאנו את עצמנו בנס ציונה. המתבגר היה אצל סבתא, וסבתא נסעה להופעה בראשל"צ אז נפגשנו באמצע הדרך לאסוף אותו, ומכיוון שכבר היה ערב, ויום רביעי אז המקרר כבר ריק... זו סיבה מצויינת לחפש מקום לאכול באזור. נזכרתי שכבר שמעתי...

תצוגה מקדימה

טראפלס שוקולד טחינה משגעים

טחינה היא אחד מחומרי הגלם האהובים על טבעונים, לא יודעת ממש להסביר למה, אולי בגלל שהיא מתאימה כמעט לכל תבשיל, או בגלל שהיא משמשת לחיבור בין מרכיבים (כמו קציצות), או פשוט אולי בגלל שהיא משדרת חיבור לבסיס, לאדמה,...

תצוגה מקדימה

ארוחה לסופשבוע חורפי נוסף

קר וסוער בחוץ אבל בלב חם ונעים. סוף השבוע כבר כאן והנה ההצעה שלי לתפריט מחמם ומנחם לסוף השבוע. מוזמנים לצלם את מה שהכנתם ולשתף אותי. קלצונה עם גבינת קשיו וירקות ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה