הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 70

עוקבים: 31

החל מיוני 2016

יש אנשים שלא אוהבים  מרקים מרוסקים, זה מזכיר להם אוכל של תינוקות – וזה נכון, לפעמים, אם לא יודעים בדיוק איך להכין.

אז היום הכנתי מרק קרם כתום במרקם מדוייק שמתאים בדיוק לימים סגריריים, אפשר להכין בקלי קלות בלי הרבה הכנות ולהרגיש שיושבים במסעדה בדרום צרפת.

20161105_132038 -s

הסוד הוא במידת הריסוק ובסמיכות המרק,  והפעם נפתור אחת ולתמיד את הקו הדק הזה שבין אוכל לתינוקות לבין מרק קרמי אלגנטי.

וצירפתי בסוף גם סרטון למי שאוהב לראות איך אני עושה זאת בדיוק.

20161105_105711_Dualאז מה צריך (ל 6-8 מנות):

חתיכת דלעת יפה

2-3 גזרים

1 בצל גדול

1 כוס עדשים כתומות שטופות

כ 1/2 כוס קרם קוקוס

2 כפיות אבקת קארי

1 -2 כפיות מלח (מתחילים עם אחת וטועמים)

כוסברה קצוצה להגשה

אפשר בהחלט לשחק עם הכמויות.

20161105_110732_s

לעבודה:

חותכים את הבצל לרבעים, את הדלעת לחתיכות בגודל דומה, מניחים בסיר ומוסיפים, גזרים ועדשים שטופות ומסוננות.

מוסיפים מים רותחים בגובה כפול מגובה הירקות, מוסיפים מלח וקארי, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים לגמרי והעדשים נמסות.

בעזרת בלנדר מוט מרסקים את כל הירקות עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין, וכאן הסוד בקבלת מרק קרמי ולא מרק לתינוקות: צריך לרסק עד למרקם חלק ובמידת הצורך לדלל במים, אנחנו רוצים מרקם חלק ומידת סמיכות דומה לשמנת, או קצת יותר סמיכה.

לאחר שקיבלנו מרק חלק מוסיפים את קרם הקוקוס. אם אתם שומרים על המשקל תסתפקו בחצי כוס, אם ניחנתם בגנטיקה מעוררת קנאה של רזים תוכלו להשתולל עם כוס שלמה.

המרק הנהדר הזה מאד משביע וטעים וגם עומד בסטנדרטים של שומרי משקל: 1 נקודה למנה (בגרסה עם 1/2 כוס קרם הקוקוס)

בהגשה מוסיפים לצלחת כוסברה קצוצה (אם אתם לא אוהבים לא נורא)

זהו. המרק מוכן. קלי קלות, אמרתי לכם.

רוצים לראות איך אני מכינה את המרק הזה ב-ד-י-ו-ק?

הנה זה כאן בסרטון

אבל רגע רגע, לפני שאתם עוברים לסרטון יש לי משהו חשוב לספר:

בשבוע הבא יחל קורס בישול בריא:
בקורס נלמד יחד לבשל אוכל מגוון בריא וטעים, נשתמש במגוון חומרי גלם טריים, עשבי תיבול, ירקות, קטניות ודגנים. בכל שלב בקורס נתמקד בתחום שונה ונלמד מגוון מתכונים ושיטות להתארגנות נכונה ובישול בריא.

למי מיועד הקורס:

לכל מי שמעוניין לעשות שינוי תזונתי, לבשל בריא, להכיר חומרי גלם חדשים, ללמוד כיצד להתארגן במטבח, ולהרחיב את יכולותיו לבשל אוכל בריא, מזין ומגוון.
כל הסדנאות מבוססות על בישול טבעוני.

תכנית המפגשים:
1. מתכוני סתיו וחורף 24/11/16
2. פיוז’ן אסיאתי 9/12/16
3. המטבח האיטלקי 22/12/16
4. תבשילים ביתיים בריאים 6/1/17
5. אוכל רחוב בריא 19/1/17
6. ארוחות בוקר בריאות 3/2/17
7.מרקים וקדרות 16/2/17
8. בישול ערבי טבעוני ובריא 3/3/17
9. טאפסים ומנות לאירוח 16/3/17
10. קציצות ולביבות 31/3/17
11. מנות בריאות שילדים אוהבים 20/4/17
12. פשטידות ומאפים 5/5/17

הקורס גם מוכר לשבתון ותכנית מפורטת יותר ניתן לקבל בפרטי.

קורס מלא בן 12 מפגשים בעלות מוזלת של 1,700 ש”ח
חצי קורס (6 מפגשים) 1,000 ש”ח
סדנא בודדת (על בסיס מקום פנוי) 200 ש”ח

הקורס מתקיים בבייתי במודיעין.

מספר המקומות מוגבל.

 עוד פרטים על הקורס והסדנאות אפשר לראות בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח
לשאלות נוספות והרשמה אתם מוזמנים להשאיר לי הודעה כאן או בדף הפייסבוק
לסרטוני מתכונים נוספים הצטרפו לערוץ היוטיוב שלי בישול טבעוני שמח

20161105_132013s

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

חטיפי "גבינה" טבעוניים בקלי קלות

אני תמיד מחפשת רעיונות למנות טעימות שלא ידרשו ממני רבה עבודה. במקרר חיכתה לי חבילה של טופו רך , חיפוש מהיר במקפיא גילה דפי סיגר ומיד צצה מנה כיפית שהילדים חיסלו לי...   הנה מתכון קל ומהיר לחטיפי "גבינה" טבעוניים, קלים...

תצוגה מקדימה

אזניי המן טבעוניות במגוון מילויים משמחים

אז פורים בפתח וכל ההורים במתח... טירוף הענק והגמד בעיצומו, ומה נכניס למשלוח המנות? ומה עדיף אזני המן קנויות או מוכנות בבית? אז בעיקרון אני מעדיפה להכין בבית (אם יש זמן), ראשית, אנחנו יודעים מה יש בפנים ויכולים להמנע מכל מיני...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה