הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 119

החל מיוני 2016

השבוע הכנתי לביבות ירקות דלות שומן וקלוריות, שיצאו טעימות להפליא וקלילות להכנה. כמה טעימות אתם שואלים? ככה שבן ה-13 שמסרב לטעום קציצות ולביבות מכל סוג שהוא, גנב לי אחת מהתבנית עוד לפני שהספקתי לצלם וקבע בחדות: טעים!

12/11/2016

במסגרת המאבק הלאומי להפחתה במשקל (לא באמת לאומי, רק אצלי) אני מחפשת רעיונות למנות דלות קלוריות ושומן שיהיו גם טעימות ומזינות – וזו בהחלט רשימת דרישות לא פשוטה.

השבוע הכנתי לביבות ירקות דלות שומן וקלוריות, שיצאו טעימות להפליא וקלילות להכנה.

כמה טעימות אתם שואלים? ככה שבן ה-13 שמסרב לטעום קציצות ולביבות מכל סוג שהוא, גנב לי אחת מהתבנית עוד לפני שהספקתי לצלם וקבע בחדות: טעים!

(הפולניה שבי כבר הייתה יכולה למות עכשיו)
patties

20161105_093436_Dual

אז מה צריך?

1 כרובית קטנה

1 תפוח אדמה גדול(או 2 קטנים)

1 כוס קמח עדשים (אפשר גם חומוס אם אין לכם עדשים)

גזר, קישוא – 1-2 מכל אחד

1 בצל בינוני

חתיכה קטנה של דלעת

2 כפות טחינה גולמית

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת קארי

חצי צרור כוסברה קצוצה.

אפשר בהחלט לשחק עם כמויות הירקות, תרגישו בנוח.

20161105_095204_Duals

לעבודה?

מפרקים את הכרובית לכרובית וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים או שמיניות ומבשלים עד שמתרככים.

מצננים מעט, מסננים ומרסקים יחד בעזרת מועך פירה עד לקבלת מחית גסה ולא אחידה.

מגררים את שאר הירקות ומוסיפים לפירה.

מוסיפים קמח עדשים, מלח, קארי וטחינה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים שוב וטועמים (אפשר – אין ביצים :) )

במידת הצורך מתקנים תיבול ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף.

(במידה והתערובת רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח עדשים או קצת פירורי לחם)

מניחים את הכדורים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומועכים בעדינות  ליצירת לביבה.

משמנים כל לביבה בשמן זית באמצעות מברשת ואופים בחום 180 מעלות כ 30-40 דקות, תלוי בתנור – שימו לב שלא יתייבשו.

איך יודעים שהלביבה מוכנה? כשהיא מספיק יציבה ומוכנה להיפרד לשלום מהתבנית מבלי להתפרק.

20161105_130754s

שווי כל לביבה 1.5 נקודות שומרי משקל.

שיהיה בתיאיבון!

רוצים לראות איך אני מכינה אותן בקלות?

לחצו כאן

20161105_131010s2

רוצים להמשיך לקבל ממני מתכונים מדליקים? לחיצה קלה על הכפתור משמאל למעלה (אפשרי רק במחשבים ולא בניידים) ותהיו הראשונים לקבל את המתכונים והפוסטים שלי מיד כשאפרסם.

מוזמנים להירשם גם בערוץ היוטיוב וגם בדף הפייסבוק

https://www.facebook.com/bishultivoni/

ולהיות הראשונים ליהנות ממתכונים, טיפים, סרטונים ועוד.

למידע על קורסים וסדנאות הבישול שלי מוזמנים לשלוח לי הודעה פרטית בדף הפייסבוק

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קיש ירקות ים תיכוניים, או: זכרונות אהבה מפרובנס

לפני שנים רבות, כשעוד היינו צעירים, יפים, חטובים ונטולי ילדים, החלטתי יום אחד להפתיע את בנזוגי במתנת הפתעה ליום הולדתו,  באחד הבקרים, כמה ימים לפני יום ההולדת תוך שהוא מתארגן ליציאה לעבודה, הושבתי אותו לרגע, הגשתי קפה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה