הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 95

עוקבים: 38

החל מיוני 2016

מתכון נהדר, לקיש המשלב, בצק פריך מופלא, גבינה רכה המתמוססת בפה וירקות – איזה שאוהבים. ומעכשיו אתם יכולים לשלוף מהתנור מאפה מהביל ונהדר ולהמם כל ספקן שחושב שאי אפשר להכין פשטידה טבעונית ראויה.

17/09/2016

פשטידות או קישים תמיד מהווים אתגר לטבעונים, כי מי שבעבר ערבב יחד בנונשלנטיות ובקלילות ירקות, גבינות וביצים, ושלף מאפה מבעבע וריחני מהתנור, צריך לחשב מסלול מחדש ולמצוא שיטות חדשות כדי להוציא מאפה ריחני שכזה מהתנור בגרסה טבעונית.

אז הנה לכם, מתכון נהדר, לקיש המשלב, בצק פריך מופלא, גבינה רכה המתמוססת בפה וירקות – איזה שאוהבים.

ומעכשיו אתם יכולים לשלוף מהתנור מאפה מהביל ונהדר ולהמם כל ספקן שחושב שאי אפשר להכין פשטידה טבעונית ראויה.

אז שנתחיל?

CAM04917

שימו לב המתכון מאד מפורט ונראה מסובך אבל הוא ממש לא כזה:

המצרכים לתבנית פאי 24 ס”מ:

לבסיס:

3.5 כוסות קמח כוסמין (אפשר בהחלט גם קמח לבן רגיל או חצי לבן חצי מלא)

שקית אבקת אפיה

1 כוס שמן קוקוס (אפשר גם שמן קנולה או חצי חצי, שמן הקוקוס עדין יותר בטעמו ומזכיר קצת חמאה)

1/2 כוס מים

קורט מלח

לקרם ה”גבינה”

כוס אגוזי קשיו לא קלויים ולא מלוחים, מושרים מראש

חבילת טופו משי רך (יש 3 דרגות קושי בטופו הרך, רצוי כאן להשתמש בדרגה הקשה ביותר FIRM למרות שההבדלים לא גדולים)

פחית קרם קוקוס 400 מ”ל (17% שומן לפחות)

50 גרם קורנפלור

מלח

כרבע כפית גרידת אגוז מוסקט (אפשר גם אבקה)

לכרובית

כרובית בינונית  מבושלת עד לריכוך קל ומחולקת לפרחים

אפשר לשלב בקיש הזה כל ירק שאוהבים: ברוקולי מבושל, אספרגוס מבושל, בצל, חצילים מוקפצים, בטטה, קישואים ועוד ועוד….

לעבודה:

* את הקשיו יש להשרות במים מראש לשעתיים-שלוש, במידה ושכחנו (כמו תמיד) אפשר להשרות אותם במים רותחים לחצי שעה.

נתחיל בקלתית:

מערבבים יחד, עם וו הלישה,  או בידיים, את כל רכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יותר מידי, רק עד התאחדות הבצק), רצוי להעביר את הבצק למקרר לכשעה כדי שיהיה נוח יותר לעבודה, אבל אם ממהרים אפשר לדלג, לרדד אותו בעדינות רבה על משטח מקומח, להעביר לתבנית פאי ולהצמיד לתחתית ודפנות התבנית. (אם מתפרק אפשר פשוט לקחת חתיכות בצק ולהצמיד כמו פאזל לתחתית ולדפנות.

מניחים על הבצק נייר אפיה ומפזרים שעועית או חומוס יבשים ליצירת משקולת כדי שהבצק לא יתפח, אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד שהבצק אפוי למחצה.

IMG_20180922_203419

לקרם:

בבלנדר מרסקים את הקשיו עם כרבע כוס מים עד לקבלת ממרח חלק ואחיד, מוסיפים את הטופו וקרם הקוקוס, מערבלים לקבלת קרם חלק, מוסיפים קורנפלור, מלח ואגוז מוסקט ומערבלים שוב. נקבל קרם גבינתי רך וטעים.

CAM04831small

CAM04833small

להתקנת הקיש:

מפזרים על הקלתית מעט מהקרם, מניחים את פרחי הכרובית המבושלים ומסוננים על פני הקרם עם התפרחת כלפי מעלה, ומפזרים את יתרת הקרם מעל הכרובית.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180מעלות כחצי שעה או עד שהקרם משחים מעט.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, פורסים ומתענגים על כל ביס.

CAM04911small

בתיאבון.

רוצים עוד מתכוני פשטידות?

מגדל תפוחי אדמה, תרד ופטריות

קיש ירקות ים תיכוניים

סינייה טבעונית

קיש כרובית וקרם גבינה

קיש בצל מקורמל וקרם קשיו

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות (וממש השבוע סדנא לקראת החגים) מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

 אם נהניתם מהמתכון ואתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם 

אתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש (רק במחשב לא מהנייד)

חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק

 תודה :)

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קלצונה מטורף עם גבינת קשיו וירקות

אני מעדיפה תמיד אוכל טרי ושימוש במצרכים טריים בעונה, יחד עם זאת  אני אוהבת לקצר תהליכים ולהכין אוכל טעים ובריא הכי מהר שאפשר, לכן כשמציעים לי מוצרים שיכולים לחסוך לי זמן עבודה אני שמחה לנסות ולבדוק את איכותם. דורות שלחו...

תצוגה מקדימה

מסעדה מקסימה בצפון וסינייה טבעונית טעימה במיוחד

חופשת הקיץ אוטוטו מסתיימת, אז החלטנו לארוז את עצמנו וטפיינו ולצאת לכמה ימים של שקט ורוגע בצפון לפני החזרה ללימודים ולשגרה. בילינו כמה ימים רגועים וכיפיים, קצת על הערסל, קצת על החוף, רפטינג כיפי ואוכל.... אחת הארוחות הייתה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה