הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 111

החל מיוני 2016

מאפה טבעוני וריחני ברוח החג, עם בונוס – מתכון ל״גבינה״ טבעונית משגעת. או: איך ראש השנה הגיע אלינו חודש מוקדם מהצפוי?

11/09/2016

finish32

מה לי ולאפיה? אני יותר בחורה של בישולים. תנו לי סיר, ירקות, עשבי תיבול, וקטניות וארקח לכם נזיד משגע בניחוח שנישא למרחוק וישבור גם את העקשנים ביותר. אפיה, לעומת זאת, אף פעם לא הייתה הצד החזק שלי, כי באפיה תמיד צריך מאד לדייק ואני יותר טיפוס של free style.

אבל כשפנו אליי מסלונה למשימה הסודית של תחרות אפיה לקראת ראש השנה, הרמתי את הכפפה בלי לחשוב שנייה – כשמיקסר חדש ומשוכלל עומד על הפרק – אף עוגה לא תפחיד אותי.

אז במסגרת התחרות קיבלו 6 בלוגרי אוכלי משובחים ונבחרים את המיקסר החדש והמשוכלל mum5 של בוש להתנסות ולהכנת מתכון חגיגי לקראת חגי תשרי, 6 המתכונים יבחנו ע”י הקונדיטור מיקי שמו ובעל/ת המתכון הזוכה ת/יקבל את המיקסר במתנה (ואווו).

כמובן שהעובדה שנבחרתי לתחרות הזו יחד עם עוד חבורה של בלוגרי אוכל ותיקים ומשובחים מאד החמיאה לי ומיד הפשלתי שרוולים (לא באמת, עכשיו קיץ) וניגשתי לכתיבת המתכון:

שאלתי את עצמי, מה מאפיין את החג והתשובה המיידית הייתה – תפוחים, אבל סתם עוגת תפוחים לא מספיק מרגשת, אז אולי נשדך לה גבינה מתוקה בניחוח וניל עם איזה זסט של קליפת לימון? ולזה כמובן תחתית פריכה? – זהו יש מתכון!

ומכיוון שלמיקסר המשוכלל שקיבלתי התווסף אביזר מתוחכם של חיתוך קוביות, אי אפשר היה להתעלם ממנו והחלטתי שאת העוגה יקשטו קוביות תפוחים  מקורמלות. free style כבר אמרנו?

 kubiyot

להכנת העוגה השתמשתי במספר אביזרים: וו לישה בו השתמשתי להכנת הבצק, בלנדר לטחינת הקשיו ויצירת קרם ה”גבינה”‘, דיסקית לפריסת פרוסות תפוחים שנכנסו לתוך העוגה ואביזר לחיתוך קוביות תפוחים שאותם קירמלתי והם קישטו את החלק העליון של העוגה. תכלס נהניתי מכל שניה, ועצם העובדה שכל האביזרים שהשתמשתי בהם שייכים למכשיר אחד (שמכיל כמעט כל פונקציה נדרשת במטבח – בערב המשפחה אפילו זכתה לשייק פירות יער ספונטני) תרמה עוד הרבה לחוויה ולטעם.

ואחרי כל הדיבורים, שניגש למתכון?

שימו לב המתכון מאד מפורט ונראה מסובך אבל הוא ממש לא כזה:

המצרכים לתבנית פאי 24 ס”מ:

לבסיס:

3.5 כוסות קמח כוסמין (אפשר בהחלט גם קמח לבן רגיל או חצי לבן חצי מלא)

שקית אבקת אפיה

6 כפות סוכר

1 כוס שמן קוקוס (אפשר גם שמן קנולה או חצי חצי, שמן הקוקוס עדין יותר בטעמו ומזכיר קצת חמאה)

1/2 כוס מים

קורט מלח

למלית ה”גבינה”

כוס אגוזי קשיו לא קלויים ולא מלוחים, מושרים מראש

חבילת טופו משי רך (יש 3 דרגות קושי בטופו הרך, רצוי כאן להשתמש בדרגה הקשה ביותר FIRM למרות שההבדלים לא גדולים)

פחית קרם קוקוס 400 מ”ל (17% שומן לפחות)

50 גרם קורנפלור

מיץ מלימון שלם

גרידת לימון מלימון שלם

1.5כפיות תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

לתפוחים

4-5 תפוחי עץ רצוי ירוקים חמוצים גרני סמית (מה שבארץ קוראים להם בטעות גראנד סמית – ועל כך בהזדמנות אחרת)

2 כפות שמן קוקוס

2כפות סוכר חום

לקישוט:

אבקת סוכר

פיסטוקים קלופים לא קלויים ולא מומלחים.

לעבודה:

* את הקשיו יש להשרות במים מראש לשעתיים-שלוש, במידה ושכחנו (כמו תמיד) אפשר להשרות אותם במים רותחים לחצי שעה.

נתחיל בקלתית:

מערבבים יחד, עם וו הלישה,  או בידיים, את כל רכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יותר מידי, רק עד התאחדות הבצק), רצוי להעביר את הבצק למקרר לכשעה כדי שיהיה נוח יותר לעבודה, אבל אם ממהרים אפשר לדלג, לרדד אותו בעדינות רבה על משטח מקומח, להעביר לתבנית פאי ולהצמיד לתחתית ודפנות התבנית. (אם מתפרק אפשר פשוט לקחת חתיכות בצק ולהצמיד כמו פאזל לתחתית ולדפנות.

מניחים על הבצק נייר אפיה ומפזרים שעועית או חומוס יבשים ליצירת משקולת כדי שהבצק לא יתפח, אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד שהבצק אפוי למחצה.

mixer2

לקרם:

בבלנדר מרסקים את הקשיו עם כרבע כוס מים עד לקבלת ממרח חלק ואחיד, מוסיפים את הטופו, קרם הקוקוס והסוכר, מערבלים לקבלת קרם חלק, מוסיפים קורנפלור, מיץ וקליפת לימון ווניל ומערבלים שוב. נקבל קרם גבינתי מתוק עם ניחוח של לימון ווניל.

cashyo

לתפוחים:

חותכים את התפוחים לחצי ומוציאים את הליבה, פורסים תפוח אחד או אחד וחצי לפרוסות דקות (בעזרת דיסקית הפריסה).

את יתרת התפוחים חותכים לקוביות קטנות (בעזרת אביזר חיתוך הקוביות),

למחבת חמה מוזגים 2 כפות שמן קוקוס, מוסיפים את קוביות התפוחים והסוכר ומקרמלים. שימו לב לא לבשל יותר מידי כיוון שהתפוחים נכנסים אח”כ לתנור.

התקנת העוגה:

מוציאים את הקלתית מהתנור, מצננים ומסירים את נייר האפיה והקטניות (אפשר לשמור לשימוש חוזר בצנצנת סגורה). שופכים כמחצית מהקרם על הקלתית ומיישרים, מסדרים את פרוסות התפוחים במניפה על גבי הקרם ומכסים את כל שטח העוגה.

מוסיפים את יתרת הקרם בשכבה נוספת ומיישרים.

מוסיפים בעדינות את קוביות התפוחים המקורמלות ומסדרים יפה על כל שטח העוגה.

malit

מכניסים את העוגה לתנור בחום של 170 מעלות ל30-40 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים ומכניסים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

להגשה: קוצצים חופן פיסטוקים וקולים דקה במחבת יבשה, מפזרים אבקת סוכר ואת הפיסטוקים.

לסיכום:

קיבלנו עוגה מקסימה, עם מראה “כפרי”, עם קלתית פריכה וקרם גבינתי מתקתק ועשיר, שכבת הפתעה של פרוסות תפוחים במרכז והמון קוביות תפוחים מקורמלים למעלה.

העוגה טבעונית ומתאימה כמובן לנמנעים ממוצרי חלב, כיפית, פריכה ומתוקה מבלי להרגיש שמדובר ב”גבינה” צמחית.

ולמי שרוצה לראות את המתכון גם בוידאו הנה הקישור למתכון הזה בערוץ היוטיוב שלי

https://www.youtube.com/watch?v=BwFXGQFX2dk

CAM04890 (1)

בתיאבון.

עוד קינוחים כאן:

טארט גבינת קשיו ותפוחים

כנאפה מתוקה

עוגיות שוקולד צ’יפס

טראפלס שוקולד טחינה

כדורי תמרים ואגוזים

מאפין תפוחים מופחת קלוריות

שטרודל תפוחים דל קלוריות

פנקייק פצפוצי שוקולד

פנקייק כוסמת וקמח טף סופר בריא

מאפינס עם הפתעה

עוגת גבינה פירורים

 

 

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

 אם נהניתם מהמתכון ואתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם 

אתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש (רק במחשב לא מהנייד)

חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק

 תודה :)

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

סלט חיטה עדשים ואבוקדו עם פרי ואגוזי קשיו

סלטים הם דרך נהדרת לקבל שפע של ויטמינים, מינרלים ועוד המון דברים טובים לגוף בצלחת אחת. השילוב של ירקות בצבעים שונים, עשבי תיבול, דגנים, קטניות ואגוזים יחד מעניק לגוף בוסט של אנרגיה ובריאות, תחושת שובע וקלילות. השבוע...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה