הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 119

החל מיוני 2016

איזה כיף, האביב הגיע וזו העונה של הפול הטרי, הנה מנה נהדרת שתמיד מצליחה, אפשר להגיש לארוחת שישי או חג, היט טעימה, בריאה ומשביעה. אםלא מצאתם פול טרי – אפשר בהחלט להשתמש בקפוא.

15/04/2019

איזה כיף, האביב הגיע וזו העונה של הפול הטרי,  אם אתם מתעצלים או שלא מצאתם פול טרי בסופר הקרוב – אפשר בהחלט להשתמש בקפוא.

המצרכים:

300 גרם טופו קשה טרי

5-6 כפות קמח קמח חומוס /עדשים (אם צריך אפשר גם יותר)
1/2 צרור כוסברה קצוצה

1-2 גבעולי סלרי

2-3 עלי מנגולד יפים (או 2 כוסות עלי תרד)
1 בצל בינוני

1 שן
שום כתושה
4 כפות שמן זית
כפית מיץ לימון
מלח

 received_10212547627755200

אופן ההכנה:

טוחנים את כל הרכיבים מלבד הקמח, במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך מוסיפים מעט מים). מוסיפים את הקמח, מערבבים ובודקים שהמרקם נוח ליצירת קציצות יציבות, במידה ולא, מוסיפים עוד מעט קמח.
יוצרים קציצות עגולות, קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים שמן זית מלמעלה ואופים בחום של 180 מעלות  כ-30 דקות להתייצבות.

 

 received_10212547624115109

 

לרוטב:

1 בצל

1 כרישה

3 גבעולי סלרי עם העלים

2 כוסות פול טרי או קפוא

1 כפית כורכום

מיץ מחצי לימון (או יותר אם אתם אוהבים)

1 לימון פרסי מיובש (מאד מומלץ-הוא מוסיף טעם מריר-חמצמץ מגניב)

שמן זית, מלח

לעבודה:

פורסים את הבצל הכרישה והסלרי לפרוסות דקות,  מקפיצים את הכרישה והבצל בשמן זית עד שהופכים שקופים, מוסיפים את הסלרי והפול, מוסיפים מים עד לגובה כפול מגובה הפול, מוסיפים את הכורכום, הלימון והלימון הפרסי, ומבשלים עם מכסה סגור עד שהפול מבושל (זה מאד משתנה ותלוי בזן וביבול – ככל שהוא איכותי וטרי זה יקח פחות זמן) במידת הצורך מוסיפים מים.

רק כשהפול מבושל ממליחים בעדינות.

לאחר שהתבשיל מוכן, מסירים מן האש, מניחים את הקציצות בתך הסיר עם הפול ומגישים. אין לבשל אותם יחד!

 Picture_20170331_134248791s

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

 

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

גרנולה ביתית בצ'יק ואיך גיליתי על עצמי עוד משהו חדש

בסדנאות הבישול שאני מקיימת אני תמיד פותחת ומספרת על עצמי: על כך שאני מבשלת מגיל 9,  שאני אוהבת לבשל  ולהמציא מתכונים, שכשהחלטתי להפוך לטבעונית (מסיבות מוסריות) פתאום הבנתי שחלק גדול מאד ממה שאני מכירה ויודעת על בישול,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה