הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 119

החל מיוני 2016

בדרך חזרה מאילת או ים המלח לצפון, שווה לעשות עצירה למנוחה והתרעננות וליהנות מארוחה טובה ואוירה חייכנית, צבעונית ותוססת במסעדת מוזה בערד. אחרי ארוחה משובחת התגלגלנו לאוטו עם חיוך של נחת על הפנים וכפתור פתוח במכנסיים. על הדרך גם קיבלתי מהבעלים מתכון מצויין לדאל עדשים. מוזמנים לנסות.

31/03/2019

בסוף השבוע ביליתי כמה ימים פרועים ומלאי פעילויות ואוכל עם חברות בלוגריות ואינסטגרמריות באזור ים המלח ובערד.

בדרך חזרה, ביקרנו במסעדת מוזה בערד שממוקמת ממש על הכביש הראשי בדרך מים המלח ואילת לכיוון צפון.

מדובר בבר מסעדה מעוצבת בצבעוניות שמחה ומדליקה שכל אחד מהאורחים יכול להתחבר ולמצוא את עצמו גם בעיצוב וגם באוכל.

התפריט מאד מאד מגוון אבל באופן מפתיע המנות שומרות על רמה גבוהה, בדרך כלל במסעדות עם תפריט רחב שיש בו גם אסיאתי, גם המבורגר וגם איטלקי וכו’  הרמה די בינונית – במוזה אפשר למצוא מנה שתאים לחיך של כל אחד, באיכות טובה מאד. האוכל לא מתחכם, חם, טרי וטעים.

יש תפריט טבעוני מכובד בהחלט שגם הוא מפתיע מחוץ לאזור תל אביב ושכל אחד יכול למצוא בו מה לאכול.

גם הנמנעים מגלוטן ימצאו כאן אוזן קשובה ומגוון מנות מתאימות.

 

צילום: מעין ששון

צילום: מעין ששון

 

אז מה אכלנו?

 

בראשונות:

חציל קלוי על האש עם טחינה, עגבניות פטרוזיליה ושמן זית (32 שח)

חומוס עם טחינה – מוגש עם שמן זית, סחוג, פיתות וירקות (32 שח)

סלט ישראלי – מתובל היטב ומוגש עם זיתי קלמטה (40 שח)

טוגני מוזה בציפוי תערובת קייגין- מטוגנים, קריספיים, ומתובלים בדיוק – פשוט מושלם (35 שח)

פטריות חמות – מיקס פטריות שמפיניון ופורטובלו מוקפצות ברוטב ומוגשות חמות ( 40 שח)

 

צילום: עדי כהן סימן טוב

צילום: עדי כהן סימן טוב

 

 

צילום: אורלי בראון מזור

צילום: אורלי בראון מזור

 

צילום: מעין ששון

צילום: מעין ששון

 

 

בעיקריות:

פסטה אוליו אוליו – פסטה פנה עשוי במידה מדוייקת עם שמן זית, פטריות, עגבניות, זיתי קלמטה, פטרוזיליה ויין לבן (44 שח)

סיניה טבענית – מאפה  חם ומדוייק של תפוחי אדמה, כרובית ועגבניות בציפוי טחינה אפוי בתנור עד להשחמה (35 שח)

דאל עדשים – תבשיל נהדר של עדשים כתומות וקרם קוקוס מוגש עם אורז לבן צ’ילי וכוסברה (48 שח)

 

צילום: עדי כהן סימן טוב

צילום: עדי כהן סימן טוב

 

 

צילום: עדי כהן סימן טוב

צילום: עדי כהן סימן טוב

 

צילום: שירלי גולן

צילום: שירלי גולן

צילום: סיגל לדנהיים

צילום: סיגל לדנהיים

 

ולקינוח: פרפה חלבה עם תחתית שוקולד ונוגט  (35 שח)

עדי כהן סימן טוב

עדי כהן סימן טוב

 

צילום : סיגל לדנהיים

צילום : סיגל לדנהיים

 

צילום: אורלי בראון מזור

צילום: אורלי בראון מזור

 

 

אלון, המנהל והבעלים של המסעדה סיפר שהיא קיימת כבר 33 שנה (!) ועל הדרך כיבד אותנו בבירה וביין מקומי איכותי ובכלל תפריט האלכוהול והבירות מאד מאד רחב ומגוון.

צילום: שירלי גולן

צילום: שירלי גולן

 

 

צילום: מיטל פומרנץ

צילום: מיטל פומרנץ

צילום: סיגל לדנהיים

צילום: סיגל לדנהיים

 

 

אחרי ארוחה משובחת התגלגלנו לאוטו עם חיוך של נחת על הפנים וכפתור פתוח במכנסיים. על הדרך גם קיבלתי מאלון מתכון מצויין לדאל עדשים. מוזמנים לנסות:

 

דאל עדשים של מוזה:

500 גר’ עדשים כתומות

800 מ”ל קרם קוקוס

2 ליטר מים

1 בצל גדול קצוץ

1 גזר קצוץ לקוביות קטנות

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל צ’ילי אדום חריף קמוץ דק

1 סמ שורש ג’ינג’ר מקולף ומגורר

2 כפיות אבקת קארי הודי

התוכן של 2 תרמילי הל

15-20 עלי קאפיר ליים מיובשים (בחנויות טבע או תבלינים)

2 ס”מ שורש כורכום טרי (או 1 כפית אבקת כורכום)

3-4  כפיוות מלח בהתאם לצורך

2 כפות שמן סויה

 

להכנה:

מחמים שמן בסיר כבד ומאדים: בצל, גזר, שום, ג’ינג’ר וצ’ילי עד לריכוך, מוסיפים את העדשים ומאדים עוד כ 3 דקות תוך ערבוב

מוסיפים תבלינים ומערבבים כדקה.

מוסיפים קרם קוקוס, מים ומלח ומגבירים את הלהבה. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה הנמוכה בותר לבישול של כ 25 דקות עם מכסה סגור.

טועמים ומתקנים תיבול.

יוצקים לקערות ומגישים עם אורז לבן בקישוט בטנים קלויים וכוסברה קצוצה

 

צילום: מעין ששון

צילום: מעין ששון

 

מוזמנים להכנס לאתר המסעדה ולתפריט , ולדף הפייסבוק שלהם

ובפעם הבאה שאתם קופצים לבקר שם – תגידו שאני שלחתי אתכם.

 

צילום: סיגל לדנהיים

צילום: סיגל לדנהיים

בהזדמנות זו מוזמנים לבקר גם בגלריות של חברותי המצלמות להפליא:

נהניתם?

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

 

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

שמן זית, שום טרי, פול וארטישוק - מתכונים שמחים וטבעוניים לפסח

פסח, הוא חג נהדר, אביב, פריחה, המון ירקות מגניבים כמו ארטישוק, פול ושום טרי ממלאים את השווקים, אפשר לטייל בכיף והכל פורח ומריח כמו  חנות פרחים. אני אוהבת את ההתרגשות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה