הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 111

החל מיוני 2016

בואו נדבר רגע על אוכל במלונות. בשנים האחרונות טבעונות הפכה מ”טרנד חולף” לאורח חיים לגיטימי ונפוץ, כמעט בכל משפחה בישראל יש היום לפחות טבעוני/ת אחד/ת או כזה שבדרך, מסעדות ובתי מלון המכבדים את עצמם השכילו להבין שאוכל טבעוני יכול להיות עשיר, מגוון ומדהים ושהטבעונים מהווים חלק נכבד באוכלוסיה. מוזמנים לקרוא על החוויות שלי בחופשה האחרונה באילת וגם לקבל על הדרך מתכון לחביתה טבעונית מנצחת.

09/02/2019

בשנים האחרונות, עולם הקולינריה עבר מהפך, טבעונות הפכה מ”טרנד חולף של קבוצת אנשים מוזרים” לאורח חיים לגיטימי ומוכר. כמעט בכל משפחה בישראל יש היום לפחות טבעוני/ת אחד/ת או כזה שבדרך, מסעדות ובתי מלון המכבדים את עצמם השכילו להבין שאוכל טבעוני יכול להיות עשיר, מגוון ומדהים ושהטבעונים המהווים חלק נכבד באוכלוסיה מצפים לארוח מגוון מכובד. למען האמת, ב 2017 הוכרזה תל אביב ע”י האינדיפנדנט הבריטי כבירת הטבעונות העולמית, עם יותר מסעדות טבעוניות וידידותיות לטבעונים מכל עיר אחרת בעולם. מחוץ לתל אביב, המצב לצערי לא תמיד מזהיר. ולפעמים אנחנו מרגישים כאילו חזרנו 20 שנה אחורה.

אז בואו נדבר רגע על האוכל במלונות:

אם לפני שנתיים-שלוש הייתי מגיעה למסעדה או חדר אוכל במלון ונאלצת להסתפק בעגבניה מלפפון וטחינה, היום במרבית המקומות יש תפריט טבעוני מכובד ומושקע, מנהלי המלונות מבינים שמספרם של הטבעונים באוכלוסיה גדל במהירות ושחלפו הימים שנסתפק בירקות וטחינה.

בשבוע האחרון התארחתי עם בן זוגי באילת במלון אגמים מרשת ישרוטל, כשביצענו את ההזמנה שאלתי את הנציגה במרכז ההזמנות האם המלון ערוך לארח טבעונים והיא הודיעה בבטחון שבהחלט כן ואף תציין זאת בהזמנה. כשהגענו למלון הודיעו לנו בקבלה כי חדר האוכל לא פעיל בערב וכי אנחנו מוזמנים לסעוד באחד מהמלונות האחרים של הרשת.

IMG_20190206_150844

בחדרי אוכל במלונות יש שפע אדיר של אוכל, מגוון מטורף שאמור לכסות ולהתאים לכל הטעמים והסגנונות, באופן מפתיע, לא בכל מקום יש באמת מבחר מספק של מנות שמתאימות לטבעונים:

בערב הראשון התארחנו במלון לגונה, סקרתי את המבחר בבופה וגיליתי: דוכן של חומוס-פלאפל, קוסקוס עם מרק ירקות ובר ירקות להרכבת סלט אישי, ניגשתי לאחד מאנשי הצוות בחדר האוכל, לשאול אם יש אופציות נוספות לטבעונים והוא קרא לאחד השפים, בחור מקסים ששכחתי לשאול לשמו, היו לו המון כוונות טובות ורצון לסייע, כמו לכל השפים שפגשתי בחופשה, הבעיה היא שהם מתקשים לאלתר מנה טבעונית טעימה בהתראה קצרה (אני מדמיינת את הטירוף שהולך במטבח כשהשף מגלה שיש טבעונית בחדר האוכל…) ואז הם מנסים לארגן משהו שלא תמיד יוצא מוצלח או לטעמו של האורח וחבל.

השף המקסים בלגונה נכנס למטבח וחזר עם מנה ענקית של קוביות טופו מוקפצות ברוטב צ’ילי ונבטים. ברור שהוא השתדל מאד אבל העובדה שלא היה מוכן וערוך היתה בעוכריו ואני קיבלתי מנה חריפה מאד ודלה בטעם.

למחרת סעדנו ברויאל ביץ, מלון 5 כוכבים מפואר מאד, בכניסה לחדר האוכל קיבלו אותנו באדיבות לא פחות מ 3 נשות צוות, כשאמרתי למארחת בכניסה שאני טבעונית היא אמרה לי: “אין בעיה יש בר סלטים ואורז ותפוחי אדמה” – תשובה שממש לא הייתי מצפה לשמוע ממשהי שעובדת בחדר אוכל במלון יוקרה.

אגלה לכם סוד רק ביננו: מי שעבר לטבעונות עשה זאת מתוך בחירה, לא בגלל שהוא או היא לא אוהבים לאכול, מי שעובר לטבעונות לא מאבד את חוש הטעם (להיפך), אנחנו אוהבים לאכול טוב, ולפעמים גם חשוב לנו לאכול בריא ומזין, ולכן אורז, תפוחי אדמה וסלט הם לא ארוחה מעבר לזכרונות הצבאיים שלי אי שם בשנות ה 80 ובטח שלא במלון יוקרה.

כשנכנסתי לחדר האוכל מצאתי את השף אושר שהיה מקסים ומקצועי, הוא עבר איתי על כל הבופה ואמר לי מה רלוונטי ומה לא – היו שם כמה סוגים של פחמימות (פסטה, ניוקי, אורז, תפוחי אדמה), ירקות אפויים וירקות טריים – לכאורה מבחר יפה ומכובד, והאוכל בהחלט ברמה, יחד עם זאת לא הייתה שם אף מנת חלבון שמתאים לטבעונים, אושר המקסים  הציע להכין לי מנה מיוחדת, נכנס למטבח וחזר עם מנה שנראתה יפייפיה אבל לצערי הייתה ממש ממש לא טובה.

דיברנו והוא הסביר שמודע לבעיתיות של המוצר שהשתמש בו (סוג של טוסט מקמח עדשים שלא הבנתי למה בכלל נמצא במטבח שלהם) וניסה להתאים אותו אבל ללא הצלחה.

כל השפים שפגשתי במלונות היו מאד יצירתיים עם המון רצון וכוונות טובות ללמוד דברים חדשים אבל הם פחות מכירים את חומרי הגלם, אושר שהיה באמת מקסים ויצירתי השתמש בחומרי גלם שיש לו במטבח וניסה לאלתר במהירות מנה שהייתה באמת יפייפיה אבל לא מוצלחת. הצעתי כמה אופציות למנות שאפשר להשתמש ולהרכיב מחומרי גלם פשוטים וזמינים בלי להסתבך.

ההצעה שלי לרשתות המלונות: אל תשאירו את השפים שלכם לבד במערכה, תנו להם מבחר של מנות טבעוניות שהם יכולים להכין במהירות בלי להסתבך כדי שכשמגיע אורח טבעוני (או צליאקי לצורך העניין) הם יוכלו להציע לו מתוך המבחר שהם מכירים ולא להתחיל לאלתר משהו שיצא לא טעים.

IMG_20190206_194310

הנה כמה רעיונות למנות שאפשר להציע לאורח טבעוני לארוחת ערב ולהרכיב במהירות:

 שווארמה טבעונית מוגשת עם תפוחי אדמה אפויים, סלט ופיתה קטנה, סינייה מוגשת במחבת לוהטת עם סלט, קדירת קציצות טופו ברוטב ארומתי של גרגרי חומוס וירקות, קציצות סייטן ברוטב אדום פיקנטי מוגשות על מצע של אורז, לחמה בעג’ון עם סלט טבולה  וטחינה, המבורגר פטריות ושעועית מוגש בלחמניה עם ירקות או בצלחת לצד תפ”א אפויים ושעועית מוקפצת, ויש עוד המון אפשרויות נהדרות, ברגע שמתארגנים ויודעים בדיוק מה להכין ואיך להשתמש בחומרי הגלם, הכל יהיה הרבה יותר קל ופשוט (וגם טעים).

את המנות שציינתי ניתן להכין מראש ולהרכיב בכמה דקות או להכין ממש ברגע ההזמנה.

בבוקר אכלנו במלון אגמים, ארוחת בוקר במלון היא תענוג צרוף לצמחונים, עם שפע של סלטים, גבינות, מאפים וביצים – פשוט חוויה. לטבעונים זה יכול להיות סיוט, כי לכאורה יש שם הכל אבל גם הסלטים והירקות מקושטים בגבינות, מיונז או ביצים, ובסופו של דבר אנחנו נותרים עם 2 סלטים, לחם, טחינה וקצת פירות (אני שומעת את כל אלו אומרים עכשיו “מה היא מתלוננת, זה אחלה ארוחה” או “היא בחרה להיות טבעונית שתתמודד” – הכל נכון, בבית ארוחה כזו היא ממש סבבה, אבל כשמתארחים במלון ורוצים להתפנק ויש כזה שפע מסביב זה ממש מבאס, וגם, כפי שאמרתי קודם, טבעונות היא אורח חיים מתוך בחירה עקרונית ואין סיבה שבגלל העקרונות שלנו נסתפק בארוחה מבאסת).

בארוחת הבוקר הראשונה שלנו פגשתי את שף אבי פרץ המקסים, שאמר לי: “הכל פה ביצים וגבינות, אני אכין לך מנה” ובאמת חזר עם 2 צלחות: באחת ירקות קלויים, גבינה בולגרית וגבינה מגוררת טבעונית ובשניה חביתת חומוס טבעונית.

לצערי החביתה הייתה בלתי אכילה, ואמרתי זאת לאבי, שאלתי אם הוא מסכים לשמוע איך לתקן והוא בהחלט שמח לקבל המלצות, נתתי כמה טיפים ולמחרת קיבלתי חביתה טבעונית מהטובות שאכלתי אי פעם!  – אז אם אתם מתארחים במלון אגמים בקשו לדבר עם שף אבי פרץ – מבטיחה לכם שתקבלו חביתה מצויינת.

IMG_20190207_091629

לגבי הגבינות יש לציין שיש היום מבחר מאד גדול של גבינות טבעוניות, כך שאפשר בהחלט להציע פלטה מגוונת יותר.

והנה הצעת יעול לארוחת בוקר:

אני מציעה למלונות להרכיב ארוחת בוקר טבעונית מובנית קבועה, כפי שמציעים במסעדות, ברגע שמגיע אורח טבעוני אפשר יהיה להכין לו מגש עם מאזטים מתאימים ולא להתחיל להשתגע ולאלתר. הנה כמה רעיונות ממני אליכם לארוחת בוקר טבעונית מכובדת: קוביות אבוקדו טרי, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, טחינה, פסטו, ירקות קלויים, סלט ירקות, טאבולה כרובית עשבי תיבול ואגוזים, מאפה פילו עם גבינה ותרד, סלט עגבניות עם קוביות גבינה מלוחה, גבינה בולגרית טבעונית, גבינה צהובה טבעונית, גבינות בטעמים, לאבנה או גבינה למריחה, פנקיק טבעוני, חביתה טבעונית, בורקס תרד או פטריות (ללא ביצה מלמעלה), לביבות ירקותמאפינס, עוגות שמרים ועוד ועוד ועוד.

אז במקום שהצוות ישתגע ויתחיל לחפש מה להכין יהיה לו תפריט קבוע שאפשר להכין בדקות והאורח הטבעוני יהנה מארוחת בוקר מכובדת ומהנה.

 כמה הערות לפוסט הזה:

  1. כל השפים שפגשתי, באגמים, ברויאל ביץ ובלגונה היו מקסימים, יצירתיים, מלאי כוונות טובות ורצון אמיתי ואני מאד מעריכה את הרצון והיכולות שלהם.
  2. חייבת לציין את הצוות בקבלה באגמים שהיה מקסים ושירותי במיוחד (בלי קשר לטבעונות), ראויים לשבח במיוחד אור ומתן שהיו פשוט מקסימים. המלון יפייפה, והחדר מעוצב בסגנון מודרני ובטוב טעם – נהננו.
  3. אשמח מאד להגיע לראות את השינויים והשיפורים בחדרי האוכל ולכתוב על כך.

ואחרי כל הדברים האלו, הנה מתכון פשוט, קל ומוצלח לחביתה טבעונית מנצחת:

1/2  כוס קמח עדשים כתומות

1/2  כוס קמח חומוס (לא קלוי)

1  כפית אבקת אפיה

1/2  כפית מלח

 1/2 כוס חלב צמחי ללא סוכר

1/2  כוס מים

תוספות:

 1 בצל קטן קצוץ

4-5  פטריות פרוסות (איזה שאוהבים)

חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, טימין)

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמחים עם המלח, אבקת אפיה והנוזלים, וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים.

מחממים מחבת עבה, מוסיפים מעט שמן ומטגנים טיפה בצל ופטריות, כשהבצל מתחיל להשחים מוזגים את הבלילה ומפזרים במחבת. מכסים את המחבת במכסה ומטגנים מס’ דקות על להבה בינונית, בודקים את תחתית החביתה וכשהיא שחומה הופכים לטיגון של עוד מס’ דקות בצד השני.

חשוב מאד:

  1. להשתמש במחבת עבה ואיכותית. המחבת צריכה להיות חמה ומשומנת (לא שמן עמוק). אם החביתה נדבקת לתחתית כנראה שהמחבת קרה או לא איכותית.
  2. לקמחים יש נטיה להסמיך ולכן במידה ואתם לא מכינים את החביתה מיד, יש סיכוי שהבלילה תתעבה ותסמיך ואז יש להוסיף לה עוד טיפה מים (להתחיל בכפית ולהוסיף בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות דומה לשמנת מתוקה)

 IMG_20190207_091232

הצצה קטנה לחדר באגמים

IMG_20190205_163124

נהניתם?

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להשתתף בדיונים ולחלוק מידע (ויש גם הרבה הפתעות ומתנות שוות לחברים)

 

לבשל יחד איתי:

רוצים להצטרף לסדנאות הבישול שלי? מידע על הסדנאות תוכלו לראות כאן להרשמה צרו קשר ב 052-6393378

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

שמן זית, שום טרי, פול וארטישוק - מתכונים שמחים וטבעוניים לפסח

פסח, הוא חג נהדר, אביב, פריחה, המון ירקות מגניבים כמו ארטישוק, פול ושום טרי ממלאים את השווקים, אפשר לטייל בכיף והכל פורח ומריח כמו  חנות פרחים. אני אוהבת את ההתרגשות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה